Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις απολύτως πραγματικές πυρηνικές απειλές για τον πλανήτη

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σε ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό άρθρο του στους Financial Times, ο διάσημος βρετανός αναλυτής, Γκίντεον Ράχμαν, κάνει λόγο για τρία σκοτεινά σενάρια για την εξέλιξη της όλο και αυξανόμενης πυρηνικής απειλής, στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ανάλυσή του, εξηγεί πόσο λεπτοί είναι οι χειρισμοί που απαιτούνται για να αποφευχθεί όχι μόνο ένα σενάριο πυρηνικού ολέθρου, αλλά και δυο ακόμη, επίσης δυστοπικά ενδεχόμενα, που θα κρατούσαν τον πλανήτη σε καθεστώς μόνιμου πυρηνικού πανικού.

Αναλυτικά η ανάλυση του Γκίντεον Ράχμαν:

«Ένας πυρηνικός πόλεμος δεν έχει νικητές και για αυτό δεν πρέπει να συμβεί ποτέ». Αυτή η κοινή δήλωση εκδόθηκε στις αρχές του έτους από την Κίνα, τη Γαλλία, τη Ρωσία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ – τα πέντε επίσημα πυρηνικά κράτη.

Τον επόμενο μήνα, η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Έκτοτε, οι παγκόσμιοι ηγέτες παλεύουν με την απειλή πως ένας πυρηνικός πόλεμος θα μπορούσε όντως να συμβεί – και μάλιστα σύντομα.

Από την πρώτη στιγμή, ο Πούτιν περιέγραψε τη σύγκρουση ως υπαρξιακής σημασίας για τη Ρωσία και υπονόησε ότι θα μπορούσε να καταφύγει στα πυρηνικά όπλα για να επικρατήσει.

Λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα πριν, δυτικοί αξιωματούχοι ασφαλείας έσπευσαν στα γραφεία τους μέσα στο Σαββατοκύριακο, φοβούμενοι ότι οι καταγγελίες της Μόσχας ότι η Ουκρανία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει μια «βρώμικη βόμβα» θα μπορούσε να σημαίνει ότι η ίδια η Ρωσία αναζητά αφορμή για να αναλάβει πυρηνική δράση.

Αν και η άμεση κρίση υποχώρησε, συνολικά η απειλή ότι η Ρωσία θα κάνει χρήση πυρηνικών εξακολουθεί να αυξάνεται. Ένα σενάριο που συζητήθηκε στο εσωτερικό της αμερικανικής κυβέρνησης είναι ότι μια ταπεινωτική ήττα της Ρωσίας στη μάχη για τη Χερσώνα μπορεί να είναι αρκετή για να πείσει τον Πούτιν να κάνει χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων κατά ουκρανικών στρατευμάτων, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

Ορισμένες φορές προβάλλεται και το αντεπιχείρημα ότι ο Πούτιν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα τόσο κοντά στη ρωσική επικράτεια, φοβούμενος ότι θα μολύνει την ίδια του τη χώρα. Όμως υψηλόβαθμοι αμερικανοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι τα μικρότερα τακτικά πυρηνικά όπλα μπορούν να σκοτώσουν εκατοντάδες αντί για χιλιάδες ανθρώπους και να καταστρέψουν και να εκθέσουν σε ραδιενέργεια μόνο λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εστιάζουν στο να αποτρέψουν τη Ρωσία από το να κάνει το φονικό βήμα και να διασχίσει το πυρηνικό κατώφλι – μέσα από ένα μείγμα αποτροπής και διπλωματίας. Πρόκειται για άγνωστο πεδίο και η πίεση είναι έντονη. Όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος: «Οι άνθρωποι θα μελετούν τη διαχείριση της κρίσης για δεκαετίες στο μέλλον».

Γενικά μιλώντας, υπάρχουν τέσσερα σενάρια προς εξέταση: η κανονικοποίηση των πυρηνικών, ο πυρηνικός εκβιασμός, η αποτροπή του πολέμου και ο Αρμαγεδδών.

