Connect with us

OIKONOMIA

«Πολυμήχανη Γενιά»: Πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Published

on

Spread the love

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο και στοχευμένο πλέγμα δράσεων με τίτλο «Πολυμήχανη Γενιά», ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στηρίζει έμπρακτα την καινοτομία, την εκπαίδευση και την κατάρτιση, προσφέροντας πόρους, γνώσεις, εφόδια και εργαλεία για την υποστήριξη μίας νέας γενιάς μηχανικών που θα διαμορφώσει το μέλλον.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Πιστεύοντας πραγματικά στους νέους ανθρώπους στην Ελλάδα και στην ικανότητά τους να διαμορφώσουν τη μελλοντική γενιά επιστημόνων της χώρας, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κάνει μία μακροπρόθεσμη και πολύπλευρη επένδυση στο μέλλον του εγχώριου κλάδου υποδομών και ενέργειας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η χορηγία στο ΕΜΠ

Προεξέχουσα θέση μεταξύ των σχετικών δράσεων του Προγράμματος «Πολυμήχανη Γενιά», κατέχει η αποκλειστική χορηγία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για τη δημιουργία του πρώτου Επαγγελματικού Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με δίπλωμα ισότιμο προς πτυχίο Master of Science (MSc) και τίτλο «Διαχείριση Έργων Υποδομών και Κατασκευών» (ΕΔΠΜΣ-ΔΕΥΚ). Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, με τη σύμπραξη της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ και της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ΕΜΠ, θα εκκινήσει το προσεχές φθινόπωρο και ήδη έχει αναρτηθεί η σχετική Προκήρυξη.

Οι άλλες δράσεις

Επιπλέον, στο Πρόγραμμα «Πολυμήχανη Γενιά» του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εντάσσεται πλήθος δράσεων για την υποστήριξη πανεπιστημιακών και σχολικών ομάδων καινοτομίας όπως:

• Oμάδα TUCer (Technical University of Crete eco racing) Πολυτεχνείου Κρήτης: Η ομάδα κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα οχήματα πόλης, τα οποία χρησιμοποιούν ως καύσιμο το υδρογόνο, με στόχο τη συμμετοχή της στο διεθνή διαγωνισμό κατανάλωσης καυσίμου Shell Eco Marathon Europe.
• Lamborgenius –Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών: Η ομάδα αποτελείται από πέντε φοιτήτριες, οι οποίες σχεδίασαν και κατασκεύασαν ένα καινοτόμο ενεργειακά αμαξίδιο που κινείται και σταματάει αποκλειστικά με χημικό τρόπο, διανύοντας μία συγκεκριμένη απόσταση, με το οποίο κατέκτησαν την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Chem-E-Car και εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό Χημικής Μηχανικής Chem-E-Car στην Αριζόνα των ΗΠΑ.
• Greco Racing Team – F1 in Schools – Σχολείο Ανατόλια – Θεσσαλονίκη: Η ομάδα GRECO Racing Team προέκυψε από την ένωση της Πρωταθλήτριας Ελλάδας Anatolian Racers του Κολλεγίου Ανατόλια και της ομάδας Grace του 3ου ΓΕΛ Σερρών. Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υποστήριξε την ομάδα για τη συμμετοχή της στους Παγκόσμιους Τελικούς του μεγαλύτερου μαθητικού διαγωνισμού STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) στον κόσμο, F1 in Schools.
• Ομάδα Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας “PanEll – Robotica.gr” – Πάτρα/Πρωταθλήτρια Ελλάδας 2023: Η ομάδα αποτελείται από 9 μαθητές από διαφορετικά σχολεία και τάξεις από Β’ Γυμνασίου μέχρι Β’ Λυκείου. Η ομάδα συμμετέχει στο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας First Lego League εδώ και 4 χρόνια. Φέτος κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ελλάδα κερδίζοντας την ευκαιρία να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό-Πρωτάθλημα FLL στο Χιούστον.
• Ομάδας ρομποτικής NROBOGEN – Αμφιλοχία: Η μαθητική ομάδα με το πρότζεκτ της “Lumina”, μια πρότυπη κατασκευή λάμπας που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, κατέκτησε την τέταρτη θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής και Καινοτομίας FIRST LEGO League και εκπροσώπησε την Ελλάδα στην παγκόσμια διοργάνωση FIRST LEGO League Morocco Open International 2023.

GreenTech Challenge

Περαιτέρω, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι Χρυσός Χορηγός σταθερά από το 2018 μέχρι και σήμερα του GreenTech Challenge by ESU NTUA, του μεγαλύτερου Εθνικού Προγράμματος Πράσινης Καινοτομίας, που απευθύνεται σε νέους μηχανικούς, ερευνητές, τεχνοβλαστούς και startups. Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και λύσεων που στοχεύουν στην επίλυση περιβαλλοντικών προκλήσεων με τη χρήση της τεχνολογίας.

