Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Πόλος έλξης στρατηγικών επενδύσεων η Θεσσαλία –

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Οιπροοπτικές ανάπτυξης που καλλιεργούνται στη Θεσσαλία και η στρατηγική συμβολή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού, του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδα Μπακούρα κα της Διευθύντριας Ανάπτυξης της Αγοράς Φυσικού Αερίου Θεσσαλίας, κας Ευθυμίας Καλογήρου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωσταντίνος Αγοραστός, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας και η Διευθύντρια Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου Θεσσαλίας κα. Ευθυμία Καλογήρου

Με αυστηρό προγραμματισμό και συνέπεια στις δεσμεύσεις της, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ολοκλήρωσε τον επενδυτικό της σχεδιασμό για τη Θεσσαλία ύψους 14,2 εκ. € και τροφοδότησε όλες τις νέες περιοχές, σύμφωνα με το Εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης για το 2021. Η Εταιρεία συνεχίζει τις επενδύσεις στην κατασκευή υποδομών υψηλών προδιαγραφών, θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφαλή και αδιάλειπτη λειτουργία του δικτύου διανομής σε όλες τις συνθήκες, πάντοτε συμμορφούμενη με το Νομικό, Ρυθμιστικό και Κανονιστικό Πλαίσιο και με σεβασμό στις Άδειες της.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίαςαποτελεί πόλο έλξης μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος όσον αφορά τη βιομηχανική και παραγωγική δραστηριότητα. Γεγονός στο οποίο συμβάλει καθοριστικά ηστοχευμένη αναπτυξιακήστρατηγική της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, που έχει οδηγήσει στη μεγιστοποίηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου, ξεπερνώντας το 66% του πληθυσμού και βιομηχανικήκατανάλωσηπου για το 2021 ανήλθε σε 70,7 εκατ.κ.μ. Φυσικού Αερίου παρουσιάζοντας αύξηση 24,7% σε σχέση με το 2020.

Σύμφωνα με τονΓενικό Διευθυντή, κ. Μπακούρα, η παρουσία του φυσικού αερίου εδώ και 21 χρόνια στη Θεσσαλία, προσέφερε αυξημένηενεργειακή αποδοτικότητα για όλους τους καταναλωτές και σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη. Ταυτόχρονα συνέβαλε στην εξοικονόμηση πόρων με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων για τον παραγωγικό τομέα και κινήτρων για την υλοποίηση νέων επενδύσεων.

Αναφορικά με τις τρέχουσες ενεργειακές εξελίξεις, ο κ. Μπακούραςδήλωσε: «Βρισκόμαστε εν μέσω μιας εκτεταμένης υγειονομικής κρίσης αλλά και σφοδρών ανατιμήσεων που διαδραματίζονται στην χονδρεμπορική αγορά του φυσικού αερίου. Ωστόσο, εντός του πρώτου τριμήνου του 2022, αναμένεται σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών, καθώς πρόθεση της Ε.Ε. είναι να συμπεριλάβει τις δραστηριότητες φυσικού αερίου στον Κανονισμό Ταξινόμησης, αναγνωρίζοντας τον μεταβατικό χαρακτήρα του φυσικού αερίου καιτις επενδύσεις στις ανάλογες υποδομές ως περιβαλλοντικά βιώσιμες. Προκειμένου να επιτευχθεί κλιματική ουδετερότητα, είναι ζωτικής σημασίας να υποστηριχθούν όλες οι μορφές «πράσινης» ενέργειας και να αξιοποιηθούν πλήρως όλες οι διαθέσιμες υποδομές. Πιστεύουμε ότι η ταξινόμηση μπορεί να υποστηρίξει μια δίκαιη ενεργειακή μετάβαση προς μια οικονομία μηδενικών εκπομπών άνθρακα».

Εξέχον θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η πορεία του Προγράμματος «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με φορέα υποδοχής, ελέγχου αιτήσεων, πιστοποίησης και καταβολής της χρηματοδότησης την ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Στο πλαίσιο αυτό ηΔιευθύντρια Ανάπτυξης της Αγοράς Φυσικού Αερίου Θεσσαλίας, κα Καλογήρουτόνισε ότι «το Πρόγραμμα Επιχορήγησηςξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία εντός του 2021 και αναμένεται μέχρι τις 20 Ιανουαρίου να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση με την καταβολή χρηματοδότησης στους δικαιούχους ύψους 600.000 €. Μέχρι το τέλος του 2022 θα εκταμιευθεί το σύνολο του ποσού των 6εκ. €, όπου θα επωφεληθούν περίπου 2.500 – 3.000 οικογένειες της Περιφέρειας».

