Πόλεμο παραλογισμού χαρακτήρισε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο Γιώργος Παπανδρέου

Ηγέτες με αναθεωρητικές ορέξεις, θα αξιοποιήσουν είτε τη νίκη, είτε την ανοχή για τις πράξεις του Πούτιν απέναντι στην Ουκρανία, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου σε παρέμβασή του στη Βουλή εκφράζοντας καταδίκη για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που υπονομεύει κάθε αρχή του Διεθνούς Δικαίου.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και πως από τις κυρώσεις που επιβάλει η Δύση στη Ρωσία είναι και μια ευκαιρία για βαθύτερη ενοποίηση της Ευρώπης. Τόνισε δε, ότι η Ελλάδα χρειάζεται εθνική στρατηγική αλλά και ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις που για να επιτευχθούν θα πρέπει να αλλάξει στάση η κυβέρνηση.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Είναι βαριά η σκιά της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία με ανυπολόγιστο κίνδυνο για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ειρήνη! Υπονομεύει κάθε αρχή του Διεθνούς Δικαίου και του δικαιώματος αυτοδιάθεσης κάθε λαού. Η υφήλιος παρακολουθεί με δέος τις δραματικές εξελίξεις σε έναν πόλεμο παραλογισμού! Θα εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα για το πως θα αντιδράσει η παγκόσμια κοινότητα για το αν θα επικρατήσουν οι αρχές του Διεθνούς Δικαίου ή θα δοθεί το μήνυμα ότι επικρατεί γυρίσαμε στις εποχές του δικαίου του ισχυρού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε:

«Βρισκόμαστε σε μια ρευστή κατάσταση για το τι θέλει ο Πούτιν αλλά και τις πιθανές κινήσεις των ΕΕ και ΗΠΑ. Η κατάσταση αυτή θα προκαλέσει αλλαγές πολιτικές στην Ευρώπη και όχι μόνο! Βραχυπρόθεσμα έχουμε κυρώσεις που όλοι θα πονέσουμε- και οι αγρότες- αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να αποτελέσουν ιστορική ευκαιρία για βαθύτερη ενοποίηση ΕΕ».

«Το πιο ανησυχητικό αλλά και ανεύθυνο από πλευράς Ρωσίας είναι ότι η ίδια είναι πυρηνική δύναμη και αναμετριέται -έμμεσα έστω- με δυνάμεις της Δύσης, που επίσης έχουν πυρηνικά όπλα. Για τον λόγο αυτό, καθοριστικής σημασίας για την Ευρώπη και την ανθρωπότητα θα είναι όχι μόνο η καταδίκη παρόμοιων πράξεων, αλλά και η τελική έκβαση αυτής της σύγκρουσης. Βρισκόμαστε σε μια ρευστή κατάσταση και όσον αφορά το τι θέλει ο Πούτιν αλλά και λόγω πιθανών κινήσεων Ευρώπης και ΗΠΑ», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Σπάει τη σιωπή του ο σύζυγος της Χάτσινς – Οργισμένος με την συμπεριφορά του Άλεκ Μπάλντγουιν