Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βρήκε το Κίεβο την αχίλλειο πτέρνα της Μόσχας στην Κριμαία;

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Οι πολλαπλές εκρήξεις που σημειώθηκαν σε ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία είναι αποτέλεσμα ουκρανικών ενεργειών, σύμφωνα με εσωτερική έκθεση της ουκρανικής κυβέρνησης που επικαλείται το CNN.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μπορεί το Κίεβο να μην έχει επίσημα αναλάβει την ευθύνη για τα δύο περιστατικά εκρήξεων, σε διάστημα μίας εβδομάδας, ωστόσο αξιωματούχος -υπό το καθεστώς ανωνυμίας- που επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο υποστηρίζει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις.

Η έκθεση περιγράφει τα γεγονότα που σημειώθηκαν στις 9 Αυγούστου στη ρωσική αεροπορική βάση Σάκι, όπου γίνεται λόγος για σκληρή αλλά και μοναδική απώλεια για τη ρωσική στρατιωτική υποδομή στη χερσόνησο, με επακόλουθες επιθέσεις, ως απόδειξη της συστηματικής στρατιωτικής ικανότητας της Ουκρανίας να στοχεύει την Κριμαία.

Η Ουκρανία είχε ανακοινώσει ότι εννέα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη καταστράφηκαν, με τη Μόσχα από την πλευρά της να αρνείται οποιαδήποτε υλική ζημιά στη βάση της, αποδίδοντας τις εκρήξεις σε παραβίαση των κανόνων πυρασφάλειας.

Σε ομιλία του μετά το περιστατικό, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι ο πόλεμος «ξεκίνησε με την Κριμαία και πρέπει να τελειώσει με την απελευθέρωσή της».

Την Τρίτη, εκρήξεις και πυρκαγιές ξέσπασαν σε αποθήκη πυρομαχικών στην Κριμαία, με τη Ρωσία να κάνει λόγο για «πράξη δολιοφθοράς», χωρίς ωστόσο να κατονομάζει τους δράστες.

Η σημασία της Κριμαίας

Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία το 2014 και το Κρεμλίνο έχει προειδοποιήσει την Ουκρανία ότι οποιαδήποτε επίθεση στη χερσόνησο θα πυροδοτούσε μαζικά αντίποινα, συμπεριλαμβανομένων χτυπημάτων σε «κέντρα λήψης αποφάσεων» στο Κίεβο.

Η Κριμαία έχει τεράστια στρατηγική και συμβολική σημασία για Μόσχα και Κίεβο. Η απαίτηση του Κρεμλίνου να αναγνωρίσει η Ουκρανία την Κριμαία ως μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ήταν μία από τις βασικές προϋποθέσεις της Μόσχας για κατάπαυση του πυρός.

Τα δύο αυτά περιστατικά θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη συνολική σύγκρουση, ειδικά αν η επίθεση πραγματοποιήθηκε με οποιοδήποτε νέο οπλικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας που κατέχει η Ουκρανία.

Βρέθηκε η αχίλλειος πτέρνα των ρωσικών δυνάμεων;

Σύμφωνα με ανάλυση του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW), οι επιθέσεις στην Κριμαία αποτελούν μέρος της ευρύτερης προσπάθειας αντεπίθεσης της Ουκρανίας στο Νότο.

Οι επιθέσεις σε ρωσικές θέσεις μέσα και γύρω από την Κριμαία είναι πιθανότατα μέρος μιας συνεκτικής ουκρανικής αντεπίθεσης για την ανάκτηση του ελέγχου της δυτικής όχθης του ποταμού Δνείπερου. Οι ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού από την Κριμαία υποστηρίζουν άμεσα τις ρωσικές δυνάμεις στην ηπειρωτική Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στη δυτική περιφέρεια της Χερσώνας.

