Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας έκανε λόγο για υβριδικό πόλεμο και ένα κύμα ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης, εκ μέρους της Ρωσίας

«Είναι η ώρα η Ευρώπη να δράσει γιατί θα αμυνθούμε μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη, αλλά δεν είναι αρκετό» ανέφερε ο oυκρανός πρέσβης Σέργκι Σουτένκο, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σε ό,τι αφορά την αντίδραση της Ευρώπης στον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε πως η χώρα του εκτιμά όσα έχει κάνει, αλλά θα ήθελε να τα δει πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά.

«Δεν αισθανόμαστε εγκαταλελειμμένοι, αλλά περιμέναμε πιο γρήγορη αντίδραση. Περιμέναμε ότι όλα όσα είχαν υποσχεθεί θα γίνουν, με πολύ γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο» επισήμανε και συμπλήρωσε ότι ορισμένοι σύμμαχοι έσπευσαν πολύ γρήγορα.

Πίεση στην Ευρώπη

Εξήγησε ότι «οι κυρώσεις θα έπρεπε να είχαν επιβληθεί νωρίτερα» «είχαμε πει ότι οι κυρώσεις θα πρέπει να είναι σκληρές και άμεσες».

Ειδικότερα, ο ουκρανός πρέσβης αναφέρθηκε στην ανάγκη πίεσης των ευρωπαϊκών κρατών στη Ρωσία, τονίζοντας πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τις διαπραγματεύσεις. «Δεν υπάρχουν νικητές σε αυτό τον πόλεμο, και οι δύο πλευρές θα βγουν χαμένες» προσέθεσε και σημείωσε πως οι κυρώσεις και η ενεργητική διπλωματία στόχευε να βάλει τη Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Αρνήθηκαν, αλλά δεν είναι αργά ποτέ να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» σημείωσε.

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας έκανε λόγο για υβριδικό πόλεμο και ένα κύμα ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης, εκ μέρους της Ρωσίας, με στόχο την πτώση του ηθικού. Διέψευσε τις πληροφορίες ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έφυγε από το Κίεβο, σημειώνοντας ότι είναι επικεφαλής της Άμυνας και ότι η κυβέρνηση και οι στρατιωτικές δυνάμεις λειτουργούν αποτελεσματικά και αντιστέκονται με κάθε δυνατό τρόπο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Σπάει τη σιωπή του ο σύζυγος της Χάτσινς – Οργισμένος με την συμπεριφορά του Άλεκ Μπάλντγουιν