Η έλλειψη οξυγόνου θα επηρεάσει την ικανότητα θεραπείας ασθενών με κοροναϊό στην Ουκρανία, διαμηνύει ο ΠΟΥ.

Τεράστια προβλήματα στην περίθαλψη ασθενών με κοροναϊό έχει προκαλέσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να απευθύνει έκκληση και να προειδοποιεί για κρίσιμη έλλειψη οξυγόνου και να ζητά να δημιουργηθούν διάδρομοι για χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεζούς δήλωσε ότι η κρίσιμη έλλειψη οξυγόνου θα επηρεάσει την ικανότητα θεραπείας ασθενών με κοροναϊό, αλλά και με άλλες παθήσεις. Ήδη, στη χώρα τρία μεγάλα εργοστάσια οξυγόνου έχουν κλείσει και αναζητούνται τρόποι να παραδοθεί οξυγόνο από γειτονικές χώρες.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Εκλεισαν εργοστάσια

«Η κρίσιμη έλλειψη οξυγόνου θα έχει αντίκτυπο στην ικανότητα θεραπείας ασθενών με Covid-19 και σε πολλές άλλες καταστάσεις. Τουλάχιστον τρία μεγάλα εργοστάσια οξυγόνου στην Ουκρανία έχουν πλέον κλείσει και αναζητούμε τρόπους πρόσβασης σε οξυγόνο από γειτονικές χώρες, όπως και τρόπους να το παραδώσουμε με ασφάλεια εκεί που χρειάζεται».

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Προγράμματος Έκτακτης Ανάγκης Μάικ Ράιαν ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα στην Ουκρανία χορηγούσαν οξυγόνο σε 2.000 ασθενείς με κοροναϊό. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο αριθμός να έχει αυξηθεί, συμπεριλαμβανομένων και των ασθενών που χρειάζονται καταστάσεις για άλλους λόγους.

«Το οξυγόνο σώζει ζωές. Και το χρειάζεσαι όταν το χρειάζεσαι. Δεν μπορείς να περιμένεις μέχρι αύριο. Δεν μπορείς να περιμένεις μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Δεν μπορείς να μπεις σε λίστα αναμονής. Δεν μπορείς νς σταθείς στην ουρά για οξυγόνο. Το οξυγόνο σώζει ζωές», τόνισε.

Ο αξιωματούχος προειδοποίησε ότι αν δεν υπάρξει παροχή οξυγόνου και άλλων κρίσιμων φαρμάκων, άνθρωποι θα πεθάνουν άσκοπα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Διάγγελμα Μακρόν: «Βιώνουμε ιστορική τραγωδία» στην Ουκρανία