Όπως επισημαίνει το αμερικανικό think tank «η στόχευση της Ουκρανίας σε ρωσικές επίγειες γραμμές επικοινωνίας και υλικοτεχνικής υποστήριξης και υποστηρικτικών μέσων στην Κριμαία είναι συνεπής με την ουκρανική προσπάθεια αντεπίθεσης που έβαλε στο στόχαστρο γέφυρες πάνω από τον ποταμό Δνείπερο και ρωσικά στοιχεία υλικοτεχνικής υποστήριξης στην κατεχόμενη περιφέρεια Χερσώνα».

Στο σημείο αυτό επισημαίνεται ότι τα αποτελέσματα αυτής της εκστρατείας θα είναι πιθανότατα να διαταραχθεί η ικανότητα των ρωσικών δυνάμεων να συντηρούν δυνάμεις στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου και να τις υπερασπίζονται με εναέρια μέσα και πυροβολικό στην ανατολική όχθη.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον καθηγητή και ειδικό στη ρωσική πολιτική, Μαρκ Γκαλεότι, οι επιθέσεις στην Κριμαία αναδεικνύουν τρεις πτυχές της νέας φάσης του πολέμου.

Αυτές είναι οι εξής:

Πρώτον, η από καιρό προαναγγελθείσα αντεπίθεση της Ουκρανίας αφορά, μέχρι στιγμής, λιγότερο μια μάχη σώμα με σώμα στο έδαφος και περισσότερο μια μεθοδική προσπάθεια να στοχοποιηθούν οι ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού. Μέχρι τώρα, αυτό γινόταν μέσω βομβαρδισμών με πυραύλους.

«Η παλιά παροιμία ότι ‘οι ερασιτέχνες μελετούν τακτικές, αλλά οι επαγγελματίες μελετούν τα logistics’ ισχύει ιδιαίτερα υπό το φως της εξάρτησης των σύγχρονων στρατευμάτων από τη συνεχή προμήθεια καυσίμων, πυρομαχικών και όλων των άλλων αναλωσίμων του μηχανοποιημένου πολέμου». Αυτή είναι μια αχίλλειος πτέρνα των Ρώσων, υποστηρίζει ο καθηγητής.

Όπως εξηγεί, έχουν την τάση να βασίζονται σε λίγους, μεγαλύτερους κόμβους εφοδιασμού όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πρώτη γραμμή, για να ελαχιστοποιήσουν τις αποστάσεις που πρέπει να διανύσει ο περιορισμένος στόλος των φορτηγών τους.

Τώρα που οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν όχι μόνο τους πολυδιαφημισμένους νέους αμερικανικούς εκτοξευτές HIMARS με ρουκέτες GMLRS υψηλής ακρίβειας, αλλά και μια σειρά από άλλα συστήματα πυροβολικού και εκτόξευσης πυραύλων που παρέχονται από το ΝΑΤΟ, ο ισχυρισμός του Κιέβου ότι μπορεί να χτυπήσει αρκετά κοντά σε όλες τις γραμμές ανεφοδιασμού της Ρωσίας στο Νότο είναι σαφώς αξιόπιστος.

Με δεκάδες αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών να έχουν καταστραφεί, οι Ρώσοι πρέπει να βασίζονται σε περισσότερες και μικρότερες που βρίσκονται μακριά από τις γραμμές ανεφοδιασμού. Αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκε δραματική μείωση του όγκου των πυρών του πυροβολικού στην πρώτη γραμμή, αλλά σίγουρα είναι ένας από τους κύριους.

Δεύτερον, ο βαθμός που χρησιμοποιείται η ακρίβεια των δυτικών οπλικών συστημάτων που παρέχονται στην Ουκρανία χάρη στη νοημοσύνη που επιτρέπει την ταχεία στόχευση, ή ακόμη και τη στόχευση σε πραγματικό χρόνο.

Όπως επισημαίνεται, σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται ότι αυτό οφείλεται στη δυτική βοήθεια, με πληροφορίες από κατασκοπευτικούς δορυφόρους και συλλογή τεχνικών πληροφοριών να τροφοδοτούνται αθόρυβα στο Κίεβο. Σε άλλες, είναι μέσω της καλής χρήσης drones, κρυφών ανιχνευτών στο έδαφος ή πληροφοριοδοτών μεταξύ του πληθυσμού που βρίσκεται τώρα πίσω από την πρώτη γραμμή της Ρωσίας.

