ΚΟΣΜΟΣ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δίπλα στους πρόσφυγες στα σύνορα με την Πολωνία


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης, οι εθελοντές η εξασφάλιση διαμονής των προσφύγων της Ουκρανίας
Σχεδόν 1,3 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν καταφύγει στην Πολωνία μετά της εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Χρειάστηκε μόλις μια βδομάδα για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο των εκτοπισμένων, με τον ΟΗΕ να εκφράζει την ανησυχία του για την μεγαλύτερη προσφυγική κρίση του αιώνα.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και η γενική διευθύντρια του ελληνικού τμήματος, Χριστίνα Ψαρρά, βρέθηκαν στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας από την πρώτη στιγμή, βιώνοντας καθημερινά το δράμα των προσφύγων της εμπόλεμης ζώνης.
Τεράστιο κύμα αλληλεγγύης
Όπως εξήγησε στο in η Χριστίνα Ψαρρά, η μεγάλη απορρόφηση προσφύγων στην Πολωνία βασίζεται στους οικογενειακούς και φιλικούς δεσμούς στη χώρα. Η ίδια κάνει λόγο για τεράστιο κύμα αλληλεγγύης και υποστήριξης από τον ντόπιο πληθυσμό ενώ στις δράσεις και συμμετέχουν και αρκετοί εθελοντές.
Τις πρώτες μέρες που ξέσπασε ο πόλεμος σημειώθηκε μαζική έλευση του κόσμου, ωστόσο όσο περνάνε οι μέρες, οι ροές όλο και μειώνονται. Οι πρόσφυγες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, φτάνουν συνήθως έως ένα σημείο με τρένα, λεωφορεία ή αυτοκίνητα κι έπειτα περνούν τα σύνορα πεζή.
«Προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να προσαρμόσουμε τις δράσεις μας» εξηγεί η κ. Ψαρρά. «Ούτως ή άλλως σε οποιαδήποτε τέτοια συνθήκη οι ομάδες μας φτάνουν εντός 24 ωρών με σκοπό να δούμε την κατάσταση στις χώρες υποδοχής αλλά και να φτιάξουμε τις κατάλληλες υποδομές ώστε να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε οποιαδήποτε ανάγκη μπορεί να προκύψει εντός της Ουκρανίας, όπου βρισκόμαστε και προσπαθούμε να δούμε με ποιον τρόπο να συνεχίσουμε τις δράσεις που είχαμε».
Όπως σημειώνει η ίδια, υπάρχει μεγάλη ανάγκη να εξασφαλιστεί διαμονή στους πρόσφυγες ενώ συνεχώς ντόπιος κόσμος φτάνει στα σύνορα ώστε να μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες.
Αναγκαία η ψυχολογική υποστήριξη
«Υπάρχει κόσμος ο οποίος είναι τραυματισμένος. Έχουν δραπετεύσει από πόλεμο, υπάρχουν μικρά παιδιά που όσο περισσότερες μέρες περνάνε τόσο περισσότερο βιώνουν τις καταστάσεις μέσα [στην Ουκρανία]» περιγράφει η κ. Ψαρρά.
«Η ψυχολογική υποστήριξη είναι αναγκαία τόσο στο άμεσο όσο και το μακρινό μέλλον. Δεν μπορεί κανείς να ξέρει κανείς πως είναι η ψυχολογική κατάσταση ενός ανθρώπου σε αυτές τις ώρες, αν και το κύριο μέλημά τους είναι η επιβίωσή τους».
Το παιδί αργά ή γρήγορα θα καταλάβει ότι δεν θα γυρίσει
Όσον αφορά τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά που περνούν τα σύνορα αναφέρει πως «ανάλογα με την ηλικία καταλαβαίνουν περισσότερα. Όπως και να έχει, ένα παιδί όταν το παίρνεις και του λες όποιο ψέμα κι αν βρεις για να φύγει από το σπίτι του, τους φίλους του και την θαλπωρή του όσο πιο γρήγορα γίνεται, αργά η γρήγορα θα καταλάβει γιατί δεν θα μπορεί να επιστρέψει πίσω».
«Βλέποντας αυτούς τους ανθρώπους ντρέπομαι να πω ότι με δυσκολεύει κάτι, γιατί βλέπεις μπροστά σου ανθρώπους να δραπετεύουν από πόλεμο. Μπροστά τους οι δικές μας δυσκολίες είναι τίποτα» αναφέρει η κ. Ψαρρά.
Το ημερολόγιο δράσεων
5 Μαρτίου
Ενώ η προσπάθεια εκκένωσης αμάχων απέτυχε στη Μαριούπολη το πρωί του Σαββάτου, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κάνουν έκκληση ώστε οι άνθρωποι που έχουν παγιδευτεί λόγω των συγκρούσεων και θέλουν να εγκαταλείψουν την πόλη να μπορέσουν να το κάνουν με ασφάλεια.
Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Μαριούπολη είναι καταστροφική. Το προσωπικό προσπαθεί να παραμείνει ασφαλές καθώς οι σφοδρές επιθέσεις συνεχίζονται και οι προμήθειες τροφίμων είναι πενιχρές. Δεν υπάρχει νερό, ρεύμα ή θέρμανση. Οι υπηρεσίες διαδικτύου και τηλεφώνου έχουν διακοπεί. Νοσοκομεία, σούπερ μάρκετ και κτίρια κατοικιών υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Και δεν είναι δυνατόν να μεταφέρουμε βοήθεια στην πόλη.
Στο πλαίσιο των έκτακτων αναγκών, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στέλνουν στα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία όπου υπάρχει αυξημένη ανάγκη δύο κινητές ιατρικές μονάδες από τη Σάμο μαζί με ιατρικό και τεχνικό εξοπλισμό. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην περιοχή ώστε να προσαρμόζουμε την προσφορά βοήθειας, ανάλογα με τις ανάγκες των ανθρώπων.
3 Μαρτίου
Μέρος του πρώτου φορτίου έκτακτης ανάγκης αποστέλλεται στην Ουκρανία, από την αποθήκη προμηθειών των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στις Βρυξέλλες. Το υλικό είναι 120 m³ και αποτελείται από χειρουργικά σετ έκτακτης ανάγκης, εξοπλισμό φροντίδας τραύματος και επιπλέον προμήθειες για την κάλυψη ιατρικών αναγκών.
1 Μαρτίου
Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ανταπόκρισης εκτάκτων αναγκών. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στις χώρες: Πολωνία, Μολδαβία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία και παρέχουν κιτ για τη φροντίδα τραυμάτων πολέμου σε νοσοκομεία, τηλεϊατρική και απαραίτητο προσωπικό και προμήθειες.
25 Φεβρουαρίου
Οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα παραμένουν στην Ουκρανία και αναζητούν τρόπους να προσαρμόσουν την ανταπόκρισή τους στις ανάγκες, με βάση την εξέλιξη των συγκρούσεων.
Οι ομάδες ανησυχούν ιδιαίτερα για τις συνέπειες των συγκρούσεων στον ουκρανικό λαό και τις κοινότητες. Βλέπουν στους δρόμους ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι φοβισμένοι και μετακινούνται.
Η ραγδαία αλλαγή των δεδομένων μάς οδήγησε να λάβουμε την οδυνηρή απόφαση να σταματήσουμε τις δράσεις μας, οι οποίες περιελάμβαναν φροντίδα για τον HIV στο Severodonetsk, περίθαλψη για τη φυματίωση στο Zhytomyr και βελτίωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη στο Donetsk στην ανατολική Ουκρανία, όπου παρέχουμε την απαραίτητη υγειονομική περίθαλψη σε κοινότητες που πλήττονται από συγκρούσεις.
Γράψτε το σχόλιό σας



Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Τέξας: Τα σοκαριστικά μηνύματα του 18χρονου πριν σκορπίσει το θάνατο σε σχολείο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος σκόρπισε τον θάνατο σε δημοτικό σχολείο του Τέξας, σκοτώνοντας 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικούς, την Τρίτη.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Όπως αποκαλύπτεται, πριν το σοκαριστικό μακελειό είχε στείλει μήνυμα σε «γνωστή» του στο Instagram ότι «πρόκειται να» και πως «έχει ένα μικρό μυστικό».
Μάλιστα, τα μηνύματά τους σταμάτησαν απότομα, με τον 18χρονο να γράφει τη φράση «Ima air out». Η κοπέλα ισχυρίζεται πως δεν τον ήξερε και έχει εκφράσει τη λύπη της για όσα συνέβησαν στο σχολείο του Τέξας.
Σημειώνεται πως ο 18χρονος δράστης σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς.
