Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απειλή για την ασφάλειά μας η επιθετικότητα της Ρωσίας λέει η φον ντερ Λάιεν

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, από την Ινδία όπου βρίσκεται, έκανε λόγο για «σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου» από την πλευρά της Ρωσίας υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων «τις δολοφονίες αθώων πολιτών» και την «επαναχάραξη των συνόρων με τη βία».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Στην Ευρώπη, βλέπουμε την επιθετικότητα της Ρωσίας ως άμεση απειλή για την ασφάλειά μας» τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής και συμπλήρωσε ότι «θα φροντίσουμε ότι η απρόκλητη και αδικαιολόγητη επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας θα είναι στρατηγική αποτυχία».

Για τις κυρώσεις

Επιπροσθέτως, αναφερόμενη στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επισήμανε ότι «οι κυρώσεις δεν είναι ποτέ μια αυτόνομη λύση. Είναι ενσωματωμένες σε μια ευρύτερη στρατηγική που έχει διπλωματικά στοιχεία και στοιχεία που αφορούν στην ασφάλεια.

Και αυτός είναι ο λόγος που σχεδιάσαμε τις κυρώσεις με τρόπο ώστε να τις διατηρήσουμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό μας δίνει τη δύναμη να επιτύχουμε μια διπλωματική λύση που θα φέρει μια διαρκή ειρήνη».

Αποφάσεις

Σημείωσε ταυτόχρονα ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται τώρα, «θα διαμορφώσουν τις επόμενες δεκαετίες».

«Η απάντησή μας στη σημερινή επιθετικότητα της Ρωσίας θα αποφασίσει το μέλλον του διεθνούς συστήματος και της παγκόσμια οικονομίας» ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν προσθέτοντας ότι «χώρες που πλήττονται από δύο χρόνια πανδημίας, τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές στα σιτηρά, την ενέργεια και τα λιπάσματα ως άμεσο αποτέλεσμα του πολέμου επιλογής του Πούτιν».

Στον Ινδο-Ειρηνικό

Τέλος, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι «το αποτέλεσμα του πολέμου δεν θα καθορίσει μόνο το μέλλον της Ευρώπης αλλά και επηρεάσει βαθιά την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού και τον υπόλοιπο κόσμο.

Για τον Ινδο-Ειρηνικό είναι τόσο σημαντικό όσο και για την Ευρώπη ότι τα σύνορα τηρούνται» επαναλαμβάνοντας ότι «οι σφαίρες επιρροής απορρίπτονται».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Δυσαρεστημένη η ρωσική ελίτ με τον Πούτιν: «Συζητείται το θέμα του διαδόχου του»

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σήμερα συμπληρώνονται τρεις μήνες από την έναρξη της ρωσικής ευρείας κλίμακας εισβολής στην Ουκρανία, την οποία το Κρεμλίνο εξακολουθεί να αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως γράφει ο ιστότοτος Meduza επικαλούμενος πηγές στους κυβερνητικούς κύκλους, στους τρεις αυτούς μήνες που πέρασαν πολλοί εκπρόσωποι των ρωσικών ελίτ έχουν αλλάξει μερικές φορές στάση σε σχέση με τον πόλεμο και την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα.

Σύμφωνα με τις πηγές του Meduza, μέσα σε τρεις μήνες ο Πούτιν κατάφερε να στρέψει εναντίον του και το «κόμμα του πολέμου» και εκείνους που θέλουν ειρήνη. Στο Κρεμλίνο ελπίζουν ότι «στο ορατό μέλλον» θα φύγει και επιλέγουν τον διάδοχο.

Στις αρχές Μαρτίου ο ιστότοπος Meduza έγραφε ότι στην πλειοψηφία τους οι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου και της κυβέρνησης δεν ξέρουν απλά τι να κάνουν και με τρόμο σκέφτονται πως οι κυρώσεις θα επηρεάσουν την ζωή τους και την καριέρα τους. Λίγο αργότερα άρχισε η «πατριωτική έξαρση», ενώ τον Απρίλιο πολλοί στην εξουσία έκαναν εκκλήσεις να συνεχισθεί ο πόλεμος «έως την τελική νίκη».

