Επίσης, εκφράζει την ευγνωμοσύνη της Ουκρανίας για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί και προσθέτει ότι αναμένει ότι θα ενισχυθούν προκειμένου να σταματήσουν τη Ρωσία.

«Χρειαζόμαστε τώρα διεθνείς νομικές εγγυήσεις ασφάλειας, μια σαφή ευρωπαϊκή προοπτική, σε συνδυασμό με γρήγορες και αποτελεσματικές ενέργειες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Και προσθέτει: «Πιστεύουμε ότι εμείς, οι Ουκρανοί, έχουμε κερδίσει ήδη το δικαίωμά μας να είμαστε μέρος της ΕΕ».

Περαιτέρω, προτρέπει τη διεθνή κοινότητα να δείξει αλληλεγγύη προς την Ουκρανία, με «την άμεση επιβολή των μαζικών (σκληρών) συντονισμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, την απομόνωση της Ρωσίας σε όλα τα πιθανά διεθνή φόρα, την εισαγωγή ενός πλήρους εμπορικού εμπάργκο στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του τομέα του φυσικού αερίου, την υποστήριξη της Ουκρανίας με όπλα, προστατευτικό εξοπλισμό, πυρομαχικά, καύσιμα και οτιδήποτε άλλο είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου στρατού στην ήπειρο, την παροχή οικονομικής στήριξης στην Ουκρανία».

«Επί τρεις ημέρες συνεχίζεται στην καρδιά της Ευρώπης ένας πόλεμος μεγάλης κλίμακας που ξεκίνησε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας. Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν περάσει τα σύνορα της Ουκρανίας από το έδαφος της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και τα προσωρινά κατεχόμενα ουκρανικά τμήματα του Ντονμπάς και της Κριμαίας. Ταυτόχρονα, η Ρωσία συνεχίζει να επιτίθεται στην Ουκρανία από την Ανατολή, το Νότο, το Βορρά αεροπορικώς. Η Ρωσία χρησιμοποιεί όλο το στρατιωτικό της δυναμικό για να επιτεθεί στην Ουκρανία και έχει αρχίσει να αναδιατάσσει εφεδρικές μονάδες στα σύνορα με την Ουκρανία», αναφέρει η ουκρανική πρεσβεία.

Επίσης, εκφράζει την ευγνωμοσύνη της Ουκρανίας για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί και προσθέτει ότι αναμένει ότι θα ενισχυθούν προκειμένου να σταματήσουν τη Ρωσία. «Η διακοπή του SWIFT θα πρέπει να τεθεί σύντομα σε λειτουργία», συμπληρώνει.

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις, η πρεσβεία της Ουκρανίας αναφέρει ότι κάθε πόλεμος τελειώνει αναπόφευκτα με διαπραγματεύσεις και προσθέτει: «Η Ουκρανία άκουσε τη διαπραγματευτική θέση της Μόσχας. Γνωρίζουν την άποψή μας για τη διαπραγματευτική μορφή και τη διαπραγματευτική μας θέση. Επομένως, τα σχόλιά τους ότι δήθεν αρνηθήκαμε να διαπραγματευτούμε είναι απλώς μέρος της τακτικής τους. Προσπαθούν να οδηγήσουν τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο πριν καν αρχίσουν».

Προσθέτει πως «είναι σαφές ότι χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση», τονίζοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις πρέπει να βασίζονται στην κοινή λογική και να είναι τέτοιες, ώστε να μπορεί να βρεθεί μια δίκαιη λύση προς το συμφέρον του λαού και του εθνικού κράτους της Ουκρανίας. Ο Πρόεδρος Ζελένσκι κατηγορηματικά δεν αποδέχεται απαράδεκτους όρους και τελεσίγραφα για την Ουκρανία. Μόνο πλήρεις διαπραγματεύσεις».

Παράλληλα, καλεί τους διεθνείς οργανισμούς να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και να καταγράψουν όλες τις περιπτώσεις παραβίασης των διατάξεων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Τέλος, η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα εκφράζει την ελπίδα ότι η ουκρανική κοινότητα στο εξωτερικό «θα ενώσει τις δυνάμεις της με την κυβέρνηση της Ουκρανίας στη μετάδοση της αλήθειας για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ευρώπη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Νύχτα επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη – Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