Η Ελλάδα να εργαστεί για την ειρήνη, την αποκλιμάκωση και τη διπλωματία

Την αντίθεσή του στην αποστολή στρατιωτικού υλικού εκ μέρους της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος τονίζοντας ότι η καταδίκη της ρωσικής εισβολής δεν πρέπει να σημαίνει κινήσεις ελληνικής συμμετοχής σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ναι στην ανθρωπιστική βοήθεια όχι στην αποστολή στρατιωτικού υλικού επισημαίνει ο κ. Ηλιόπουλος μετά την απόφαση για αποστολή ελληνικής στρατιωτικής βοήθειας καλώντας την κυβέρνηση να εργαστεί για την ειρήνη, την αποκλιμάκωση και τη διπλωματία.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρει:

«Η ξεκάθαρη καταδίκη της Ρωσικής εισβολής και της παραβίασης του διεθνούς δικαίου δεν πρέπει να σημαίνει κινήσεις ελληνικής συμμετοχής σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Ναι στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και στην στήριξη των προσφύγων. Όχι στην αποστολή στρατιωτικού υλικού.

»Η Ελλάδα χρειάζεται να εργαστεί υπέρ της ειρήνης, της αποκλιμάκωσης και της διπλωματίας. Η Ευρώπη χρειάζεται ένα μεγάλο αντιπολεμικό κίνημα που ταυτόχρονα θα στηρίξει τους ξεριζωμένους από τον πόλεμο».

Διαβάστε επίσης – Τσίπρας: Τα ρωσικά στρατεύματα να σταματήσουν τώρα την εισβολή και να αποχωρήσουν από την Ουκρανία

Στο ίδιο πνεύμα σε μια πιο σύντομη δήλωσή του μέσω twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει:

«Ναι στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και στην στήριξη των προσφύγων. Όχι στην αποστολή στρατιωτικού υλικού. Καταδικάζουμε ξεκάθαρα την Ρωσική εισβολή και την παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Η Ελλάδα να εργαστεί για την αποκλιμάκωση και την διπλωματική λύση».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Ουκρανία: Οι πιθανές επιπτώσεις του πολέμου στην ελληνική τουριστική βιομηχανία