Ωστόσο, οφείλεται επίσης στην εμπνευσμένη χρήση της νοημοσύνης ανοιχτού κώδικα. Παρά τις προσπάθειές τους να κατασχέσουν τα κινητά τηλέφωνα των στρατιωτών τους και να αποτρέψουν τη διαρροή αξιόπιστων πληροφοριών, οι Ρώσοι κολυμπούν αντίθετα στο ρεύμα.

Τρίτον, υπογραμμίζεται το μήνυμα ότι η Κριμαία είναι καλά και πραγματικά στο παιχνίδι. Σύμφωνα με τον καθηγητή, δεν υπάρχει πραγματική αίσθηση ότι μια άμεση ουκρανική επίθεση στην βαριά προστατευμένη χερσόνησο είναι δυνατή στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο, η σχετική ησυχία -παρά το γεγονός ότι διέθετε πολυάριθμες βάσεις, αεροδρόμια και κόμβους ανεφοδιασμού- που απολάμβανε μέχρι πρόσφατα ανήκει πλέον στο παρελθόν.

«Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν σημαίνει ότι η νίκη της Ουκρανίας είναι αναπόφευκτη – είναι πάντα επικίνδυνο να ξεγράφουμε τη Ρωσία. Ωστόσο, αυτό που υπογραμμίζει είναι ο βαθμός στον οποίο οι Ουκρανοί προσαρμόζονται ταχύτερα και αποτελεσματικότερα από τον εχθρό τους, λαμβάνοντας τα τεράστια ποσά δυτικής στρατιωτικής βοήθειας και χρησιμοποιώντας τα με τρόπους που μεγιστοποιούν τις δικές τους δυνάμεις και στερούν από τους Ρώσους τις δικές τους. Αυτό δεν είναι μόνο θέμα ποσότητας στρατιωτών, ούτε καν θέμα τακτικής. Είναι ένας πόλεμος φαντασίας και προσαρμογής, και εκεί οι Ουκρανοί απέδειξαν και πάλι την υπεροχή τους» καταλήγει.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές στην Ιταλία: Η Μελόνι παραβίασε την προεκλογική «σιωπή» – Το βίντεο με τα πεπόνια

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στις εκλογές αδιαφιλονίκητο φαβορί αποτελεί η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» (Fratelli d’Italia) Τζόρτζια Μελόνι, η οποία έχει συνάψει εκλογική συμμαχία με τη «Λέγκα» του Ματέο Σαλβίνι και το κόμμα «Εμπρός Ιταλία» (Forza Italia) του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν και βάσει νόμου δεν δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις κατά τις τελευταίες 15 ημέρες, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τη Μελόνι να καταγράφει σημαντική διαφορά από τον υποψήφιο της αριστεράς και του κέντρου, Ενρίκο Λέτα.

Τα… πεπόνια της Μελόνι

Η αρχηγός των Αδελφών της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, παραβίασε το Σάββατο την καθιερωμένη προεκλογική «σιωπή», δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο λογαριασμό της στο TikTok, στο οποίο επεδείκνυε δύο… πεπόνια, λέγοντας «στις 25 Σεπτέμβρη… τα είπα όλα!».

Στην ιταλική γλώσσα, “meloni” είναι τα πεπόνια, ωστόσο ο εν λόγω όρος χρησιμοποιείται στην αργκό για να καταδείξει και σημεία της γυναικείας ανατομίας.

