Ο ΟΗΕ ωστόσο θεωρεί ότι ο απολογισμός είναι σημαντικά βαρύτερος

Τουλάχιστον 902 άμαχοι σκοτώθηκαν και 1.459 τραυματίσθηκαν την Ουκρανία μέχρι τα μεσάνυχτα της 19ης Μαρτίου, ανακοίνωσε η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι περισσότερες απώλειες οφείλονται στους βομβαρδισμούς από το βαρύ πυροβολικό ή τα πυραυλικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης, τους πυραύλους και τις αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με την Υπάτη Αρμοστεία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Βαρύτερος ο απολογισμός με τους θανάτους των αμάχων

  • Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Έως και 15 εκατομμύρια μπορούν να φτάσουν οι πρόσφυγες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Η Υπάτη Αρμοστεία διευκρινίζει ότι θεωρείται ότι ο απολογισμός είναι σημαντικά βαρύτερος από την στιγμή που η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών, η οποία διαθέτει μεγάλη ομάδα εποπτείας στην Ουκρανία, δεν έχει κατορθώσει να λάβει ή να επαληθεύσει πληροφορίες για απώλειες από πολλές σφοδρά πληγείσες ουκρανικές πόλεις, όπως είναι η Μαριούπολη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Το σχέδιο για τον εκλογικό νόμο – Εξτρα μπόνους 10 εδρών για την αυτοδυναμία