Παράλληλα, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μέσω χορηγιών υποστηρίζει τη διεξαγωγή επιστημονικών συνεδρίων, ελληνικών και διεθνών, που σκοπό έχουν την προαγωγή της έρευνας και την επιμόρφωση τόσο των στελεχών του όσο και της νέας γενιάς επιστημόνων. Πρόσφατα παραδείγματα αποτελούν μεταξύ άλλων το World Tunnel Congress 2023, το 5o Διεθνές Συνέδριο Αντισεισμικής Μηχανικής και το 16o Συνέδριο Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας. Τέλος, ο Όμιλος υποστηρίζει διαχρονικά εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις φοιτητών της Ελλάδας και του εξωτερικού σε έργα και εργοτάξιά του, ώστε οι νέοι μηχανικοί να επωφεληθούν από την απόκτηση γνώσης στο πεδίο. Στο πλαίσιο αυτό, τα δύο τελευταία ακαδημαϊκά έτη, χορηγεί και την εκπαιδευτική άσκηση που διοργανώνει το 4ο έτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Ευρώπη, με επίσκεψη σε μεγάλα τεχνικά έργα, όπως έργα οδοποιίας, σήραγγες, φράγματα, έργα σιδηροδρόμου, ειδικές θεμελιώσεις, γέφυρες κ.ά.

«Επενδύουμε στην πιο ρεαλιστική απεικόνιση του μέλλοντος»

Αναφερόμενος στο Πρόγραμμα «Πολυμήχανη Γενιά», ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κ. Κωνσταντίνος Λάμπρου, σημείωσε: «Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετρά πλέον πάνω από μισό αιώνα αδιάλειπτης και ενεργής παρουσίας στο τεχνικό γίγνεσθαι της χώρας μας. Με πολυσχιδή δραστηριότητα σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πρωταγωνιστεί στα έργα παραγωγής και αποθήκευσης καθαρής ενέργειας, στην κυκλική οικονομία, στις υποδομές και στις παραχωρήσεις, απασχολώντας περίπου 7.000 εργαζομένους και προωθώντας προς υλοποίηση επενδύσεις 10 δισ. ευρώ, που θα δημιουργήσουν περισσότερες από 20.000 νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, μέσα στην επόμενη πενταετία. Έχουμε συνδέσει την ύπαρξή μας, την εξέλιξή μας, την ανάπτυξή μας με τον ελληνικό κλάδο των υποδομών και ενέργειας, συνδιαμορφώνοντας μέρα με την ημέρα τον κόσμο στον οποίο ζούμε, την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, τις προοπτικές της πατρίδας μας. Με το Πρόγραμμα «Πολυμήχανη Γενιά» επενδύουμε στην πιο ρεαλιστική απεικόνιση του μέλλοντος, στους νέους ανθρώπους, υποστηρίζοντάς έμπρακτα την προσπάθειά τους να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν στον τόπο τους».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

loading...
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
MEDIA7 λεπτά ago

Συνεργασία COSMOTE TV – Cablenet για τη μετάδοση αγώνων του Παγκύπριου Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στην Ελλάδα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ12 λεπτά ago

Νιούι: «Η Ferrari με προσέγγισε δις, μετανιώνω που δεν πήγα για τον Αλόνσο»

ΜΠΑΣΚΕΤ17 λεπτά ago

Έμεινε έξω ο ΜακΚίσικ – www.ertsports.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ22 λεπτά ago

Θεαματική αύξηση κερδών για την Μπαρτσελόνα

TOP30 λεπτά ago

Εντυπωσιάζει ο απολογισμός του Δήμου Αλοννήσου για την Τουριστική προβολή_ 2020 -2023

OIKONOMIA32 λεπτά ago

Συνέδριο Economist – Χατζηδάκης: Οι 6 άξονες της οικονομικής πολιτικής στη νέα τετραετία

ΚΟΣΜΟΣ37 λεπτά ago

Πόλεμος συμμοριών στην Σουηδία: Βγάζει τον στρατό στους δρόμους

TOP38 λεπτά ago

Σε χωριά του Δημοτικής Ενότητας Κοιλάδας ο Απ. Καλογιάννης και η “Συμπαράταξη Λαρισαίων”

TOP41 λεπτά ago

Δημαρχος Λαρισαίων σε αγιασμό 6ου Γυμνασιου

ΘΕΣΣΑΛΙΑ42 λεπτά ago

Συνδρομή της ΕΟΔΥΑ στη δημιουργία χώρου προσωρινής φιλοξενίας πλημμυροπαθών του Δήμου Κιλελέρ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη 27/9

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία έως την Τετάρτη 27/9

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Κακοκαιρία Elias: Έσπασε ξανά ο Κραυσίδωνας – Πλημμυρίζουν σπίτια

MEDIA4 ημέρες ago

«Μάγισσα» – Χαμός με τις βρισιές. «Θα μου κλάσεις τον π@@τσο» στις 22:00 στην τηλεόραση; – NassosBlog – Celebrity News | Exclusives

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Λιμεναρχείο Βόλου: Στην ανατολική Μαγνησία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής την Τρίτη

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago

Κακοκαιρία Elias: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Συναγερμός για Θεσσαλία

ΘΕΣΣΑΛΙΑ6 ημέρες ago

Σοβαρό καρδιακό επεισόδιο υπέστη ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αχιλλέας Νταβέλης

VIDEO4 ημέρες ago

Αχιλλέας Μπέος: Για να καθαριστούν τα ρέματα του Βόλου θέλουμε 10 φαγάνες -Να υπάρχει &συντονισμός

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Σε συναγερμό η Θεσσαλία για το νέο κύμα κακοκαιρίας

ΘΕΣΣΑΛΙΑ7 ημέρες ago

Ξεκινούν τα μαθήματα στη Θεσσαλία τη Δευτέρα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή