Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Πορτογαλία: Παραιτήθηκε το ΔΣ της εταιρείας αστικών συγκοινωνιών της Λισαβόνας μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης σχετικά με τα αίτια του εκτροχιασμού του τελεφερίκ

Published

on

teleferik gloria portogalia 768x512 1.jpg

Το διοικητικό συμβούλιο της πορτογαλικής εταιρείας αστικών συγκοινωνιών Carris – η οποία διαχειρίζεται λεωφορεία, τραμ και τελεφερίκ στη Λισαβόνα – παραιτήθηκε σήμερα, δύο ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση επιβαρυντικής έκθεσης σχετικά με τα αίτια του εκτροχιασμού του εμβληματικού τελεφερίκ Γκλόρια που στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος της κρατικής εταιρείας Carris Πέδρο Μπόγκας και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο παραιτήθηκαν, ανακοίνωσε το δημαρχείο της Λισαβόνας. Ο δήμαρχος Κάρλος Μοέδας επανεξελέγη στις 12 Οκτωβρίου, δεσμευόμενος να αποκαταστήσει το συντομότερο δυνατόν «την αξιοπιστία μιας εταιρείας θεμελιώδους σημασίας» για την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας.

Σύμφωνα με τον πορτογαλικό οργανισμό διερεύνησης αεροπορικών και σιδηροδρομικών ατυχημάτων (GPIAAF), ο εκτροχιασμός προκλήθηκε όταν κόπηκε καλώδιο που συνέδεε τα δύο βαγόνια του τελεφερίκ. Στην προκαταρκτική έκθεση που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, υπογραμμίζεται πως το καλώδιο δεν πληρούσε τις προδιαγραφές που είχε ορίσει η Carris, η οποία είχε αναθέσει τις εργασίες συντήρησης σε υπεργολάβο.

Παρότι στα αρχεία φαίνονται καταγεγραμμένες οι εργασίες συντήρησης που έγιναν, οι ερευνητές συγκέντρωσαν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι εργασίες δεν αντιστοιχούν σε αυτές που πραγματικά εκτελέστηκαν. Εν αναμονή της τελικής έκθεσης, συνέστησαν να παραμείνουν ακινητοποιημένα τα τρία τελεφερίκ της πορτογαλικής πρωτεύουσας, ώστε να διασφαλιστεί ότι διαθέτουν συστήματα πέδησης και μηχανισμούς ασφαλείας προκειμένου να αποτραπούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

Στις 3 Σεπτεμβρίου, ένα βαγόνι του τελεφερίκ Γκλόρια εκτροχιάστηκε και προσέκρουσε με ορμή σε κτίριο, με αποτέλεσμα 16 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και περίπου 20 άλλοι να τραυματιστούν. Οι νεκροί ήταν πέντε Πορτογάλοι, τρεις Βρετανοί, δύο Νοτιοκορεάτες, δύο Καναδοί, ένας Γάλλος, ένας Ελβετός, ένας Αμερικανός και ένας Ουκρανός.

Advertisement

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber



Περισσότερα Εδω

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο