ΕΛΛΑΔΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ελλάδα στέλνει υγειονομικό και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προς παροχή κάθε διευκόλυνσης για τη φιλοξενία στη χώρα μας προσφύγων από την Ουκρανία,
Άμεση ήταν η ανταπόκριση της χώρας μας στα αιτήματα που υποβλήθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, καθώς και στις όμορες χώρες, Μολδαβία και Σλοβακία.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Συγκεκριμένα, προς την Ουκρανία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, αποστέλλεται υγειονομικό υλικό και ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός, ενώ προς Μολδαβία και Σλοβακία αποστέλλονται υλικά για τη φιλοξενία των προσφύγων (σκηνές, κουβέρτες, αδιάβροχα κλπ).

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προς παροχή κάθε διευκόλυνσης για τη φιλοξενία στη χώρα μας προσφύγων από την Ουκρανία, εφόσον παραστεί σχετική ανάγκη.
Επίσης, το Υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECHO), ώστε να ανταποκριθεί άμεσα σε κάθε αίτημα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για παροχή συνδρομής, όπου και όποτε απαιτηθεί.
Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, είναι επίσης σε διαρκή επικοινωνία με τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Janez Lenarčič, για τον βέλτιστο συντονισμό των ενεργειών του Υπουργείου και την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα του Μηχανισμού. Επίσης, ο Υπουργός βρίσκεται σε συνεχή επαφή και με άλλους Ευρωπαίους ομολόγους τους.
Γράψτε το σχόλιό σας


Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago
Μερομήνια: Μετά το Πάσχα έρχεται η απόλυτη ταραχή στον καιρό
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Η ιστορία του 45χρονου με αναπηρία συγκλονίζει τον Βόλο- Έμεινε ορφανός, πέθανε και ο θετός του πατέρας και συγγενής που έχει αναλάβει ως «συμπαραστάτης» τον κακοποιεί
-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ4 ημέρες ago
Συλλυπητήρια για το θάνατο της εκπαιδευτικού Παναγιώτας-Νεκταρίας Μαντζιάρα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Χιονίζει στα Χάνια Πηλίου
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago
Βίντεο ντοκουμέντο μετά το επεισόδιο με τον γερανό: «Κι αν πάτησες κάποιον καλά έκανες»
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Η Γεωργία Μπίκα δικαιώνεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ3 ημέρες ago
Καρδίτσα: ΙΧ «καρφώθηκε» σε κολώνα
-
ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago
Δίπλωμα οδήγησης: Δίνεις εξετάσεις σήμερα, στα χέρια σου μετά το καλοκαίρι