Ο Ολάντ τονίζει επίσης ότι, ναι μεν θα υπάρξει ένα σημαντικό δημοσιονομικό κόστος, το οποίο ωστόσο – όπως επισημαίνει – δεν θα αποφύγουν οι Ευρωπαίοι αν επιλεγεί η οδός της αύξησης των αμυντικών δαπανών.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, σε άρθρο του στην γαλλική εφημερίδα, Le Monde, θεωρεί ότι από πολιτικής και ηθικής απόψεως δεν είναι αποδεκτό να συνεχίσει να αγοράζει η Ευρώπη φυσικό αέριο από την Ρωσία, διότι έτσι χρηματοδοτεί ένα πόλεμο που κατά τα άλλα καταδικάζει.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Ολάντ αναφέρει πως γνωρίζει ότι, στην περίπτωση άμεσης διακοπής ή μεγάλου περιορισμού της προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία, η Ευρώπη θα περάσει του χρόνου ένα δύσκολο χειμώνα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Εκτιμά ωστόσο ότι πρωτίστως οι Γάλλοι θα αντιληφθούν τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει η Ρωσία του Πούτιν και θα δεχθούν να υποβληθούν σε θυσίες.

Ο Ολάντ τονίζει επίσης ότι, ναι μεν θα υπάρξει ένα σημαντικό δημοσιονομικό κόστος, το οποίο ωστόσο – όπως επισημαίνει στο άρθρο του – δεν θα αποφύγουν οι Ευρωπαίοι αν επιλεγεί η οδός της αύξησης των αμυντικών δαπανών.

Αν θέλουμε να σταματήσουμε τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία, θα πρέπει να αρχίσουμε από τη διακοπή της προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία, καταλήγει ο Ολάντ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Ποιοι θα πάρουν «δώρο Πάσχα» έως 300 ευρώ – Πότε θα χορηγηθεί το έκτακτο επίδομα