Αυτή της η κίνηση έκανε πολλούς να μιλάνε για φτηνή σεξιστική εκμετάλλευση -και μάλιστα από μια γυναίκα-, η οποία ουσιαστικά με τον τρόπο αυτόν χρησιμοποιεί ένα «φτηνό» κόλπο για να προσελκύσει το ανδρικό κοινό, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Δείτε το βίντεο

@giorgiameloni_ufficiale25 settembre: ho detto tutto.♬ suono originale – Giorgia Meloni

Τα πρώτα exit poll

Κάποιες πρώτες απαντήσεις για τις εκλογές θα δώσουν οι εκτιμήσεις exit poll, που αναμένονται να ανακοινωθούν λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης, στις 11 μ.μ. ώρα Ιταλίας (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας).

Η Τζόρτζια Μελόνι, αποφάσισε να αναβάλει την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος για απόψε στις 10 ώρα Ιταλίας, δηλαδή μια ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες. Αρχικά, είχε ανακοινώσει ότι θα ψήφιζε σε σχολείο της Ρώμης, σήμερα το πρωί στις 11 τοπική ώρα. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η απόφασή της αυτή οφείλεται στο ότι στο συγκεκριμένο τμήμα, είχε σπεύσει μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων και φωτογράφων και η ίδια δεν θέλησε να προκαλέσει προβλήματα στους υπόλοιπους ψηφοφόρους.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η αρχηγός των Αδελφών της Ιταλίας υπογράμμισε: «σήμερα μπορείς να συμβάλεις στο να γραφτεί ιστορία. Ας γράψουμε την ιστορία μαζί».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές στην Ιταλία: Η Ευρώπη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την ψήφο στην ακροδεξιά

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Οι Ιταλοί ψηφίζουν και οι κάλπες σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να οδηγήσουν στο σχηματισμό της πλέον ριζοσπαστικής δεξιάς κυβέρνησης της χώρας από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και με μία πρωθυπουργό έτοιμη να γίνει πρότυπο για τα εθνικιστικά κόμματα σε όλη την Ευρώπη, παρατηρεί ο Guardian σε σχετικό του άρθρο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία των Αδερφών της Ιταλίας της Τζόρτζια Μελόνι, ένα κόμμα με νεοφασιστική προέλευση, το οποίο σύμφωνα με τις  δημοσκοπήσεις αναμένεται να εξασφαλίσει μια άνετη νίκη στις εκλογές στην Ιταλία και στα δύο σώματα του κοινοβουλίου, λαμβάνοντας μεταξύ 44 και 47% των ψήφων, σημειώνει το δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές στην Ιταλία: Η απειλή των κυβερνώντων «μεταφασιστών» και ο εφιάλτης της «σούπερ πλειοψηφίας»

Το κόμμα της Μελόνι αναμένεται επίσης να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μερίδιο των ψήφων εντός του συνασπισμού, ο οποίος περιλαμβάνει την ακροδεξιά Λέγκα, με επικεφαλής τον Ματέο Σαλβίνι, και τη Forza Italia, με επικεφαλής τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι , που σημαίνει ότι θα μπορούσε να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Ερωτηματικά για τις συμμαχίες της Ιταλίας στην Ευρώπη

Η νίκη του συνασπισμού, ωστόσο, εγείρει ερωτήματα για τις συμμαχίες της χώρας στην Ευρώπη, και ενώ η Μελόνι προσπάθησε να στείλει καθησυχαστικά μηνύματα, η κατάκτηση της εξουσίας από αυτήν είναι απίθανο να γίνει ευπρόσδεκτη στο Παρίσι ή στο Βερολίνο.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι η νίκη της θα ήταν κακή για την ευρωπαϊκή συνεργασία. Ο Lars Klingbeil, πρόεδρος του SPD, του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, είπε ότι η Μελόνι είχε ευθυγραμμιστεί με «αντιδημοκρατικές» προσωπικότητες όπως ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Επισημαίνεται ότι νωρίτερα αυτό το μήνα, οι ευρωβουλευτές του Μελόνι καταψήφισαν ένα ψήφισμα που καταδίκαζε την Ουγγαρία ως «υβριδικό καθεστώς εκλογικής απολυταρχίας». Η Μελόνι είναι επίσης σύμμαχος του κυβερνώντος εθνικιστικού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη της Πολωνίας, καθώς και των αντι – μεταναστών Σουηδών Δημοκρατών και του ακροδεξιού ισπανικού Vox.