Απογοήτευση από τους ολιγάρχες

Υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση απογοήτευσης με τον Πούτιν τόσο από τα μέλη που είναι υπέρ του πολέμου όσο και από τα μέλη που είναι κατά. Συγκεκριμένα, φιλοπολεμική παράταξη φέρεται να είναι απογοητευμένη από την έλλειψη προόδου, ενώ η επιχειρηματική ελίτ είναι δυσαρεστημένη με την κλίμακα των οικονομικών κυρώσεων.

Ωστόσο, γενικά, γράφει ο Meduza, όσον αφορά στις εκτιμήσεις της κατάστασης υπερτερεί η απαισιοδοξία. «Δεν θα είναι δυνατόν να ζήσουμε όπως πριν. Δεν μπορούμε να μιλάμε καν για ανάπτυξη. Με κάποιο τρόπο όμως μπορούμε να ζήσουμε, με μέτριες εισαγωγές, κάνοντας εμπόριο με την Κίνα και την Ινδία», λένε κάποιοι όπως δηλώνει στον ιστότοπο πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή, όπως ισχυρίζεται ο ιστότοπος, πολλοί εκπρόσωποι των ελίτ, τόσο αυτοί που υποστηρίζουν την συνέχιση του πολέμου όσο και οι θιασώτες της ειρήνης, δεν είναι ικανοποιημένοι προσωπικά με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και σειρά μελών της κυβέρνησης «δεν είναι ικανοποιημένοι, με το ότι ο πρόεδρος άρχισε τον πόλεμο χωρίς να σκεφτεί το μέγεθος των κυρώσεων». Υπάρχουν κι εκείνοι, που δεν είναι ευχαριστημένοι από τους ρυθμούς με τους οποίους διεξάγεται η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», και επιμένουν σε πιο αποφασιστικές ενέργειες στον πόλεμο, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να γίνει ευρεία επιστράτευση και να συνεχισθεί ο πόλεμος «έως την νίκη».

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται ο ιστότοπος, το Κρεμλίνο δεν είναι έτοιμο για γενική επιστράτευση, επειδή αυτή η ιδέα δεν είναι δημοφιλής στους κόλπους της κοινωνίας. Οι υποστηρικτές της άμεσης σύναψης ειρήνης υποδεικνύουν από την πλευρά τους τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην οικονομία, τα οποία κατά την άποψή τους με την πάροδο του χρόνου θα επιδεινωθούν.

Συζητήσεις για τον διάδοχό του

Οι πηγές του ρωσικού ιστότοπου ισχυρίζονται, επίσης, ότι στα ανώτατα κλιμάκια της εξουσίας όλο και πιο συχνά συζητείται το θέμα του «διαδόχου του Πούτιν». Δεν γίνεται λόγος για συνωμοσία κατά του προέδρου, «αλλά υπάρχει η κατανόηση ή η επιθυμία ο ίδιος να μην διοικεί το κράτος σε ένα αρκετά κοντινό μέλλον».

Μεταξύ των ονομάτων που συζητούνται, τα οποία κατά την άποψη μερικών εκπροσώπων της εξουσίας θα μπορούν «να συνεννοηθούν με την Δύση», είναι ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο πρώτος αναπληρωτής της Διοίκησης της προεδρίας Σεργκέι Κιριγιένκο.

