Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

ΠΟΥ: Η κράτηση μεταναστών είναι επιβλαβής για την υγεία τους

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Έκθεση του ΠΟΥ Ευρώπης διαπιστώνει ότι η κράτηση μεταναστών μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία τους, ιδιαίτερα στην ψυχική υγεία, κατά τη διάρκεια και μετά την αποφυλάκισή τους.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το διεθνές δίκαιο δηλώνει ξεκάθαρα ότι η κράτηση μεταναστών πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως έσχατη λύση, και ποτέ για παιδιά, ωστόσο, η κράτηση μεταναστών εξακολουθεί να εφαρμόζεται ευρέως σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του ΠΟΥ.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι το περιβάλλον στην κράτηση μεταναστών μπορεί να προκαλέσει μείωση της ψυχικής τους υγείας. Όσο περισσότερο κρατούνται οι μετανάστες, τόσο χειρότερες είναι οι επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία. Αυτές οι αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να είναι μακροχρόνιες, συνεχίζοντας ακόμη και μετά την απελευθέρωση.

Σε σύγκριση με τις φυλακές, οι εγκαταστάσεις κράτησης μεταναστών προσφέρουν συχνά περιορισμένες διασφαλίσεις και υπηρεσίες. Οι συνθήκες τους θέτουν επίσης τους μετανάστες σε κίνδυνο μεταδοτικών ασθενειών, βίας και άλλων τραυματικών συμβάντων. Η επιδείνωση της υγείας στην κράτηση μεταναστών μπορεί να εξηγηθεί από μια πληθώρα στρεσογόνων παραγόντων, όπως η αβεβαιότητα σχετικά με τις διαδικασίες μετανάστευσης, η ποινικοποίηση των μεταναστών, τα αισθήματα απομόνωσης, η έλλειψη υποστήριξης από το προσωπικό και τα εμπόδια επικοινωνίας.

Οι περισσότερες εγκαταστάσεις κράτησης μεταναστών παρέχουν πρόσβαση σε βασική ιατρική περίθαλψη, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές προκλήσεις. Συχνά, η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη είναι περιορισμένη, οι διερμηνείς λείπουν, η εκπαίδευση και η υποστήριξη για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και το προσωπικό κράτησης είναι ανεπαρκείς, επικρατεί δυσπιστία, ενώ τα ιατρικά αρχεία είναι ανεπαρκή ή ελλιπή.

Το προσωπικό στις εγκαταστάσεις κράτησης μπορεί να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στη βελτίωση της πρόσβασης των κρατουμένων στις υπηρεσίες υγείας, λειτουργώντας συχνά ως φύλακες στη διαθέσιμη υποστήριξη, την υγειονομική περίθαλψη και τα απαραίτητα φάρμακα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η υποστήριξη από το προσωπικό των μεταναστών που βρίσκεται υπό κράτηση έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχική τους υγεία των.

Τα κατάλληλα μέτρα ψυχικής υγείας περιλαμβάνουν υποστήριξη προσωπικού και ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης για τους μετανάστες. Προγράμματα που ενσωματώνουν ολιστικές ιατρικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, νοσηλευτών, πολιτιστικών μεσολαβητών, κοινωνικών λειτουργών και ψυχιάτρων, βρέθηκε ότι όχι μόνο βοηθούν στην κάλυψη των αναγκών υγειονομικής περίθαλψης των μεταναστών, αλλά και στη βελτίωση του γενικού περιβάλλοντος στην κράτησή τους.

Η κράτηση μεταναστών θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως έσχατη λύση, επισημαίνει ο ΠΟΥ Ευρώπης. Οι εναλλακτικές λύσεις αντί της κράτησης πρέπει πάντα να έχουν προτεραιότητα. Συνήθως, τα εναλλακτικά προγράμματα επιτρέπουν στους μετανάστες να διαμένουν εντός της κοινότητας και να έχουν πρόσβαση σε υποστήριξη κατά τη διάρκεια των διαδικασιών μετανάστευσης.