Το σχέδιο

«Η Μελόνι έχει φιλοδοξία να εκπροσωπήσει ένα μοντέλο όχι μόνο για την Ιταλία, αλλά και για την Ευρώπη – αυτό είναι κάτι νέο [για τη δεξιά στην Ιταλία] σε σύγκριση με το παρελθόν», δήλωσε η Νάντια Ουρμπινάτι, θεωρητικός της πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια. «Έχει επαφές με άλλα συντηρητικά κόμματα, που θέλουν μια Ευρώπη με λιγότερα πολιτικά δικαιώματα… το μοντέλο είναι εκεί, όπως και το σχέδιο»,  όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα.

«Η ασάφεια είναι το κλειδί για την κατανόηση της Μελόνι», είπε ο Ματίας Ντιλέτι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Σαπιέντζα της Ρώμης. «Ενδιαφέρεται πραγματικά να συμβιβαστεί με την ΕΕ στην οικονομική πολιτική. Αλλά αν η ΕΕ την πιέσει πάρα πολύ στην ιταλική κυβέρνηση, μπορεί πάντα να επιστρέψει στην ασφαλή ζώνη της ως λαϊκίστρια δεξιά ηγέτης. Θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να παραμείνει στην εξουσία».

Η πιθανή επιστροφή του Σαλβίνι στο υπουργείο Εσωτερικών θα μειώσει επίσης τις ελπίδες για μια σημαντική πρόοδο στην προσπάθεια της ΕΕ να μεταρρυθμίσει το μεταναστευτικό της σύστημα μοιράζοντας τους αιτούντες άσυλο σε όλα τα κράτη μέλη. Ο Σαλβίνι, ο οποίος έχει στενούς δεσμούς με τη Λεπέν, είπε ότι «ανυπομονεί» να συνεχίσει την πολιτική του να εμποδίζει τα πλοία διάσωσης μεταναστών να εισέλθουν σε ιταλικά λιμάνια, τονίζει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Όσον αφορά την Ουκρανία, η Μελόνι καταδίκασε τη ρωσική εισβολή και υποστήριξε την αποστολή όπλων στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα, αλλά παραμένει ασαφές εάν η κυβέρνησή της θα στηρίξει τον όγδοο γύρο κυρώσεων της ΕΕ που συζητείται στις Βρυξέλλες. Ο Σαλβίνι ισχυρίστηκε ότι οι κυρώσεις γονάτιζαν την Ιταλία, αν και ποτέ δεν μπλόκαρε κανένα μέτρο της ΕΕ κατά της Ρωσίας όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση του ευρύτερου συνασπισμού του Μάριο Ντράγκι, η οποία κατέρρευσε τον Ιούλιο.

Η ψηφοφορία

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 7 το πρωί της Κυριακής και το ποσοστό συμμετοχής ήταν περίπου 19% μέχρι το μεσημέρι. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων ήταν στο 25% πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, πράγμα που σημαίνει ότι η δεξιά συμμαχία μπορεί να κερδίσει μια μικρότερη πλειοψηφία από ό,τι οι δημοσκόποι αρχικά πρότειναν. Η αριστερή συμμαχία υπό την ηγεσία του Δημοκρατικού κόμματος προβλέπεται να συγκεντρώσει το 22-27% των ψήφων.

Ο Fausto Maccari, ο οποίος έχει ένα περίπτερο εφημερίδων, είπε ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ της δεξιάς, αλλά δεν είναι σίγουρος ποιον θα στηρίξει. «Οι επιλογές είναι κακές», πρόσθεσε ο Maccari, ο οποίος είναι  60 ετών. «Για παράδειγμα, κοιτάζω τον Μπερλουσκόνι και μου θυμίζει έναν κωμικό χαρακτήρα. Στην ηλικία του δεν πρέπει να ασχολείται με την πολιτική. Θα ήταν σαν εμένα, στην ηλικία μου, να προσπαθούσα να γίνω ποδοσφαιριστής σαν τον Μαραντόνα».

Πολλοί Ιταλοί που υποστηρίζουν τη Μελόνι, σύμφωνα με τον Guardian, το κάνουν επειδή δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί στην κυβέρνηση και ελκύονται από την αποφασιστικότητα και την πίστη της στα ιδανικά της.

Η ακροδεξιά

Όπως επισημαίνει ο Guardian από την Ιταλία μέχρι τη Σουηδία, την Ουγγαρία μέχρι τη Γαλλία, η ακροδεξιά γίνεται και πάλι μια υπολογίσιμη δύναμη. Τονίζει δε ότι η εχθρότητά της προς τους μετανάστες ενθαρρύνει τους ξενοφοβικούς παντού, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ενώ ο κοινωνικός συντηρητισμός της απειλεί τα σκληρά κερδισμένα δικαιώματα LGBTQ+ και ο ευρωσκεπτικισμός της έχει ήδη ανατρέψει τη δυναμική της ΕΕ.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ6 λεπτά ago

Δηλώσεις Αρσένου για το φιλικό – Sportrikala.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10 λεπτά ago

Πάει για Τίλεμανς τον Γενάρη η Νιούκαστλ

OIKONOMIA12 λεπτά ago

Αναπροσαρμογή  των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2023 – Παραδείγματα

ΚΟΣΜΟΣ13 λεπτά ago

Εκλογές στην Ιταλία: Η Μελόνι παραβίασε την προεκλογική «σιωπή» – Το βίντεο με τα πεπόνια

ΘΕΣΣΑΛΙΑ14 λεπτά ago

Όλα κινούνται σε ρυθμούς Παζαριού στη Λάρισα – Χωρίς… αύριο η προσέλευση του κόσμου όλες τις ώρες – Δείτε φωτογραφίες

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ19 λεπτά ago

Συνεχίζει να γυρνά τον κόσμο το ντοκιμαντέρ «Τα Ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ»

ΕΛΛΑΔΑ24 λεπτά ago

Μεσσηνία: Βρέφος διασωληνώθηκε στο Παίδων – Συνελήφθη ο πατέρας του

Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ25 λεπτά ago

Πρώτο φιλικό στο στάδιο με νίκη – Sportrikala.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ29 λεπτά ago

Δε θέλει την επέμβαση ο Αραούχο

ΚΟΣΜΟΣ32 λεπτά ago

Εκλογές στην Ιταλία: Η Ευρώπη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την ψήφο στην ακροδεξιά

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Διέρρευσαν ροζ βίντεο και φωτογραφίες παίκτριας του φετινού Survivor

ΚΟΣΜΟΣ7 ημέρες ago

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η διπλωματική σπαζοκεφαλιά της κηδείας και οι αμφιλεγόμενοι καλεσμένοι

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Βόλου από τον θάνάτο του Βασίλη Αθανασίου σε ηλικία 25 ετών

MEDIA6 ημέρες ago

Πριν την πρεμιέρα του GNTM: Δείτε τη Σοφία Χατζηπαντελή κατάξανθη, χωρίς ενωμένα φρύδια (Pic)

MEDIA6 ημέρες ago

Δεν πιάνονται φίλοι: Tα 3 πιο διπρόσωπα ζώδια που πάντα θα στη φέρουν

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ισπανικής ταινίας «Haunted Heart» («Στοιχειωμένη καρδιά») στο Τρίκερι

MEDIA5 ημέρες ago

Μ’ αυτούς κοιμάσαι ήσυχος: Αυτά είναι τα 3 ζώδια που δεν απατούν ποτέ

ΚΟΣΜΟΣ6 ημέρες ago

Βασίλισσα Ελισάβετ: Δείτε live την κηδεία της

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Νέος Μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago

«Ματωμένα Χώματα. Θυμάμαι, άρα υπάρχω» στη Νέα Ιωνία στις 21 Σεπτεμβρίου

Δημοφιλή