Ποιος ήταν ο 18χρονος δράστης
Ο 18χρονος γεννήθηκε στη Βόρεια Ντακότα αλλά ζούσε στην Ουβάλντε. Ήταν μαθητής λυκείου και έπειτα βρήκε δουλειά σε κατάστημα εστίασης. Μάλιστα, όταν έγινε 18 ετών αγόρασε νόμιμα τα όπλα που χρησιμοποίησε στο μακελειό της Τρίτης. Ο νεαρός δράστης δέχθηκε πυρά και σκοτώθηκε στο Robb Elementary School, αφού πρώτα δολοφόνησε 21 ανθρώπους.
Τα επίμαχα μηνύματα στο Instagram
Ο Ράμος στις 12 Μαΐου είχε στείλει μηνύματα σε μια γυναίκα που «γνώριζε» από το Instagram, καθώς την είχε κάνει ταγκ σε μία φωτογραφία με τα όπλα του. Η συνομιλία που είχαν, σύμφωνα με τη Daily Mail:
18χρονος: «Θα αναδημοσιεύσεις τις φωτογραφίες με τα όπλα μου»
Απάντηση γυναίκας: «Τι;»
18χρονος: «?»
Απάντηση γυναίκας: «ΤΙ. Τι σχέση έχουν τα όπλα σου με μένα;»
18χρονος: «Απλά ήθελα να σε ταγκάρω»
Απάντηση γυναίκας: «Είμαι τόσο μπερδεμένη»
Λίγο μετά, σε άλλο μήνυμα τής έγραφε «Απλά να είσαι ευγνώμων που σε τάγκαρα», με την ίδια να του απαντάει «Όχι, είναι απλά τρομακτικό». Ο 18χρονος τη ρώτησε, τότε, «γιατί» και εκείνη τού απάντησε «ίσα που σε ξέρω και με ταγκάρεις σε μία φωτογραφία με όπλα».
Σε άλλο μήνυμα, ο 18χρονος της έστειλε «πρόκειται να» χωρίς να ολοκληρώνει τη φράση του. Εκείνη τον ρώτησε τι θα κάνει, με τον ίδιο να της λέει «Θα σου πω πριν τις 11. Καλημέρα», «Θα σου στείλω σε μία ώρα» αλλά «πρέπει να απαντήσεις».
Μάλιστα, σε αυτό το σημείο της έγραψε «έχω ένα μικρό μυστικό, θέλω να σου πω», βάζοντας ένα emoji που κλείνει το στόμα του. Το τελευταίο μήνυμα που της έστειλε, περίπου δύο ώρες πριν τους πυροβολισμούς, ήταν «Ima air out» με την ίδια να τον ρωτάει «τι;».
Η κοπέλα τρομοκρατήθηκε όταν έμαθε τι είχε συμβεί. «Είναι ένας ξένος, δεν ξέρω τίποτα για εκείνον, αποφάσισε να με ταγκάρει στην ανάρτηση με τα όπλα», έγραψε σε story της. «Λυπάμαι τόσο για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Πραγματικά, δεν ξέρω τι να πω».
Τα προφίλ του 18χρονου στα social media ήταν γεμάτα από φωτογραφίες που έδειχναν τα όπλα του, σύμφωνα με τον γερουσιαστή της πολιτείας.
Σημειώνεται ότι τα είχε αγοράσει νόμιμα όταν «έκλεισε» τα 18 έτη.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Η Τουρκία «πουλάει» τη Μουσουλμανική Αδελφότητα για να τα βρει ξανά με την Αίγυπτο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Από όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής με τις οποίες ήρθε σε αντιπαράθεση ή και ρήξη η Τουρκία στις αρχές της δεκαετίας του 2010, η Αίγυπτος ήταν η πιο σημαντική και αυτή όπου το ρήγμα ήταν το πιο βαθύ.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Αυτό είχε να κάνει με το γεγονός ότι στην Αίγυπτο υπήρξε ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα, που ανέτρεψε το καθεστώς Μουμπάρακ, στην πιο σημαντική ανατροπή αυτού που περιγράφηκε ως «Αραβική Άνοιξη» και το οποίο άνοιξε το δρόμο για να αναλάβει τη κυβέρνηση μια κυβέρνηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αυτού του ιστορικού πολιτικού ρεύματος του μουσουλμανικού κόσμου και της «αρχετυπικής» ιδεολογικής εκδοχής αυτού που αργότερα θα ονομαστεί «Πολιτικό Ισλάμ». Μόνο που και η κυβέρνηση αυτή θα ανατραπεί, υπό το βάρος ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος από τη σημερινή κυβέρνηση της Αιγύπτου.