Μια πηγή είπε: «Ο πρόεδρος τα μπέρδεψε, αλλά όλα μπορούν κάπως να διορθωθούν – αν υπάρξει συμφωνία με τη Δύση και την Ουκρανία».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Θα απαγορεύσει στους ξένους να χρησιμοποιούν τις παρένθετες μητέρες της

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ρώσοι βουλευτές ψήφισαν, σε πρώτη ανάγνωση, υπέρ του νομοσχεδίου που θα απαγορεύει στους ξένους να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των παρένθετων μητέρων, καθώς οι σχέσεις της Μόσχας με τις χώρες της Δύσης συνεχίζουν να επιδεινώνονται εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο θεσμός της επ’ αμοιβής παρένθετης μητέρας είναι νόμιμος στην Ρωσία, αλλά η πρακτική αυτή έχει επικριθεί από θρησκευτικές ομάδες, που ισχυρίζονται ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο εμπορευματοποιείται η γέννηση των παιδιών.

Ένας από τους συντάκτες του νομοσχεδίου, το οποίο εγκρίθηκε σχεδόν ομόφωνα σε πρώτη ανάγνωση, δήλωσε ότι μια τέτοια νομοθεσία είναι απαραίτητη για να μην κινδυνεύουν τα παιδιά που γεννιούνται στη Ρωσία.

Προς το παρόν, «δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε την τύχη ούτε ενός μωρού», δήλωσε ο Βασίλι Πισκαριόφ, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία».

«Δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι οι γονείς τους, η λεγόμενη ‘μαμά’ και ο ‘μπαμπάς’ τους, και γιατί αγοράζουν ένα μωρό», είπε μιλώντας στη Βουλή.

Ο Πισκαριόφ ανέφερε ότι περίπου 40.000 μωρά που έχουν γεννηθεί στην Ρωσία από παρένθετες μητέρες έχουν φύγει από τη χώρα για να τα μεγαλώσουν ξένοι.

«Γιατί πρέπει να διαθέτουμε τα κονδύλια μας, για να λύνουμε τα δημογραφικά προβλήματα των άλλων χωρών;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι τα μωρά που γεννιούνται στην Ρωσία από παρένθετες μητέρες πρέπει αυτομάτως να αποκτούν τη ρωσική υπηκοότητα, «ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε την τύχη τους».

Το νομοσχέδιο, για να εγκριθεί από την Κρατική Δούμα θα απαιτηθούν δύο ακόμη αναγνώσεις, ενώ εν συνεχεία θα πρέπει να επανεξεταστεί από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω Βουλή)  και για να γίνει νόμος θα πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 λεπτό ago

Τζορτζ Τσούνης: H Ελλάδα δεν είναι μόνο πυλώνας σταθερότητας, αλλά είναι πολλά περισσότερα

ΕΛΛΑΔΑ2 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Επανεξέταση της εισαγγελικής πρότασης ζητά η Γεωργία Μπίκα

ΚΟΣΜΟΣ10 λεπτά ago

Δυσαρεστημένη η ρωσική ελίτ με τον Πούτιν: «Συζητείται το θέμα του διαδόχου του»

ΘΕΣΣΑΛΙΑ12 λεπτά ago

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του νότιου περιφερειακού

VIDEO19 λεπτά ago

Συμβαίνει Τώρα 24/05/2022

ΕΛΛΑΔΑ21 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε 52χρονος για την ένοπλη ληστεία σε σπίτι με λεία άνω των 800.000 ευρώ

OIKONOMIA28 λεπτά ago

KPMG: Η παγκόσμια εξορυκτική βιομηχανία εξισορροπεί τον περιβαλλοντικό κίνδυνο με την αυξανόμενη ζήτηση

ΚΟΣΜΟΣ29 λεπτά ago

Ρωσία: Θα απαγορεύσει στους ξένους να χρησιμοποιούν τις παρένθετες μητέρες της

ΜΑΓΝΗΣΙΑ30 λεπτά ago

Ο «Εσταυρωμένος» στην Αγροτική Φυλακή Κασσαβετείας

VIDEO38 λεπτά ago

Πρωινή Ατζέντα 24/05/2022

ληστεία
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

ηλικιωμένος
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Βόλος: Ηλικιωμένος κατέρρευσε στη μέση του δρόμου

Δημοφιλή