Δεν είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς πώς η χρήση ενός ρωσικού πυρηνικού όπλου θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν πλήρους κλίμακας πυρηνικό πόλεμο – οδηγώντας, σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του αμερικανού προέδρου, σε έναν «Αρμαγεδδώνα». Η Ουάσιγκτον έχει προειδοποιήσει ότι αν η Μόσχα χρησιμοποιούσε ένα πυρηνικό όπλο, θα έπρεπε να περιμένει αντίδραση με «καταστροφικές» συνέπειες για τη Ρωσία.

Οι Αμερικανοί δεν έχουν δηλώσει ανοιχτά ποια ακριβώς θα ήταν η αντίδρασή τους. Ορισμένοι πιστεύουν ότι θα ήταν μεν στρατιωτική, όχι όμως και πυρηνική. Ο στρατηγός Ντέιβιντ Πέτρεους, πρώην επικεφαλής της CIA, έχει κάνει λόγο για επίθεση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία με συμβατικά όπλα και για βύθιση του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα.

Το επιχείρημα υπέρ μιας στρατιωτικής αντίδρασης της Δύσης είναι ότι αν η Ρωσία δεν έχει συνέπειες για τη χρήση πυρηνικών όπλων – ή ακόμη και καταφέρει μέσα από αυτή να αντιστρέψει την πορεία του πολέμου – τότε το πυρηνικό ταμπού, που επιβιώνει από το 1945, θα πάψει να υφίσταται.

Όμως η άμεση στρατιωτική εμπλοκή πιθανότατα θα είχε ως αποτέλεσμα μια ακόμη πιο διευρυμένη ρωσική αντίδραση. Η Δύση και η Ρωσία θα μπορούσαν σε μια τέτοια περίπτωση να κινηθούν ταχύτατα στη «σκάλα της κλιμάκωσης», καθιστώντας εξαιρετικά πιθανό τον εφιάλτη του ανοιχτού πυρηνικού πολέμου. Όπως το έθεσε αμερικανός αξιωματούχος: «Δεν πιστεύω ότι ο οποιοσδήποτε θα έπρεπε να νιώθει σίγουρος ότι μπορεί να ελέγξει τους κινδύνους της κλιμάκωσης».

Επειδή η προοπτική κλιμάκωσης μέχρι τον Αρμαγεδδώνα είναι τόσο τρομακτική, υπάρχει επίσης πραγματική πιθανότητα ότι ακόμη και αν η Ρωσία κάνει χρήση πυρηνικών, η Δύση θα αποφύγει την άμεση στρατιωτική εμπλοκή – με τις ΗΠΑ να προσπαθούν αντ’ αυτού να οργανώσουν την πλήρη οικονομική και διπλωματική απομόνωση της Ρωσίας. Όμως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για ένα άλλο ανησυχητικό μέλλον: αυτό της «κανονικοποίησης των πυρηνικών».

Σε μια τέτοια περίπτωση θα είχε αποδειχτεί ότι τα πυρηνικά όπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε έναν επιθετικό πόλεμο – και όχι μόνο για αποτροπή. Η Ρωσία, ακόμη και η Κίνα, θα μπορούσαν να δελεαστούν να περάσουν και πάλι το πυρηνικό κατώφλι. Και τα μη-πυρηνικά κράτη – όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Γερμανία και πολλές ακόμη χώρες – θα έσπευδαν να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους.

Η χρήση ενός πυρηνικού όπλου θα οδηγούσε σε παγκόσμια αναταραχή. Οι αγορές θα κατέρρεαν και οι πληθυσμοί θα μπορούσαν να πανικοβληθούν σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τις μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών έξω από τις πόλεις να είναι πιθανές.

Ο φόβος επιπτώσεων αυτού του χαρακτήρα οδηγεί σε αυξανόμενες συζητήσεις για την ανάγκη έναρξης ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία. Όμως οι δυτικοί αξιωματούχοι διστάζουν να κάνουν μια τέτοια κίνηση, από τον φόβο ενός τρίτου σεναρίου: του πυρηνικού εκβιασμού.

