Να αποδεικνύεται στην πράξη η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, τόνισε ο Παναγιώτης Βλάχος

Στηρίζει την αποστολή στρατιωτικού υλικού στον πόλεμο της Ουκρανίας το ΚΙΝΑΛ με τον υπεύθυνο Επικοινωνίας του κόμματος και συνεργάτη του κ. Ανδρουλάκηνα τονίζει ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πρέπει να εκφραστεί και με την ενίσχυση του αμυντικού εξοπλισμού της χώρας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι κάτι ρητορικό. Είναι καιρός η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να αποδεικνύεται στην πράξη- και πρέπει να εκφράζεται τόσο από την ενίσχυση του αμυντικού εξοπλισμού μιας χώρας όσο και από την απαγόρευση πώλησης όπλων από ευρωπαϊκά σε τρίτα κράτη, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Τουρκίας», υπογράμμισε ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Βλάχος.

Προσέθεσε, «όλοι μας θα θέλαμε μία διαφορετική εξέλιξη στην Ουκρανία, αλλά πρέπει να υπερασπιστούμε το διεθνές δίκαιο και τη νομιμότητα. O Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο και η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να δράσει».

Ειδικότερα για το θέμα της αποστολής οπλισμού από την Αθήνα, ο Παναγιώτης Βλάχος, μιλώντας στο Open αναγνώρισε ότι «μπορεί να υπάρχουν ενστάσεις για την αποστολή όπλων από την Ελλάδα χωρίς την αναγκαία ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων από την κυβέρνηση», από την άλλη όμως, διευκρίνισε, «η χώρα μας είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και με δεδομένη την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, συμμετέχει μαζί με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές δυνάμεις στην κοινή προσπάθεια».

Διαβάστε επίσης – Οικονόμου για Ουκρανία: Συμμετέχουμε ενεργά στις αποφάσεις των συμμάχων μας

Επιπλέον, «τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, ανάμεσά τους η Ιταλία και η Πορτογαλία, έχουν ήδη αποστείλει οπλισμό στην Ουκρανία. Έχει ενεργοποιηθεί αυτή τη στιγμή ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός για την Ειρήνη με απόφαση των Υπουργών Εξωτερικών της Ένωσης. Αυτό είναι ένα μοντέλο, το οποίο πρέπει να ακολουθείται σε κάθε περίπτωση που κάποιο κράτος- μέλος χρειάζεται την ανάλογη βοήθεια».

Εν κατακλείδι, «μπορεί ο καθένας μας να έχει τις ενστάσεις του σχετικά με τον τρόπο που έχει χειριστεί η Ευρώπη μια σειρά από κρίσεις και ζητήματα. Όμως, οι κρίσεις είναι ο μόνος δρόμος να μάθει από τα παθήματά της. Έχει ξεκινήσει μια διαδικασία για την Κοινή Άμυνα, για τη στρατηγική ενεργειακής αυτονομίας και κοινές πολιτικές κοινωνικής αλληλεγγύης», επισήμανε κλείνοντας ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Οι Γιατροί του Κόσμου συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία