Η Γαλλία θα ενισxύσει επίσης τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Η Γαλλία αποφάσισε να στείλει περισσότερο αμυντικό στρατιωτικό εξοπλισμό και καύσιμα στην Ουκρανία για να την στηρίξει στη μάχη της εναντίον της εισβολής του ρωσικού στρατού, ανακοινώθηκε σήμερα από το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στη διάρκεια συμβουλίου άμυνας που συνεκλήθη απόψε στο προεδρικό μέγαρο υπό τον Εμανουέλ Μακρόν, «αποφασίσθηκε η παράδοση επιπλέον εξοπλισμών άμυνας στις ουκρανικές Αρχές καθώς και υποστήριξη σε καύσιμα», ανακοίνωσε η προεδρία χωρίς να κάνει γνωστές λεπτομέρειες.

Ενισχύει τις κυρώσεις

Η Γαλλία θα ενισxύσει επίσης τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, βάζοντας στο στόχαστρο κυρίως την πρόσβαση στη διατραπεζική πλατφόρμα SWIFT, ανακοινώθηκε επίσης από το μέγαρο των Ηλυσίων.

Κατά το συμβούλιο άμυνας ο πρόεδρος Μακρόν έκανε λόγο για «μια ενίσχυση των οικονομικών και χρηματοοικονομικών κυρώσεων σε συντονισμό με τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς», καθώς και για «εθνικά μέτρα παγώματος των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων προσωπικοτήτων της Ρωσίας» και τέλος για «νέα μέτρα» που πρόκειται να ληφθούν «μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους σε σχέση με τη διευκόλυνση SWIFT», ανακοινώθηκε από το προεδρικό μέγαρο.

Μέτρα κατά της προπαγάνδας

Η Γαλλία αποφάσισε ακόμη να λάβει μέτρα για να καταπολεμήσει «την προπαγάνδα» που προέρχεται από τη Ρωσία αναφορικά με την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Κατά το συμβούλιο άμυνας έγινε λόγος για «μέτρα μάχης κατά της προπαγάνδας από πρόσωπα με επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ρωσικά μέσα ενημέρωσης στο ευρωπαϊκό έδαφος», ανέφερε ακόμη η γαλλική προεδρία χωρίς να κάνει γνωστές λεπτομέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Νύχτα επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη – Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