Αν η Ρωσία ανακαλύψει ότι μπορεί να διεξάγει έναν επιτυχημένο επιθετικό πόλεμο απλώς με την απειλή της χρήσης πυρηνικών όπλων, ένα άλλο δυστοπικό μέλλον μας περιμένει. Τι θα σταματήσει τη Μόσχα από το να προχωρήσει και σε άλλες πυρηνικές απειλές, αυτή τη φορά, για παράδειγμα, με στόχο την ανατολική Ευρώπη; Και τι συμπεράσματα θα εξάγουν η Κίνα ή η Βόρεια Κορέα για το μέλλον των συγκρούσεων για την Ταϊβάν ή στην κορεατική χερσόνησο;

Τα τρία σκοτεινά σενάρια – ο Αρμαγεδδών, η κανονικοποίηση και ο επιτυχής πυρηνικός εκβιασμός – είναι πολύ πιο πιθανά από ό,τι θα έπρεπε. Όμως, αθροιστικά, παραμένουν λιγότερο πιθανά από την τέταρτη πιθανότητα: αυτή της αποτροπής του πυρηνικού πολέμου.

Σε όλες τις προηγούμενες πυρηνικές κρίσεις από το 1945, οι ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων έχουν καταφέρει να απομακρυνθούν από το χείλος του πυρηνικού γκρεμού. Η γνώση ότι μια λάθος κίνηση θα αρκούσε για να προκαλέσει εκατομμύρια θανάτους – ή ακόμη και να καταστρέψει τον πλανήτη – λειτουργεί εξαιρετικά αφυπνιστικά. Έχει συγκρατήσει τον πλανήτη από το να γλιστρήσει στην πυρηνική σύγκρουση από το 1945. Το λογικό είναι να συμβεί το ίδιο και τώρα. Πιθανότατα.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ενοχος για φοροδιαφυγή κρίθηκε ο Οργανισμός Τραμπ – Αναμένεται η ανακοίνωση της ποινής

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε χθες Τρίτη ένοχο για φοροδιαφυγή τον επιχειρηματικό όμιλο του Ντόναλντ Τραμπ (Trump Organization) και η ανακοίνωση της ποινής αναμένεται στις 13 Ιανουαρίου (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/David ‘Dee’ Delgado, επάνω, ο Τραμπ έξω από τον Πύργο του στη Νέα Υόρκη).

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ενοχες δύο εταιρείες

Ο ίδιος ο ρεπουμπλικάνος τέως πρόεδρος των ΗΠΑ δεν ήταν κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Δείτε ακόμα – Ντόναλντ Τραμπ: Μπορεί να κερδίσει λεφτά από την υποψηφιότητα του 2024

Ο γενικός εισαγγελέας του Μανχάταν Αλβιν Μπραγκ ανακοίνωσε πως το δικαστήριο έκρινε ένοχες δύο εταιρείες του Οργανισμού, την Trump Corporation και την Trump Payroll Corporation, για φορολογικές απάτες που αφορούν περίοδο 13 ετών, ιδίως σε ό,τι αφορά αποζημιώσεις κορυφαίων στελεχών με στόχο την αποφυγή καταβολής φόρων.

«Στο Μανχάταν καμιά εταιρεία δεν είναι υπεράνω του νόμου», τόνισε ο Μπραγκ, υπογραμμίζοντας πως είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ καταδικάζεται ποινικά.

«Κυνήγι μαγισσών»

Για την ίδια υπόθεση, ο πρώην οικονομικός διευθυντής του Οργανισμού Τραμπ, ο Αλεν Βάισελμπεργκ, είχε ομολογήσει την ενοχή του για 15 κατηγορίες απάτης και φοροδιαφυγής που αφορούσαν αδήλωτα εισοδήματα 1,76 εκατ. δολαρίων την περίοδο 2005-2021.

Κατά την έναρξη της δίκης, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε καταγγείλει «κυνήγι μαγισσών» από τους Δημοκρατικούς εναντίον του. Ο μεγιστάνας έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024.