Ολοκληρώνοντας, η κα Καλογήρου ενημέρωσε για τις νέες περιοχές που επεκτείνεται το δίκτυο διανομής στο πρώτο εξάμηνο του 2022, τη Φαρκαδόνατου Δήμου Φαρκαδόνας και τηΦαλάνη του Δήμου Λαρισαίων.Οι καταναλωτές όχι μόνο των νέων-προς τροφοδότηση περιοχών αλλά και τωνπεριοχών με υφιστάμενο δίκτυο φυσικού αερίου έχουν τη δυνατότητα να συμβληθούν με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ δωρεάν,καθώς παρέχεται 100% έκπτωση στα τέλη σύνδεσης έως 30.06.2022.

17 Καλλικρατικοί Δήμοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας που τροφοδοτούνται από το Δίκτυο Διανομής Φυσικού Αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στις 31.12.2021

Από την πλευρά του ο ΠεριφερειάρχηςΘεσσαλία κ. Αγοραστός δήλωσε: «Οι στιγμές είναι δύσκολες  για την τιμή της ενέργειας. Για την ενέργεια στο νοικοκυριό, για την ενέργεια στο θερμοκήπιο, για την ενέργεια στον αγροτικό τομέα, στη βιομηχανία, στην παραγωγή. Αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία μετά από την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου. Γνωρίζουμε ότι γίνονται διαπραγματεύσεις σε επίπεδο ευρωπαϊκό, καθώς το θέμα ξεφεύγει των εθνικών ορίων. Πιστεύουμε ότι οι διαπραγματεύσεις που γίνονται σε συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια και οι χρηματοδοτήσεις να φέρουν αποτελέσματα ώστε η συμφωνία με τις χώρες παραγωγής φυσικού αερίου να φτάσει στο θεμιτό αποτέλεσμα που είναι η επαναφορά στην προηγούμενη τιμή ή κοντά. Πιέζουμε την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο ώστε να επιδοτήσει τις οικογένειες που έχουν φυσικό αέριο όσο το δυνατό περισσότερο. Έγινε μια προσπάθεια και ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας πήρε αποφάσεις και χρηματοδότησε με 0,40 λεπτά δηλαδή από 1,20 ευρώ που ήταν η τιμή έφτασε στα 0,80 λεπτά. Είναι ικανοποιητικό; Όχι. Εμείς θέλουμε να πάμε στο προηγούμενο επίπεδο αλλά γίνονται προσπάθειες, κάθε ενίσχυση είναι δεκτή και δείχνουν ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο στέκονται με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στον καταναλωτή. Όλα αυτά τα χρόνια με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ είχαμε μια συνεργασία.  Πρώτο και κύριο για το περιβάλλον. Την περίοδο 2017-2021 έχει μειωθεί το αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα πάνω από872.000 τόνους. Είναι μια μεγάλη ποσότητα μείωσης. Ταυτόχρονα συνεργαστήκαμε πηγαίνοντας το φυσικό αέριο παντού. Αυτό σημαίνει επενδύσεις, χρήμα στην πραγματική τοπική οικονομία και καλύτερο περιβάλλον. Με το πρόγραμμα ύψους 6 εκατ. ευρώ που τρέχουμε για την αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με φυσικό αέριο ωφελούνται πάνω από 3.000 οικογένειες στη Θεσσαλία.  Ευχαριστώ την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τη συνεργασία και την κοινωνική προσφορά που επιδεικνύει στη Θεσσαλία. Ενώνουμε δυνάμεις και πιέζουμε το κράτος προς την κατεύθυνση να επιδοτήσει με μεγαλύτερα ποσοστά το φυσικό αέριο γιατί μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στο μέλλον».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μεγάλη φωτιά στις καπναποθήκες στη Καρδιτσομαγούλα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις καπναποθήκες στην Κατδιτσομαγούλα.

Στο σημείο ενεργούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ η μία αποθήκη έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

IMG 1f1f95ec3efa95df91cbebf251e8c6a9 V

Περισσότερα σε λίγο 

e-max.it: your social media marketing partner

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Εκπαίδευση δευτεροετών φοιτητών Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ στην 1η ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου Λάρισας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τo Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΤΙΑΠΘ), αναγνωρίζοντας το ρόλο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της Γενικής Ιατρικής στην εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής,  ξεκίνησε πριν τρία χρόνια την προσπάθεια αναβάθμισης του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών και ενέταξε το Μάθημα «Εισαγωγή στην Κλινικές Δεξιότητες και στην Πρακτική Άσκηση» και «Βασικές Κλινικές Δεξιότητες» στο Υποχρεωτικό Πρόγραμμα Σπουδών του πρώτου έτους και του δευτέρου έτους αντίστοιχα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Βασικές Κλινικές Δεξιότητες», οι δευτεροετείς φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ παρακολουθούν σεμινάρια και εργαστηριακές ασκήσεις με θέμα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την τη λήψη του ιστορικού, την κλινική εξέταση ανά σύστημα και εργαστήρια με θέμα τη λήψη του ιστορικού με έμφαση στην παρούσα νόσο την αδρή κλινική εξέταση, τη φλεβοκέντηση, τον καθετηριασμό ουροδόχου κύστης και την περιποίηση και τη συρραφή τραύματος.