Οι εξελίξεις αυτές είχαν άμεση επίπτωση στην Τουρκία, γιατί το AKP, το κόμμα που διαμόρφωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι συνοδοιπόροι του ήταν πολιτικά και ιδεολογικά κοντά στις θέσεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Επιπλέον, ο Ερντογάν εκτιμούσε ότι η ανάδειξη, μέσα από την «Αραβική Άνοιξη», κυβερνήσεων με επιρροή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας θα διευκόλυνε ιδιαίτερα και τα σχέδια της Τουρκίας να αναδειχτεί σε μια περιφερειακή δύναμη στην περιοχή.
Ως αποτέλεσμα η Τουρκική αντίδραση θα είναι ιδιαίτερα έντονη μετά την ανατροπή και φυλάκιση του Μόρσι, ενώ και η αιγυπτιακή κυβέρνηση θα κατηγορήσει την Τουρκία για ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις και για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας. Το αποτέλεσμα θα είναι το 2013 οι δυο χώρες να ανακαλέσουν τους πρεσβευτές τους και οι μεταξύ τους σχέσεις να βρεθούν στο χειρότερο σημείο.
Η Τουρκία μάλιστα θα γίνει μία από τις χώρες όπου κατεξοχήν θα βρουν άσυλο στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ενώ από το Τουρκικό έδαφος θα εκπέμπουν και δορυφορικά κανάλια της, κάτι που έκτοτε θα αποτελεί και αγκάθι στις διμερείς σχέσεις.
Η προσπάθεια της Τουρκίας για επαναπροσέγγιση
Όμως, ήδη από τα τέλη του 2020 και την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ η Τουρκία επιδίδεται σε μια προσπάθεια αποκατάστασης σχέσεων τόσο με τη Δύση όσο και τις χώρες της περιοχής, ξεκινώντας από τις χώρες που κατεξοχήν έχουν καλή σχέση με τις ΗΠΑ.
Ούτως ή άλλως και ανεξαρτήτως ρητορικής η Τουρκία δεν είχε ποτέ αποφασίσει να υιοθετήσει μια «αντιδυτική» πολιτική. Αυτό που διεκδικούσε ήταν μεγαλύτερη αναγνώρισή της ως «περιφερειακής δύναμης» και οι όποιες τακτικές κινήσεις έκανε προς τη Ρωσία αφορούσαν τα ειδικά ζητήματα της Συρίας και κυρίως την εξασφάλιση ότι δεν θα διαμορφωθεί κουρδική οιονεί κρατική οντότητα. Με την άνοδο Μπάιντεν στην εξουσία, που σήμαινε ότι χανόταν η ικανότητα συνεννόησης που υπήρχε με την κυβέρνηση Τραμπ (η οποία π.χ. είχε δώσει «πράσινο φως» για διαμόρφωση τουρκικής «ζώνης ασφαλείας στη Συρία), η Τουρκία βρέθηκε στην ανάγκη να ανοικοδομήσει σχέσεις με μια σειρά από χώρες της περιοχής αλλά και με τη Δύση. Ούτως ή άλλως, η μερική αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Μέση Ανατολή, πυροδότησε μια δυναμική «συνεννόησης» στην περιοχή.
Σε αυτό το πλαίσιο η Τουρκία, που για ένα διάστημα είχε καλές σχέσεις στον Κόλπο μόνο με το Κατάρ (την άλλη χώρα που υποστηρίζει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα), αποκατέστησε ξανά σχέσεις συνεργασίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι σε τροχιά προσέγγισης με τη Σαουδική Αραβία (όπως φάνηκε και στον τρόπο που τελικά διαχειρίστηκε την υπόθεση Κασόγκι), επιδιώκει δρόμους συνεννόησης με το Ισραήλ (έχοντας μάλιστα χαμηλώσει τους τόνους ως προς την υποστήριξη στη Χαμάς) και θέλει καλύτερες σχέσεις με την Αίγυπτο, τη χώρα που μέχρι τώρα ήταν η πιο επιφυλακτική. Ούτως ή άλλως η αποκατάσταση των σχέσεων με τα ΗΑΕ και τη Σαουδική Αραβία είναι και ένας τρόπος για να καταλήξει και σε καλύτερες σχέσεις με την Αίγυπτο.
