«Έχω να μιλήσω 3 ημέρες με την οικογένειά μου στη Μαριούπολη» λέει η γυναίκα

Μία ακόμη συγκλονιστική μαρτυρία έρχεται στην δημοσιότητα από Ουκρανή γυναίκα που ζει στη Θεσσαλονίκη αλλά η οικογένεια της ζει στην Μαριούπολη.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Όλοι οι συγγενείς μου είναι στη Μαριούπολη, εδώ και 3 μέρες δεν έχουμε καθόλου επικοινωνία. Ακούω ότι η Μαριούπολη είναι περικυκλωμένη από το ρωσικό στρατό, και δεν έχουν νερό, τροφές, ρεύμα. Δεν μπορεί ο κόσμος να βγει από τα σπίτια. Η ουκρανική κυβέρνηση έχει βάλει δύο γραμμές τρένου για να ξεφύγουν οι άνθρωποι. Αλλά οι άνθρωποι φοβούνται να βγουν από τα σπίτια για να φτάσουν στο σταθμό, ενώ και το τρένο θα είναι εύκολος στόχος για τους Ρώσους», είπε η γυναίκα μιλώντας στο MEGA.

Η Ουκρανή που ζει στη Θεσσαλονίκη αγωνιά για την οικογένειά της πίσω στη χώρα της, με τους οποίους δεν έχει επικοινωνία τις τελευταίες ημέρες.

«Είναι 500.000 άνθρωποι μέσα στη Μαριούπολη»

«Οι δικοί μου είναι τρομαγμένοι, ο κόσμος κλαίει, υπάρχει πολλή ανησυχία. Είναι 500.000 άνθρωποι μέσα στη Μαριούπολη. Η πόλη είναι σε κατάσταση καταστροφής. Υπάρχουν μικρά παιδιά που χρειάζονται τροφές, η κατάσταση είναι τραγική», περιέγραψε.

«Η ουκρανική κυβέρνηση παρακαλεί την Ευρώπη να κλείσουν τον εναέριο χώρο πάνω από τη Μαριούπολη, ώστε να μπορούν να φύγουν οι πολίτες από την περιοχή», συνέχισε.

  • Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική μέγγενη σε πόλεις «κλειδιά», λιμάνια και εργοστάσια ενέργειας

«Θέλω να πω μεγάλο ευχαριστώ και στην ελληνική κυβέρνηση που αφήνει τους ανθρώπους να περάσουν τα σύνορα, γυναίκες και μικρά παιδιά. Στη Θεσσαλονίκη, στη μονή Βλατάδων μαζεύονται τρόφιμα και ρούχα. Η βοήθεια αυτή είναι πολύτιμη, και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους», ανέφερε κλείνοντας η γυναίκα από την Θεσσαλονίκη.

Η ίδια αναμένεται να φιλοξενήσει μια μητέρα με ανάπηρα παιδιά που φτάνει από την Ουκρανία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές ανακοινώνει ο Μακρόν