Μια ακόμα καινοτομία αυτού του μαθήματος είναι η σύνδεση των φοιτητών από τα πρώτα έτη σπουδών με τις ΤΟΜΥ και  τα Κέντρα Υγείας.  Στόχος της επίσκεψης των φοιτητών στις ΤΟΜΥ και  Κέντρα Υγείας είναι η από νωρίς κατανόηση της θέσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Σύστημα Υγείας, η γνωριμία με το προσωπικό των Κέντρων Υγείας, η κατανόηση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Παράλληλα στόχος  είναι να δοθεί στους φοιτητές η δυνατότητα να έρθουν σε επαφή από νωρίς με ασθενείς και υπό επίβλεψη να «ακούσουν την ιστορία ενός ασθενούς», αλλά και να κάνουν βασικές δεξιότητες που έχουν διδαχτεί στα εργαστήρια (π.χ. υγιεινή των χεριών, λήψη ζωτικών σημείων, αδρή κλινική εξέταση με τη χρήση του στηθοσκοπίου, καθώς και να παρακολουθήσουν απλές ιατρικές πράξεις όπως η πραγματοποίηση ενέσεων, καθετηριασμό ουροδόχου κύστης, φλεβοκέντηση, περιποίηση και συρραφή τραυμάτων).      

Με βάση τα παραπάνω η  Διεπιστημονική Ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου Λάρισας, με γνώμονα ότι η εκπαίδευση αποτελεί θεμέλιο λίθο της εξελικτικής επιστημονικής  πορείας,  υποστήριξε θερμά την καινοτόμα πρωτοβουλία του τμήματος ιατρικής του ΑΠΘ και αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τόσο τον Αν. Καθηγητή της  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – Ιατρικής Εκπαίδευσης,  κ.  Εμμανουήλ Σμυρνάκη,  καθώς και τους προπτυχιακούς φοιτητές ,  Κολώκα Μαρίνα και Νικολούλη Κωνσταντίνο για την άριστη πρακτική και την άψογη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια της επίσκεψης-εκπαίδευσής τους στην 1η ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου Λάρισας. 

Η 1η Τοπική Ομάδα Υγείας Αγίου Γεωργίου Λάρισας (ΤΟΜΥ), βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της, λειτουργεί πρωί και απόγευμα, αποτελεί και εμβολιαστικό Κέντρο κατά της Covid-19, και εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΚΟΣΜΟΣ3 λεπτά ago

Τέξας: Ο 18χρονος προσέγγιζε εφήβους μέσω διαδικτύου και στην Ελλάδα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 λεπτά ago

Όνειρο απατηλό οι διακοπές για πολλές οικογένειες – Αύξηση έως και 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

LIFESTYLE7 λεπτά ago

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Ο Ζαν Μισέλ Ζαρ τον αποχαιρετά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ13 λεπτά ago

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας

ΕΛΛΑΔΑ14 λεπτά ago

Long Covid: Σε μεγάλη έξαρση τα ψυχιατρικά προβλήματα – Τι λέει γιατρός

ΜΑΓΝΗΣΙΑ20 λεπτά ago

Θλίψη στο Βόλο: Έφυγε ο Χρήστος Δημητρίου

LIFESTYLE26 λεπτά ago

Η Τέιλορ Σουίφτ μίλησε σε απόφοιτους του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ31 λεπτά ago

Πέθανε ο πολιτικός μηχανικός Χρήστος Δημητρίου από Βόλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ32 λεπτά ago

Η απάντηση του Οικονόμου στην επίθεση της Ζαχάροβα κατά Μητσοτάκη – Τι είπε για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία

ΕΛΛΑΔΑ33 λεπτά ago

Στηβ Μιλάτος: Εξετάζεται από ψυχίατρο και ιατροδικαστή η 21χρονη που τον καταγγέλλει για βιασμό

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

ηλικιωμένος
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Βόλος: Ηλικιωμένος κατέρρευσε στη μέση του δρόμου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας

Δημοφιλή