Η Πορτογαλία εγκαινίασε την Τρίτη το μεγαλύτερο κέντρο εμβολιασμού για την Covid-19, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί κανονικά από αύριο, Τετάρτη, σε μια περίοδο που η αύξηση των μολύνσεων ανάγκασε τις Αρχές να επιβάλουν ξανά ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μολονότι το 87% του πληθυσμού της χώρας έχει εμβολιαστεί – ένα από τα υψηλότερα ποσοστά παγκοσμίως – τα κρούσματα αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα, αν και όχι στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν σε άλλες χώρες, όπως στην Αυστρία ή το Βέλγιο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το νέο εμβολιαστικό κέντρο, σε ένα περίπτερο στο Πάρκο των Εθνών, εγκαινιάστηκε από τον δήμαρχο της Λισαβόνας, Κάρλος Μοέντας. Στον χώρο αυτό, δίπλα στον ποταμό Τάγο, είναι δυνατόν να εμβολιάζονται καθημερινά 6.000 άνθρωποι και ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί στους 9.000, εφόσον χρειαστεί.

Οι υπηρεσίες υγείας χορηγούν την αναμνηστική δόση του εμβολίου σε άτομα άνω των 65 ετών και σε ευπαθείς ομάδες. Ελπίζουν ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχει κάνει αυτή την αναμνηστική δόση το ένα τέταρτο του πληθυσμού.

Για να αναχαιτιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, η κυβέρνηση επέβαλε και πάλι την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους, συνέστησε την τηλεργασία – εφόσον αυτό είναι εφικτό – και απαιτεί από όλους τους επιβάτες αεροσκαφών, ακόμη και από τους εμβολιασμένους, να παρουσιάζουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) κατά την άφιξή τους.

Τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr