Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Πολλαπλές και εγκάρσιες συγκρούσεις, εκδήλωση βαθύτερης κρίσης

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Του Γιώργου Κατρούγκαλου*

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι επικείμενες εκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον της αμερικανικής δημοκρατίας. Διεκδικούνται και οι  435 έδρες του Κογκρέσου, 35 από τις 100 έδρες της Γερουσίας, ενώ θα εκλεγούν 36 από τους 50 κυβερνήτες πολιτειών. Η πρώτη και προφανής σύγκρουση είναι αυτή μεταξύ δημοκρατικών και ρεπουμπλικάνων, που διεκδικούν με αξιώσεις να κερδίσουν τον έλεγχο και των δύο νομοθετικών σωμάτων. Η αντιπαράθεση γίνεται σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι θα αλλάξει στην αμερικανική εξωτερική πολιτική

Ο Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι η αμερικανική δημοκρατία κινδυνεύει σοβαρά από τις πιστές στον Ντόναλντ Τραμπ ρεπουμπλικανικές δυνάμεις, που «ανάβουν τις φλόγες της πολιτικής βίας, στην επιδίωξη της εξουσίας με οποιοδήποτε κόστος». Στην πρόσφατη ομιλία του στη Φιλαδέλφεια, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε μια συνεχή μάχη για την «ψυχή του έθνους». Ο Μπάιντεν προέτρεψε τους ψηφοφόρους να «διασώσουν τη Δημοκρατία» και να αντισταθούν στην πολιτική βία, έστειλε δε μήνυμα στους αρνητές των εκλογών: «Δεν μπορείς να αγαπάς τη χώρα σου μόνο όταν κερδίζεις».

Στον αντίποδα, ο Ντ. Τραμπ συνεχίζει τις εμπρηστικές δηλώσεις του και ετοιμάζεται να ανακοινώσει τη νέα υποψηφιότητα του για το αξίωμα του Προέδρου μετά τις εκλογές. Οι ρεπουμπλικάνοι όμως δεν περιορίζονται στη ρητορική.  Ο υποψήφιος κυβερνήτης τους στο Ουισκόνσιν κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του «δεν θα χάσει ποτέ άλλες εκλογές» εάν ο ίδιος κερδίσει, απηχώντας γενικευμένες προσπάθειες να προωθηθεί εκλογική νομοθεσία που δυσχεραίνει τη συμμετοχή μειονοτήτων στις εκλογές ή/και επανασχεδιάζει με κομματικά κριτήρια τις εκλογικές περιφέρειες (gerrymandering).  (Θυμίζω τις ανάλογες δηλώσεις του κ. Βορίδη για τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία…).

Η ελευθερία των γυναικών

Σημαντικό παράγοντα στις εκλογές και κομβικό στοιχείο της σύγκρουσης των δύο κομμάτων, αποτελεί το μέγα ζήτημα της ελευθερίας των γυναικών να αποφασίζουν για το σώμα τους, που τέθηκε ξανά σε αμφισβήτηση μετά την ανατροπή από το Ανώτατο Δικαστήριο της εμβληματικής απόφασης Roe v. Wade. Ήδη νομοθετικές προτάσεις για την καθιέρωση του δικαιώματος, ή, αντιστρόφως, για την επιβολή νέων περιορισμών σε αυτό, έχουν κατατεθεί τόσο σε ομοσπονδιακό όσο και σε πολιτειακό επίπεδο, ενώ οι δημοκρατικοί ελπίζουν να έχουν κέρδη από τη σχετική αντιπαράθεση.

Παράλληλα όμως με τη μετωπική αυτή σύγκρουση, μαίνονται και οι εμφύλιες διαμάχες στο εσωτερικό των δύο στρατοπέδων, όπως εκδηλώθηκαν στις προκριματικές εκλογές για την τελική επιλογή των επίσημων υποψηφιοτήτων. Στους μεν ρεπουμπλικάνους οι πιστοί στον Τραμπ φαίνεται να κερδίζουν κατά κράτος τους συστημικούς ρεπουμπλικάνους. Εμβληματική ήταν η συντριβή της Λιζ Τσέινι, κόρης του πρώην αντιπροέδρου του Πρόεδρου Μπους, που ήταν μεταξύ των ελαχίστων στο κόμμα της που εναντιώθηκαν στον Ντόναλντ Τραμπ το 2020, μετά την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο.