Και βέβαια ας μην ξεχνάμε και την οικονομική διάσταση. Με τη χώρα σε προεκλογική περίοδο και ταυτόχρονα βαθιά οικονομική κρίση, η τουρκική κυβέρνηση αναζητά ξένες επενδύσεις και αναβαθμισμένες οικονομικές σχέσεις ξεκινώντας από τις χώρες του Κόλπου.
Μάλιστα ένα από τα παράδοξα των τουρκοαιγυπτιακών σχέσεων είναι ότι παρά την πολιτική ρήξη, οι εμπορικές σχέσεις ήταν σημαντικές και ο όγκος του εμπορίου ανάμεσα στις δύο χώρες αυξήθηκε από το 4,43 δισεκατομμύρια δολάρια το 2007 σε 11,14 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.
Μόρσι και Ερντογάν το 2012
Η σημασία της Αιγύπτου
Η σημασία της Αιγύπτου είναι προφανής. Είναι μια ισχυρή χώρα στην περιοχή, χώρα από την οποία αναδύθηκε ο Αραβικός Εθνικισμός, έχει ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις, καλές σχέσεις με τη Δύση (αλλά και με τη Ρωσία) και η συνεννόησή της με το Ισραήλ εδώ και πολλά χρόνια είναι μία από τις βασικές παραμέτρους του συσχετισμού δύναμης στην περιοχή.
Είναι επίσης μια ισχυρή χώρα στην ευρύτερη ζώνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με σημαντικά αποθέματα φυσικού αερίου και στο επίκεντρο των τουρκικών αξιώσεων σε σχέση με τις ΑΟΖ. Το γεγονός ότι εδώ και χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο ενός κύκλου διπλωματικών και πολιτικοστρατιωτικών συνεργασιών στις οποίες συμμετέχουν η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Κύπρος έκανε ακόμη πιο επείγουσα την ανάγκη η Τουρκία να αναζητήσει και αυτή τρόπο συνεννόησης με την Αίγυπτο.
Η σταδιακή αποστασιοποίηση από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα
Σε αυτό το φόντο ο Ερντογάν είναι διατεθειμένος ακόμη και να κάνει βήματα αποστασιοποίησης από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα για να διευκολύνει τις νέες συμμαχίες του. Η πίεση που έχει ασκηθεί σε ορισμένα δορυφορικά κανάλια με εγκαταστάσεις στην Τουρκία να περιορίσουν την κριτική τους στην Αιγυπτιακή κυβέρνηση ή ακόμη και να σιωπήσουν είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Έτσι, παρότι στην Τυνησία ο Ερντογάν ο διαμαρτυρήθηκε για τη διάλυση της Βουλή, υιοθετώντας τη θέση του Εναχντά, του κόμματος που πρόσκειται στην Αδελφότητα, στην Αίγυπτο προκρίνει την αποκατάσταση σχέσεων με την κυβέρνηση. Βεβαίως αποφεύγει να χαρακτηρίσει την Αδελφότητα τρομοκρατική οργάνωση όπως κάνει η αιγυπτιακή κυβέρνηση και δημόσια δεν καταφέρεται εναντίον της, όμως είναι εμφανής μια «πραγματιστική» προσέγγιση που εκτιμά ότι δεν του προσφέρει η Αδελφότητα το άνοιγμα που ήλπιζε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.
Σε αυτό το φόντο η κυβέρνηση Ερντογάν έχει επενδύσει ιδιαίτερα στην επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπάτι στην Αίγυπτο την 1η Ιουνίου.
Ο Νεμπάτι θα παρακολουθήσει τη σύνοδο της Ισλαμικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, που θα λάβει χώρα στο θέρετρο του Σαρμ ελ-Σέιχ της Ερυθράς Θάλασσας και έχει ανακοινώσει ότι στο περιθώριο θα έχει συναντήσεις «με τους ομολόγους του», χωρίς να έχει αποσαφηνίσει εάν θα δει και τον Αιγύπτιο ομόλογό του, κάτι που θα συνιστούσε την πρώτη συνάντηση υπουργών των δύο χωρών εδώ και εννέα χρόνια.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ώρα ago
Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Βόλος: Ηλικιωμένος κατέρρευσε στη μέση του δρόμου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας