Δήλωσε, επίσης, ότι όλα οδεύουν βάσει σχεδίου στην Ουκρανία και πως ο ρωσικός στρατός θα εκπληρώσει τους στόχους του, στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία μπορεί να χάσει την κρατική της υπόσταση.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Η τρέχουσα ηγεσία πρέπει να καταλάβει ότι εάν συνεχίσει να κάνει ό,τι κάνει, ρισκάρει το μέλλον της κρατικής υπόστασης της Ουκρανίας», είπε συγκεκριμένα ο  πρόεδρος της Ρωσίας, σε μια συνάντηση στη Μόσχα το Σάββατο, σύμφωνα με τους New York Times.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Εάν συμβεί αυτό, εκείνοι θα έχουν την ευθύνη», προσέθεσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επιπλέον ότι όλα οδεύουν βάσει σχεδίου στην Ουκρανία και πως ο ρωσικός στρατός θα εκπληρώσει τους στόχους του, στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

«Όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο στην Ουκρανία και ο ρωσικός στρατός θα εκπληρώσει τους στόχους του στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», είπε συγκεκριμένα.

Δήλωσε ακόμα ότι οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι παρόμοιες με κήρυξη πολέμου και υπερασπίστηκε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η Μόσχα πρέπει να υπερασπιστεί τους ρωσόφωνους στα ανατολικά της Ουκρανίας, καθώς και τα δικά της συμφέροντα.

Τόνισε, μάλιστα, ότι μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων θα έκανε τις χώρες που θα την επέβαλαν, «συμπολεμιστές», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να κηρύξει στρατιωτικό νόμο στη Ρωσία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
«Η Ουκρανία ίσως πάψει να είναι κράτος», απειλεί ο Πούτιν