Η μάχη στους Δημοκρατικούς

Ανάλογη μάχη μεταξύ συστημικών και προοδευτικών υποψηφίων εκτυλίσσεται και στο εσωτερικό του Δημοκρατικού κόμματος. Η μάχη αυτή δίνεται σε πολλά επίπεδα, στη βάση αλλά και στην κορυφή του πολιτικού συστήματος. Σημαντική δύναμη μαζικής λαϊκής κινητοποίησης αποτελούν οι Δημοκράτες Σοσιαλιστές της Αμερικής (DSA), που δεν αποτελούν ξεχωριστό κόμμα, αλλά πολιτική κίνηση που αποσκοπεί να προωθήσει αριστερές πολιτικές και υποψηφίους στους Δημοκρατικούς. Στην Ουάσιγκτον δραστηριοποιείται η Προοδευτική Ομάδα του Κογκρέσου (Progressive Caucus, CPC), η οποία αποτελείται από 95 μέλη της Βουλής και έναν γερουσιαστή. Το CPC, που αναμένεται να ενισχύσει τη δύναμη του, υπερασπίζεται προοδευτικές λύσεις στη μετανάστευση, καθολική υγειονομική περίθαλψη, δράσεις κατά της κλιματικής κρίσης και μια δίκαιη εξωτερική πολιτική.

Η κρίση που αντιμετωπίζει το πολιτικό σύστημα και εκδηλώθηκε πανηγυρικά με την εκλογή του Προέδρου Τραμπ έχει βαθύτερες κοινωνικοοικονομικές αιτίες, ανάλογες με αυτές της δικής μας ηπείρου. Η επί δεκαετίες κυριαρχία νεοφιλελεύθερων πολιτικών έχει οδηγήσει σε έκρηξη των ανισοτήτων, σε φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού, σε μεγάλη πίεση της μεσαίας τάξης και, το σημαντικότερο σε επίπεδο πολιτικής νομιμοποίησης, στην αμφισβήτηση του «αμερικανικού ονείρου», της δυνατότητας ατομικής εξέλιξης βασισμένης στις ικανότητες και στην προσπάθεια. Μεταξύ 1980 και 2015 το μέσο πραγματικό εισόδημα του 0,01% του πληθυσμού αυξήθηκε κατά 322%, ενώ το εισόδημα του χαμηλότερου 90% παρέμεινε στάσιμο. Η μεσαία τάξη δέχεται πιέσεις στο σύνολο της, όμως ολόκληρες αποβιομηχανισμένες περιοχές, ιδίως στις κεντρικές και μεσοδυτικές πολιτείες βρίσκονται σε μεγάλη κρίση.

Ευνοϊκή για την άνοδο των λαϊκιστών του Τραμπ

Η κατάσταση αυτή είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για την άνοδο λαϊκιστών, όπως ο Τραμπ, αλλά και για την ενίσχυση προοδευτικών εναλλακτικών προτάσεων για την υπέρβαση της κρίσης. Ιδιαίτερη απήχηση έχουν οι ιδέες της αριστεράς στη νεολαία. Σύμφωνα με διαδοχικές  μετρήσεις από το 2010 και εφεξής, οι θετικές αξιολογήσεις των νέων για το σοσιαλισμό κυμαίνονται γύρω στο 50%. Ταυτόχρονα, κατά την ίδια περίοδο η γενική άποψη των νέων για τον καπιταλισμό έχει επιδεινωθεί σε σημείο που ο καπιταλισμός και ο σοσιαλισμός έχουν πλέον ίδια δημοτικότητα στο εσωτερικό αυτής της ηλικιακής ομάδας. Για παράδειγμα, σε έρευνα του Harvard University’s Institute of Politics, γενικά θετική άποψη για τον καπιταλισμό είχε το 42% των νέων αλλά πλήρη ταύτιση με τις καπιταλιστικές ιδέες μόνο το 19% από αυτούς (https://www.wsj.com/articles/socialism-capitalism-seen-in-new-light-by-younger-americans-1512561601).

Μια άλλη δημοσκόπηση που διεξήχθη το 2019 από την παγκόσμια εταιρεία δημοσκοπήσεων YouGov (https://www.victimsofcommunism.org/2019-annual-poll)  για λογαριασμό της ακραία αντικομμουνιστικής οργάνωσης «Θύματα του Κομμουνισμού» διαπίστωσε ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα των νέων Αμερικανών δηλώνουν ότι είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν έναν σοσιαλιστή υποψήφιο, ενώ περίπου ο ένας στους πέντε υποστηρίζει την κατάργηση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας. Περισσότεροι από ένας στους τρεις Millennials (36%, αύξηση κατά 8 βαθμούς σε σχέση με το 2018) έχουν θετική άποψη για τον κομμουνισμό!

Οι επιπτώσεις στην εξωτερική πολιτική και στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Θα έχουν επιπτώσεις οι εκλογές στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ; Ενδεχομένως, αλλά όχι δραματικές. Η εξωτερική πολιτική ασκείται κυρίως από τον Πρόεδρο. Η έγκριση των νομοθετικών σωμάτων αφορά ορισμένες μείζονες αποφάσεις, όπως η κήρυξη πολέμου (όπου όμως υφίσταται, ειδικά μετά την 9η Σεπτεμβρίου, μεγάλο εύρος εξουσιοδοτήσεων προς τον Πρόεδρο) και την έγκριση δαπανών και προϋπολογισμού. Συνεπώς, ενδεχομένως μια γενικευμένη νίκη των ρεπουμπλικάνων να έχει επιπτώσεις ως προς την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Οι συσχετισμοί σε Κογκρέσο και Γερουσία, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις των ΗΠΑ με Ελλάδα και Τουρκία δεν φαίνεται να κινδυνεύουν με δραματική ανατροπή. Η έδρα του γερουσιαστή Μενέντεζ δεν είναι μεταξύ αυτών που έχουν επαναπροκηρυχθεί, δεν θα παραμείνει όμως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων εάν οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίσουν τον έλεγχο της Γερουσίας. Όμως τόσο ο Γερουσιαστής Ρούμπιο, όσο και ο γερουσιαστής Τζιμ Ρις από το Αϊντάχο, Αντιπρόεδρος σήμερα στην Επιτροπή, που είναι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για την προεδρία, εάν οι Δημοκρατικοί χάσουν την πλειοψηφία, κινούνται γενικά σε ανάλογο μήκος κύματος. Σε κάθε περίπτωση, το ελληνοαμερικανικό λόμπι, το οποίο έχει ιδιαίτερα ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια και έχει σημαντικές επιτυχίες, όπως η υποστήριξη της EastMed Act και των τροπολογιών για την απαγόρευση πώλησης και αναβάθμισης των F16 στην Τουρκία, θα εξακολουθεί να ασκεί την καθοριστική επιρροή του.

Το μέλλον των ελληνοαμερικανικών σχέσεων

Πάντως, το μέλλον των ελληνοαμερικανικών σχέσεων εξαρτάται σε πολύ σημαντικό βαθμό και από τη στάση της Ελλάδας.  Το πλαίσιο και η αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας με την αμερικανική υπερδύναμη σε επίπεδο στρατηγικού διαλόγου εξασφαλίσθηκε κατά την διακυβέρνηση μας στη βάση της λογικής της σύγκλισης συμφερόντων και της αμοιβαιότητας. Η ισορροπημένη αυτή διπλωματία ανατράπηκε από το δόγμα του «προκεχωρημένου φυλακίου» και του «πιστού και δεδομένου συμμάχου» του κ.  Μητσοτάκη, με αποτελέσματα που δεν είναι θετικά και που ελπίζω να μην γίνουν στο άμεσο μέλλον ακόμη χειρότερα.

  • Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου – Τομεάρχης Εξωτερικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Σεργκέι Ναρίσκιν: Μίλησε στον διευθυντή της CIA για την Ουκρανία

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

O επικεφαλής της ρωσικής κατασκοπείας Σεργκέι Ναρίσκιν μίλησε στον διευθυντή της CIA για την Ουκρανία.

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν ανέφερε πως είχε μία σύσκεψη με τον διευθυντή της CIA για την Ουκρανία και τους πυρηνικούς εξοπλισμούς. Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα ότι συζήτησε θέματα πυρηνικών εξοπλισμών και για την Ουκρανία σε μια συνάντηση που είχε νωρίτερα αυτόν τον μήνα με τον διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των Ηνωμένων Πολιτειών Ουίλιαμ Μπερνς.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακόμη, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στην Τουρκία στις 14 Νοεμβρίου στην υψηλότερου επιπέδου επαφή πρόσωπο με πρόσωπο μεταξύ των δύο χωρών από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.
Διαβάστε επίσης: Γιατί η Μόσχα ακύρωσε τις συνομιλίες για την New Start

Πώς αντέδρασαν ΗΠΑ και Ρωσία στην συνάντηση

Η Ρωσία δεν έχει αναφερθεί προηγουμένως στο τι συζητήθηκε, λέγοντας ότι το θέμα είναι ευαίσθητο. Η Ουάσιγκτον είχε δηλώσει ότι ο Μπερνς απηύθυνε μια προειδοποίηση για τις συνέπειες που θα υπήρχαν από την οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από την Ρωσία.

Η Ελίζαμπεθ Ρουντ, επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Μόσχα, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti αυτή την εβδομάδα ότι ο Μπερνς «δεν διαπραγματεύθηκε τίποτα και δεν συζήτησε μια διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία».

Ο Ναρίσκιν δήλωσε στο Ria Novosti: «Από την πλευρά μου, επιβεβαιώνω την δήλωση της κυρίας Ρουντ. Επιπροσθέτως, μπορώ να τονίσω ότι οι λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν πιο συχνά σε αυτήν την συνάντηση ήταν ‘στρατηγική σταθερότητα’, ‘πυρηνική ασφάλεια’, ‘Ουκρανία’ και ‘καθεστώς του Κιέβου’». Επιβεβαίωσε επίσης τη δήλωση της Ρουντ ότι οι δύο χώρες έχουν έναν δίαυλο για τη διαχείριση των κινδύνων και ότι εάν υπάρξει ανάγκη για άλλη μια τέτοια συζήτηση, θα μπορούσε να γίνει.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Η Οδησσός υπέρ της απομάκρυνσης του αγάλματος της Αικατερίνης της Μεγάλης

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το δημοτικό συμβούλιο στο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα ψήφισε υπέρ της απομάκρυνσης και μετεγκατάστασης μνημείου της αυτοκράτειρας της Ρωσίας Αικατερίνης της Μεγάλης, που πρόσφατα βανδαλίστηκε με κόκκινη μπογιά τουλάχιστον δύο φορές.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το άγαλμα της ιδρύτριας της πόλης, που βρίσκεται σε κεντρική πλατεία της Οδησσού, έχει υποστεί επανειλημμένως βανδαλισμούς μετά την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου στην Ουκρανία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα πολλοί Ουκρανοί να απορρίψουν τους ιστορικούς δεσμούς της χώρας τους με τη Μόσχα.

Διαβάστε επίσης: Γιατί τα αρχαιοελληνικά αγάλματα είχαν μικρά μόρια;

Το δημοτικό συμβούλιο ανακοίνωσε την απόφαση να απομακρυνθεί το άγαλμα στην ιστοσελίδα του σήμερα. Τοπικοί βουλευτές είχαν επίσης ταχθεί υπέρ της απομάκρυνσης και μετεγκατάστασης ενός μνημείου προς τιμήν ενός Ρώσου στρατηγού του 18ου αιώνα, του Αλεξάντρ Σουβόροφ.

Μια μικρή πλειοψηφία των κατοίκων της Οδησσού είχε ήδη ψηφίσει –σε διαδικτυακή διαδικασία που διοργανώθηκε από τις αρχές της πόλης– να απομακρυνθεί το άγαλμα της Αικατερίνης της Μεγάλης, που ήταν αυτοκράτειρα της Ρωσίας από το 1762 έως το 1796.

Πολλές αιτήσεις είχαν επίσης υποβληθεί στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζητώντας την απομάκρυνση του αγάλματος, αλλά μόνο οι τοπικές αρχές είχαν τη δυνατότητα να λάβουν αυτή την απόφαση.

Το άγαλμα, που επίσημα είναι γνωστό ως Μνημείο των Ιδρυτών της Οδησσού, θα μεταφερθεί σε προσωρινό χώρο αποθήκευσης και στη συνέχεια σε μουσείο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Suspilne.

Η Οδησσός, που ιδρύθηκε από την Αικατερίνη τη Μεγάλη στα τέλη του 18ου αιώνα, ήταν μια πόλη στρατηγικής σημασίας για την αυτοκρατορική Ρωσία και τη Σοβιετική Ένωση, αλλά εδώ και καιρό είναι γνωστή ως χωνευτήρι πολιτισμών.

Από τότε που η Ουκρανία κέρδισε την ανεξαρτησία της το 1991, το λιμάνι της αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της ουκρανικής οικονομίας και έχει δεχθεί επαναλαμβανόμενα πλήγματα κατά τη διάρκεια του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία.

Το άγαλμα της Αικατερίνης της Μεγάλης, που είχε στηθεί αρχικά το 1900, διαλύθηκε το 1920 υπό σοβιετική ηγεσία, αλλά αποκαταστάθηκε από τις ουκρανικές αρχές το 2007.

Μετά την εισβολή της Μόσχας, οι ουκρανικές αρχές απομακρύνουν μνημεία που συνδέονται με τη Ρωσία και αλλάζουν ονόματα σε κάποιους δρόμους που σχετίζονται με τη Ρωσία στο πλαίσιο μιας διαδικασίας ‘απορωσοποίησης’.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος στην Αγχίαλο

LIFESTYLE6 ημέρες ago

Σοκάρει η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου – «Μου έχει πέσει το… στήθος. Τι να το κάνεις, άμα έχεις ζήσει 52 χρόνια»

LIFESTYLE5 ημέρες ago

«Εννοείται ότι η Τζούλια Νόβα ενδιαφέρθηκε για εμένα, τόσα χρόνια ήμασταν μαζί»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Καταγγελία φοιτητή για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας του ζητουν 150 ευρώ για να παρει το Πτυχιο του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Έκλεψε τον άρρωστο σύντροφο της και εξαφανίστηκε 60χρονη στον Βόλο

LIFESTYLE3 ημέρες ago

Αποκαλύψεις – φωτιά από την Τζούλια Νόβα: «Στον Τροχό της Τύχης όλοι ξεσπούσαν σε εμένα, έγινε κάτι και…» (vid)

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Σόκ μπήκε με πιστόλι σε καφετέρια στην Μηλίνα και απέιλησε τον ιδιοκτήτη

LIFESTYLE4 ημέρες ago

Καρφί της Δέσποινας για τον Ντέμη: Δεν έχω αγαπηθεί όπως θα ήθελα στη ζωή μου, ένιωσα εξαπατημένη (vids)

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΛΗΣ :ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ6 ημέρες ago

«Λαμπερά» εγκαίνια για το υποκατάστημα της Optima Bank στη Λάρισα – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Δημοφιλή