ΚΟΣΜΟΣ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η αινιγματική ανάρτηση από το Κίεβο για τους εγκλωβισμένους στο Αζοφστάλ


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διακόσιοι πενήντα έξι ουκρανοί στρατιωτικοί, ανάμεσά τους 51 τραυματίες, οι οποίοι βρίσκονταν στο πολιορκημένο εργοστάσιο της χαλυβουργίας Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, έφυγαν από αυτό, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το ουκρανικό γενικό επιτελείο και επιβεβαίωσαν πριν από λίγο οι φιλορώσοι αυτονομιστές που έκαναν λόγο για «παράδοση», ενώ και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Κατά το τελευταίο 24ωρο, 265 μαχητές κατέθεσαν τα όπλα τους και παραδόθηκαν, περιλαμβανομένων 51 σοβαρά τραυματισμένων», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο προσθέτοντας ότι όσοι χρειάζονταν ιατρική φροντίδα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Νοβοαζόφσκ, μιας πόλης στην ανατολική Ουκρανία.
Η Ουκρανία εργάζεται για τα «επόμενα στάδια» της απομάκρυνσης των ουκρανών μαχητών στο Αζοφστάλ, δήλωσε από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεσούκ.
Η αινιγματική ανάρτηση
Η Βερεσούκ δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες στην ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, αλλά έγραψε: «Θεού θέλοντος, όλα θα πάνε καλά».
Την περασμένη εβδομάδα, οι ουκρανικές αρχές έλεγαν ότι πάνω από 1.000 ουκρανοί στρατιωτικοί, ανάμεσά τους 600 τραυματίες, σύμφωνα με έναν από τους διοικητές τους, απέμεναν στον τελευταίο θύλακα αντίστασης στη Μαριούπολη. Οχυρώθηκαν στα υπόγεια της χαλυβουργίας κατά την πολιορκία του λιμανιού στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική Θάλασσα σχεδόν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην ουκρανική επικράτεια την 24η Φεβρουαρίου.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
COVER STORY1 ημέρα ago
Αλοννησος έκρηξη σε σκάφος με φωτιά και τραυματισμό μέλους video
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Ληστεία σε ζαχαροπλαστείο του Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ώρες ago
Πέθανε ξαφνικά 49χρονη γυναίκα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Συνελήφθη 34χρονη που δούλευε χωρίς πιστοποιητικό υγείας
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Αναστάτωση το απόγευμα στην παραλία των Αλυκών- Πνίγηκε 77χρονος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Θλίψη για τον θάνατο του γνωστού κρεοπώλη Απόστολου Φασουλίδη σε ηλικία 75 ετών
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Χωρις σημα Ίντερνετ η COSMOTE στην Σκιαθο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΗΝ ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