Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν ουκρανικές σημαίες και πλακάτ και ζητούσαν από τις ισχυρές χώρες να σταματήσουν τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές σχημάτισαν το βράδυ της Παρασκευής ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από πέντε πρεσβείες στη Λισαβόνα, ζητώντας να επιστρέψει η ειρήνη στην Ουκρανία, στην οποία εισέβαλαν στις 24 Φεβρουαρίου οι ρωσικές δυνάμεις.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο ένας δίπλα στον άλλον, οι διαδηλωτές αναπτύχθηκαν μπροστά στις πρεσβείες των τεσσάρων μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας (Γαλλία, Βρετανία, ΗΠΑ, Κίνα) και της Γερμανίας, ανταποκρινόμενοι σε μια πρωτοβουλία της Ένωσης των Ουκρανών της Πορτογαλίας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Με τον τρόπο αυτό, οι συγκεντρωμένοι «ζητούν από τα ισχυρότερα έθνη να κλείσει ο ουκρανικός εναέριος χώρος για τις ρωσικές δυνάμεις, ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις», εξήγησε ο Γιούρι Κόντρα, μέλος αυτής της Ένωσης.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν ουκρανικές σημαίες και πλακάτ και ζητούσαν από τις ισχυρές χώρες να σταματήσουν τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν. Η κάθε ανθρώπινη αλυσίδα επέδωσε επιστολή στις πρεσβείες, καλώντας τις πέντε κυβερνήσεις να επιδείξουν αποφασιστικότητα απέναντι στη Ρωσία.

Περίπου 29.000 Ουκρανοί κατοικούν μόνιμα στην Πορτογαλία και αποτελούν μία από τις σημαντικότερες κοινότητες αλλοδαπών στη χώρα αυτή.

Την Τρίτη, η πορτογαλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα απλοποιήσει τους κανονισμούς για την υποδοχή και την ένταξη των Ουκρανών προσφύγων. Προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι θα τους δοθεί πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, βοήθεια για να βρουν σπίτι και το δικαίωμα να εργαστούν στη χώρα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Πόσο θα κοστίσει το Σαρακοστιανό τραπέζι – Οι τιμές των νηστήσιμων