«Η ΕΕ δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία. Η πραγματικότητα είναι ότι η Ρωσία έχει εξαπολύσει έναν άγριο πόλεμο κατά της Ουκρανίας», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η πιθανότητα να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία είναι στην αρμοδιότητα του ΝΑΤΟ, ωστόσο θα ήταν μια «υπερβολική» κίνηση που θα προκαλούσε «πραγματικό κίνδυνο κλιμάκωσης και πραγματικό κίνδυνο ενός πιθανού τρίτου παγκοσμίου πολέμου», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Σαρλ Μισέλ δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη ότι η «ΕΕ δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία. Η πραγματικότητα είναι ότι η Ρωσία έχει εξαπολύσει έναν άγριο πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να σταματήσει ο πόλεμος, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ρωσία έχει πυρηνικά όπλα, είναι πολύ σημαντικό να αποφευχθεί ένας τρίτος διεθνής πόλεμος», είπε σε συνέντευξή του στο CNN.

«Είναι σημαντικό για τα μέλη του ΝΑΤΟ να καταλάβουν ότι η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία είναι μια υπερβολική κίνηση», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό προσπαθούμε να υποστηρίξουμε σε διπλωματικό επίπεδο διαφορετικούς τομείς».

«Προσπαθούμε να παράσχουμε περισσότερη υποστήριξη στην Ουκρανία, προκειμένου να υπάρξει κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό και προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε σε θέση να διαπραγματευτούμε το συντομότερο δυνατό», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο αίτημα για απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Ουκρανία έχει ζητήσει ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ώστε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και οι αεροπορικές επιδρομές από τα ρωσικά αεροσκάφη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές ανακοινώνει ο Μακρόν