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Δεν καταργείται η Αστυνομία των Ηθών» – Πολιτικός ελιγμός του Εμπραχίμ Ραϊσί

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Mετά το κύμα διαδηλώσεων, που συγκλονίζουν το Ιράν για πάνω από δύο μήνες, ο Γενικός Εισαγγελέας του Ιράν, Μοχαμάντ Τζαφάρ Μονταζερί, εισηγήθηκε την παύση της Αστυνομίας των Ηθών ως αυτοτελούς οργάνου και την επανενσωμάτωση στα σώματα ασφάλειας, όπως ήταν πριν το 2006 και την εκλογή του πρόεδρου Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Βιάστηκαν να χαρούν

Αν και πολλοί βιάστηκαν να χαρούν για το γεγονός, θεωρώντας πως κάτι πρόκειται ν’ αλλάξει στη χώρα του Κόλπου, εντούτοις η εν λόγω εισήγηση αποτελεί καθαρά μια κίνηση σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης και σε καμιά περίπτωση δεν συνιστά κατάργηση της Αστυνομίας των Ηθών ξεκαθάρισε, μιλώντας στο philenews, η αναλύτρια του Ιράν, Πωλίνα Ανιφτου. Δεν υπάρχει δε καμία ένδειξη ότι ο νόμος που επιβάλλει υποχρεωτικό κώδικα ενδυμασίας θα τερματιστεί.

Δείτε ακόμα – Τι σημαίνει η μερική αναδίπλωση της Ιρανικής κυβέρνησης

Η κ. Ανιφτου ανέφερε καταρχάς ότι η Αστυνομία των Θρησκευτικών Ηθών προϋπήρχε της Ισλαμικής Επανάστασης του 1979 και συγκεκριμένα απ’ όταν ο Αγιατολάχ Χομεϊνί έγινε θρησκευτικός ηγέτης μεγάλης μερίδας του πληθυσμού του Ιράν, τη δεκαετία του 1960.

Σημείωσε ότι το συγκεκριμένο σώμα της Αστυνομίας, από το 1979 μέχρι το 2006, λειτουργούσε στο πλαίσιο μιας θρησκευτικής νομοκανονιστικής εφαρμογής, γεγονός που σημαίνει ότι επιτηρούσε την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου χωρίς κάποιο νομοθετικό πλαίσιο.

«Από το 2006 και μετά την εκλογή του πρόεδρου Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ», όπως συμπλήρωσε η κ. Ανιφτου, «καθώς ο ίδιος αμφισβητήθηκε από τους κληρικούς ηγέτες του Ιράν και από τον ίδιο τον Αγιατολάχ Χαμενεΐ ως προς τις θρησκευτικές του απόψεις, οπότε για να φέρει με το μέρος του τους θρησκευόμενους, εφάρμοσε νομότυπα την Αστυνομία των Ηθών με αστυνομικά πρότυπα, που τους έδινε την ευχέρεια να συλλαμβάνουν γυναίκες, να προβαίνουν σε επιπλήξεις και να παίρνουν στα δικαστήρια υποθέσεις».

Ετυχε αποδοχής

Eπισήμανε στη συνέχεια ότι όποιες προσπάθειες έγιναν από μετριοπαθείς κυβερνήσεις, όπως του Ροχανί, δεν καρποφόρησαν γιατί η Αστυνομία των Ηθών έτυχε αποδοχής από μεγάλη μερίδα του κόσμου, με αποτέλεσμα η δράση της να γίνεται αποδεκτή.

Πρόσθεσε ότι τον Ιούλιο του 2021, με την εκλογή του σημερινού προέδρου με 40% αποχή από τις εκλογές, ο Εμπραχίμ Ραϊσί (ο ίδιος είναι υψηλόβαθμος κληρικός) δεν είχε την αναγκαία αποδοχή στον λαό και τώρα με τις διαδηλώσεις φαίνεται να δοκιμάζεται η δυναμική της κυβέρνησής του.

Οπότε ο ίδιος θέλησε, όπως υποστήριξε η κ. Ανιφτου, νοουμένου ότι σκέφτεται να μπει στην κούρσα διαδοχής του Αγιατολάχ, να σφυγμομετρήσει την κοινή γνώμη με την επανενσωμάτωση της Αστυνομίας των Ηθών στα σώματα ασφαλείας.

Η αναλύτρια υπογράμμισε, επίσης, ότι ακόμη και αν η Αστυνομία των Hθών επανενσωματωθεί στα σώματα ασφαλείας, θα συνεχίσει τη δράση της και δεν αλλάζει τίποτε επί της ουσίας.

Καταληκτικά, υποστήριξε ότι το καθεστώς πιέστηκε από την Κίνα και τη Ρωσία να προβεί σε αυτή την ενέργεια, ώστε οι διαδηλώσεις να μην οδηγήσουν σε μποϊκοτάρισμα των επενδύσεών τους στο Ιράν.

Πηγή: philenews.com

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ4 λεπτά ago

Ρέθυμνο: Σοκ στη δίκη για τους πολλαπλούς βιασμούς του 19χρονου ΑμεΑ – Ο πατέρας και 2 ιερείς στο εδώλιο

LIFESTYLE16 λεπτά ago

Απατεώνας προσπάθησε να ξεγελάσει μια 73χρονη, όμως εκείνη του την έφερε όπως δεν μπορούσε να φανταστεί

LIFESTYLE35 λεπτά ago

«Πάντα ήξερα ότι μου άρεσαν και οι γυναίκες – Τώρα που παντρεύομαι έχασα την ευκαιρία μου;»

ΚΟΣΜΟΣ51 λεπτά ago

ΗΠΑ: Ενοχος για φοροδιαφυγή κρίθηκε ο Οργανισμός Τραμπ – Αναμένεται η ανακοίνωση της ποινής

LIFESTYLE55 λεπτά ago

Η αντίδρασή του όταν ρωτήθηκε για τον τσακωμό με την Ασημίνα Χατζηανδρέου

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα ago

Θεσσαλονίκη – Δικηγόρος 16χρονου: Καταρρέει το αφήγημα για τον εμβολισμό του περιπολικού

LIFESTYLE1 ώρα ago

Η Βίκυ Καγιά παίζει τον ρόλο της trash παρουσιάστριας

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα ago

Θεσσαλονίκη: Κάμερα σε κέντρο αισθητικής κατέγραφε γυμνές γυναίκες

Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ1 ώρα ago

Τελειώνει ο Αρσένος, προ των πυλών Φραντζέσκος… – Sportrikala.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ1 ώρα ago

Η ΕΕΑ χορήγησε μετοχικές άδειες σε Προοδευτική και Ηρακλή Λάρισας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Σοκ στην Σκιαθο 37χρονη έγκυος εχασε το 9 μηνών μωρό της στην εντατική η ίδια σε κρίσιμη κατάσταση

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Κόβονται οι βραδινές πτήσεις από Αγγλία στην Σκιαθο το 2023

LIFESTYLE7 ημέρες ago

Έφτασε μια βαλίτσα με λεφτά μέχρι το σπίτι μου, είναι προσβλητικό

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Σκιάθο

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της κλοπής στο κατάστημα της Δήμητρας Κατσαφάδου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

ΣΚΟΠΕΛΟΣ : ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΙΣ 2-3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ4 ημέρες ago

Οι φωτογραφίες της χρονιάς από το National Geographic

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Σόκ βολιώτισσα τραυμάτισε τον άρρωστο γιο της στον θώρακαμε με μαχαίρι

LIFESTYLE2 ημέρες ago

Δυστυχώς είναι αλήθεια – Νεκρή η αγαπημένη ηθοποιός… Ο απίστευτος διάλογος της με τον Καραμανλή!

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Κιβωτός του κόσμου: Ανήλικος καταγγέλει ασέλγεια στη δομή του Βόλου από ηγετικό στέλεχος [βίντεο]

Δημοφιλή