Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε την ανάγκη παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη, όπου διαβιοί σημαντικό μέρος της ελληνικής ομογένειας.

Διαδοχική επικοινωνία με τον ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, και τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC), Πέτερ Μάουρερ, είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, ο Νίκος Δένδιας επεσήμανε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί την Ουκρανία στο προσεχές μέλλον και ότι η Ελλάδα προτίθεται να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής ομογένειας, στην οποία η χώρα μας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία, όπως αναφέρεται σε ανάρτησή του στο Twitter.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όσον αφορά στην επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε την ανάγκη παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη, όπου διαβιοί σημαντικό μέρος της ελληνικής ομογένειας, ευχόμενος «όπως η εκκένωση αμάχων, περιλαμβανομένου και ομογενών, να καταστεί εφικτή».

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια στους εκκενωθέντες», υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο Νίκος Δένδιας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Washington Post: Γιατί τα αυταρχικά καθεστώτα συνήθως ηττούνται στον πόλεμο – Τρεις «παγίδες» για τον Πούτιν