Στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ισραήλ

«Η σταθερότητα και η συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο είναι πολύ κρίσιμες για την ενεργειακή ασφάλεια και ειρήνη», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην προσφώνησή του ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που σας συναντώ και πάλι μετά το 2015 ως Πρόεδρο πλέον του Ισραήλ. Η επίσκεψή σας πιστεύω ότι υπογραμμίζει τη σημασία των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων, που είναι ιδιαίτερα κρίσιμες πιστεύω, στη βάση πάντοτε του αμοιβαίου συμφέροντος και της σταθερότητας στην περιοχή. Σταθερότητα και συνεργασία που είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε για την ευρύτερη περιοχή. Έρχεστε σε μία μέρα που έχουμε μεγάλες και δύσκολες εξελίξεις. Η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας μας κάνουν όλους να είμαστε βαθιά προβληματισμένοι. Νομίζω ότι θα πρέπει να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο ώστε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες, να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και να επιστρέψουμε στη διπλωματική οδό για την επίλυση των διαφορών».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην αντιφώνησή του ο πρόεδρος του Ισραήλ, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Σας ευχαριστώ πολύ καλέ μου φίλε. Χάρηκα όταν είχαμε συναντηθεί στο Ισραήλ. Τότε εγώ ήμουν επικεφαλής της αντιπολίτευσης και εσείς πρωθυπουργός της Ελλάδας. Θυμάμαι επίσης πόσο πολύ ήθελαν οι νέοι να σας συναντήσουν, να μιλήσουν μαζί σας, να σας δουν. Θα ήθελα να υπογραμμίσω τη μεγάλη σημασία που δίνετε και χάρη σε εσάς μπόρεσε να προαχθεί η τριμερής συνεργασία των χωρών μας με την Κύπρο. Σήμερα δυστυχώς, λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία πρέπει όλοι να μείνουμε ενωμένοι. Σήμερα δεν υπάρχει συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Σήμερα πρέπει να μπορέσουμε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση. Η Ουκρανία πλήττεται και μαζί της πλήττεται και το Διεθνές Δίκαιο. Και πάλι σας ευχαριστώ πάρα πολύ και σας περιμένω και πάλι στο Ισραήλ».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Ελληνική notam για απαγόρευση πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας