Μάλιστα προτρέπει και τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ που διαθέτουν ίδιου τύπου αεροσκάφη να  πράξουν το ίδιο. Η Πολωνία σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών το μοναδικό «αντάλλαγμα» που ζητά είναι «μεταχειρισμένα» αεροσκάφη των ΗΠΑ με αντίστοιχες δυνατότητες

Έτοιμη να αναπτύξει όλα τα MiG-29 που διαθέτει στην αμερικανική βάση στο Rammstein της Γερμανίας, εμφανίζεται η Πολωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ουσιαστικά, η Πολωνία, μέσω της αμερικανικής κυβέρνησης, παραχωρήσει τα αεροπλάνα για χρήση από την ουκρανική αεροπορία, για την απόκρουση της εισβολής στη Ρωσία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σύμφωνα με το Sky News, μάλιστα προτρέπει και τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ που διαθέτουν ίδιου τύπου αεροσκάφη να  πράξουν το ίδιο.

Η Πολωνία σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών το μοναδικό «αντάλλαγμα» που ζητά είναι «μεταχειρισμένα» αεροσκάφη των ΗΠΑ με αντίστοιχες δυνατότητες.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπως η Πολωνία, η Βουλγαρία και η Σλοβακία διατηρούν σήμερα δεκάδες αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής από την εποχή του Συμφώνου της Βαρσοβίας.

Η ανακοίνωση:

«Οι αρχές της Δημοκρατίας της Πολωνίας, μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του Προέδρου και της Κυβέρνησης, είναι έτοιμες να αναπτύξουν – άμεσα και δωρεάν – όλα τα αεροσκάφη MIG-29 στην αεροπορική βάση Ramstein και να τα θέσουν στη διάθεση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ταυτόχρονα, η Πολωνία ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να μας παράσχουν μεταχειρισμένα αεροσκάφη με αντίστοιχες επιχειρησιακές δυνατότητες. Η Πολωνία είναι έτοιμη να καθορίσει αμέσως τους όρους αγοράς των αεροπλάνων.

Η πολωνική κυβέρνηση ζητά επίσης από άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ – ιδιοκτήτες αεροσκαφών MIG-29 – να δράσουν στο ίδιο πνεύμα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Τακτικές κρίσεις: Παραμένει αρχηγός Στόλου ο Παναγιώτης Λυμπέρης – Οι αλλαγές στο Στράτευμα