Οι προσεγγίσεις που βασίζονται στη διαχείριση υποθέσεων, με έμφαση στη δέσμευση, αντί για την επιβολή, έχει βρεθεί ότι βελτιώνουν τα αποτελέσματα της διαδικασίας μετανάστευσης, καθώς και τα αποτελέσματα για την υγεία των μεταναστών.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Τέξας: Οργή για τα λάθη της αστυνομίας – Περιμέναν έξω από την τάξη ενώ ο 18χρονος έσπερνε το θάνατο

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Με σταυρωμένα τα χέρια έμεινε η αστυνομία στο Τέξας την ώρα του μακελειού στο δημοτικό σχολείο, που στοίχισε στη ζωή σε 19 μαθητές και δύο δασκάλες. Την ώρα που ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος έσπερνε τον θάνατο, 19 αστυνομικοί περίμεναν σε έναν διάδρομο για σχεδόν μία ώρα πριν μπουν μέσα στην αίθουσα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι αστυνομικοί παρέμεναν έξω από την άιθουσα καθώς άκουγαν σποραδικούς πυροβολισμούς πίσω από την πόρτα. «Ήταν λάθος απόφαση», παραδέχτηκε ο διευθυντής της πολιτειακής αστυνομίας, σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί υπήρξε αυτή η κωλυσιεργία.

Οι αρχές στο Τέξας ανακοίνωσαν ότι πανικόβλητα παιδιά και δάσκαλοι έκαναν έξι κλήσεις στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης από τις τάξεις του σχολείου όπου εκτυλισσόταν η σφαγή, ικετεύοντας την αστυνομία να επέμβει.

Τουλάχιστον δύο παιδιά κάλεσαν τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 911 από δύο τάξεις που επικοινωνούν μεταξύ τους, αφότου ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος μπήκε στο σχολείο με ένα ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου AR-15, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Στίβεν Μακ Κράου, διευθυντή του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας.

Η αστυνομία δεν μπήκε στην τάξη, παρά 50 λεπτά αργότερα. Μία ομάδα κρούσης χρησιμοποίησε κλειδιά από έναν θυρωρό για να ανοίξει την κλειδωμένη πόρτα και να σκοτώσει τον Ράμος.

Οργή προκαλεί και η απερισκεψία ενός αστυνομικού να φωνάξει πριν ακόμα εξολοθρευτεί το θύμα για το «αν είναι κανείς ζωντανός». Το κορίτσι που απάντησε, ενώ μέχρι τότε κρυβόταν, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από το δράστη.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι εκκλήσεις για περιορισμό της οπλοκατοχής. Αίσθηση προκάλεσε η γιαγιά ενός θύματος, της 10χρονης Αμερί Γκάρσα, η οποία με δάκρυα στα μάτια ζήτησε να σταματήσει επιτέλους αυτή η ανούσια αιματοχυσία.

Η Ντόρα Μεντόσα απηύθυνε δραματική έκκληση στις αμερικανικές αρχές για τη λήψη επειγόντως μέτρων ώστε να αποτρέψουν ένα νέο μακελειό σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στις ΗΠΑ.

Η Αμερί αγαπούσε το διάβασμα, τη ζωγραφική και της άρεσε να παίζει με τον πηλό. Ήταν ένα από τα 19 παιδιά που σκοτώθηκαν την Τρίτη εν ψυχρώ μαζί με δύο δασκάλες, σε μια από τις χειρότερες σφαγές των τελευταίων ετών στις ΗΠΑ.

«Η εγγονή μου βρισκόταν εδώ. Ήταν ένα αθώο παιδί που αγαπούσε το σχολείο και περίμενε το καλοκαίρι με ανυπομονησία», λέει η 63χρονη Μεντόσα.

«Μην τα ξεχάσετε»

«Δεν θα πρέπει απλά να περιμένουν (…) να συμβεί μια τραγωδία», λέει η Ντόρα Μεντόσα. «Θα πρέπει να κάνουν κάτι γι’αυτό το θέμα. Δεν θα πρέπει να μας ξεχάσουν, τα μωρά (…) Σας παρακαλώ, μην τα ξεχάσετε», προσθέτει μιλώντας ανακατεμένα αγγλικά και ισπανικά.

«Κάντε κάτι, σας εκλιπαρώ!», συνεχίζει με λυγμούς. «Όλα αυτά τα κλάματα και όλα αυτά τα αθώα μωρά (…) Δεν ξέρουμε τι έζησαν», συνεχίζει.

Εντωμεταξύ, φρίκη προκαλούν οι περιγραφές των επιζώντων. Μικρά παιδιά περιγράφουν πώς κρύβονταν κάτω από θρανία. Ένα μικρό κορίτσι αναγκάστηκε να καλυφθεί με το αίμα της νεκρής φίλης της, παριστάνοντας ότι έχει πεθάνει. Ο δράστης πέρασε από δίπλα της και την σκούντηξε με το πόδι του για να βεβαιωθεί ότι είναι νεκρή.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Μπορεί η Δύση να χρησιμοποιήσει «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την ανοικοδόμηση;

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Μιλώντας μέσω video link στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αυτό που ζήτησε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι ήταν οι δυτικές κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν τα «παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας για να χρηματοδοτήσουν την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, που εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 500 δισεκατομμύρια δολάρια. Το επιχείρημα του απλό: η χώρα του έχει ανάγκη αυτή την ανοικοδόμηση και ταυτόχρονα πρέπει να σταλεί το μήνυμα πως όταν κάποιος επιλέγει επιθετικές ενέργειες, τότε θα πληρώνει ακριβό τίμημα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram αυτό απαιτούσε μια πολυμερή συμφωνία που θα εξασφάλιζε ότι όποια χώρα υπέφερε εξαιτίας ενεργειών άλλης χώρας θα μπορούσε να λάβει αποζημίωση για τις απώλειές της. «Υπό τους όρους μιας τέτοιας συμφωνίας, Ρωσικά κεφάλαια και περιουσίες που βρίσκονται υπό την αρμοδιότητα χωρών που έχουν υπογράψει τη συμφωνία πρέπει να δημευτούν ή να παγώσουν και στη συνέχεια να κατασχεθούν και να οδηγηθούν σε ένα ταμείο δημιουργημένο για αυτόν τον σκοπό από το οποίο όλα τα θύματα της ρωσικής επιθετικότητας τα μπορέσουν να αποζημιωθούν», πρότεινα, για να συμπληρώσει: « Αυτό θα είναι δίκαιο. Και η Ρωσία θα αισθανθεί το πλήρες βάρος κάθε πυραύλου, κάθε βόμβας, κάθε βλήματος που μας έριξε».

Ανάλογη πρόταση είχε κάνει και ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ ο οποίος πρότεινε τα παγωμένα συναλλαγματικά αποθέματα της ρωσικής κεντρικής τράπεζας που βρίσκονται σε ευρωπαϊκής χώρες να χρησιμοποιηθούν για την ανοικοδόμησης της Ουκρανίας. Όμως και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επίσης φάνηκε θετική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο υποστηρίζοντας ότι «και η Ρωσία πρέπει να συνεισφέρει» [ενν. στην ανοικοδόμησης της Ουκρανίας] και ότι οι δικηγόροι της ΕΕ εξετάζουν τρόπους ώστε τα «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών να αξιοποιηθούν σε αυτή την κατεύθυνση. Όμως, και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, έκανε σαφή την υποστήριξή του στην ιδέα δηλώνοντας «πολιτικά ανοιχτός στην ιδέα να κατάσχουμε ξένα περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας», ενώ δήλωσε ότι «για τα ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία πρέπει να δούμε τι είναι νομικά δυνατό. Πρέπει να σεβαστούμε το κράτος δικαίου ακόμη και εάν έχουμε να κάνουμε με Ρώσους ολιγάρχες».

Τα νομικά – και όχι μόνο – προβλήματα

Ωστόσο ανεξαρτήτως της ρητορικής απήχησης που μπορεί να έχει αυτό το ζήτημα είναι η εφαρμογή του, η οποία προσκρούει σε μια σειρά από νομικά και πολιτικά ζητήματα. Ας μην ξεχνάμε ότι οι διεθνείς συναλλαγές και αυτό που περιγράφουμε ως «παγκοσμιοποίηση» στηρίζεται στην αντίληψη τα δικαιώματα ιδιοκτησίας σε περιουσιακά στοιχεία παραμένουν σεβαστά και οι όποιες παρεμβάσεις σε αυτά προϋποθέτουν την τήρηση κανόνων δικαίου. Αυτό αφορά τόσο τα ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία όσο και τα κρατικά.

Αντίστοιχα, η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ενός κυρίαρχου κράτους προϋποθέτει συνήθως αυτό να μπορεί να υποστηριχτεί μέσα από κάποια διεθνή συμφωνία (π.χ. μια Συμφωνία Ειρήνης που να περιλαμβάνει και πρόβλεψη πολεμικών αποζημιώσεων), ενώ για τους ιδιώτες προϋποτίθεται συνήθως κάποιου είδους καταδίκη και απόδειξη ότι παραβίασαν κυρώσεις ή ότι τα χρήματά τους προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες ή μπορούν να χρηματοδοτήσουν παράνομες δραστηριότητες.

Σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχείων των Κεντρικών Τραπεζών, το ερώτημα που υπάρχει είναι εάν αυτά προστατεύονται από τις προβλέψεις για την κρατική ή κυρίαρχη ασυλία (sovereign immunity) που απολαμβάνουν τα κράτη.  Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι αυτό δεν επιτρέπει να υπάρξει κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ενός κράτους άρα και μίας Κεντρικής Τράπεζας, άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν και επικαλούνται πρακτικές όπως το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας της Βενεζουέλας που έχουν κάνει οι ΗΠΑ ή την αντίστοιχη για την Κεντρική Τράπεζα του Αφγανιστάν όταν επέστρεψαν οι Ταλιμπάν. Βεβαίως, και στις δύο περιπτώσεις η κυβέρνηση των ΗΠΑ αμφισβητεί ότι ο πρόεδρος Μαδούρο και οι Ταλιμπάν αποτελούν τη νόμιμη κυβέρνηση, κάτι που δεν ισχύει στη Ρωσία. Ειδικά, στην περίπτωση του Αφγανιστάν οι ΗΠΑ επικαλέστηκαν και δικαστικές αποφάσεις για αποζημίωση θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 οι οποίες έχουν τελεσιδικήσει στα αμερικανικά δικαστήρια και στρέφονται κατά των Ταλιμπάν.

Βεβαίως όλα αυτά θα μπορούσαν να επιλυθούν εάν υπήρχε μια προσπάθεια σε επίπεδο ΟΗΕ να υπάρξει ένα συνολικότερο πλαίσιο για τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό σε περιπτώσεις επιθετικών ενεργειών που εγείρουν θέματα αποκατάστασης και αποζημίωσης. Θυμίζουμε ότι στην πραγματικότητα ένα πλήρες πλαίσιο διεθνούς δικαίου για τις κυρώσεις δεν υπάρχει και αυτές αποφασίζονται πάντα κατά περίπτωση.

Ωστόσο, ένα τέτοιο πλαίσιο και η εφαρμογή του απαιτεί να υπάρξει απόφαση πρώτα από όλα σε επίπεδο Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ένα όργανο στο οποίο, ως γνωστόν, η Ρωσία, ως μόνιμο μέλος, μπορεί να θέσει βέτο.

Απέναντι σε αυτά τα προβλήματα έχει προταθεί να γίνει χρήση δυνατοτήτων που υπάρχουν στην αμερικανική νομοθεσία όπως είναι ο νόμος του 1977 για τις Οικονομικές Εξουσίες σε περίπτωση Διεθνούς Έκτακτης Ανάγκης (International Emergency Economic Powers Act). Ο νόμος αυτός όντως επιτρέπει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που άμεσα ή έμμεσα υποστηρίζουν εχθρικές στρατιωτικές ενέργειες σε βάρος των ΗΠΑ και έχει χρησιμοποιηθεί, με αφετηρία την «κρίση των ομήρων» στο Ιράν, ως βάση για τα διατάγματα του προέδρου (Executive Orders) με τα οποία επιβάλλονται έκτοτε κυρώσεις σε πρόσωπα ή σε κυβερνήσεις. Ωστόσο, και εδώ το πιο πιθανό είναι να χρειαστούν και νέες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Ας μην ξεχνάμε ότι πέραν όλων των άλλων, είναι πιθανό η Ρωσία ή ρωσικές εταιρικές οντότητες να απαντήσουν και αυτό να σημαίνει μακρόχρονες διαδικασίες διεθνούς διαιτησίας για την τύχη των κεφαλαίων αυτών.

Μια άλλη λύση είναι να ακολουθηθεί το παράδειγμα των αξιώσεων έναντι του Αφγανιστάν, δηλαδή αγωγές αποζημίωσης από τη μεριά της Ουκρανίας κυρίως προς περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών (που δεν προστατεύονται από «κυρίαρχη ασυλία»). Τέτοιες αγωγές μπορεί να κάνουν και ιδιώτες. Ήδη ο Ρινάτ Αχμέτοφ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ουκρανία, θέλει να κάνει αγωγές κατά της Ρωσίας για την καταστροφή των περιουσιακών στοιχείων του που περιλαμβάνουν το εργοστάσιο Azovstal στην Μαριούπολη αλλά και άλλες βιομηχανικές μονάδες που βρέθηκαν στο στόχαστρο των ρωσικών επιθέσεων, διεκδικώντας «αρμόζουσα αποζημίωση για όλα τα κόστη και την απώλεια εισοδήματος».

 

Το πολιτικό ερώτημα

Ωστόσο το βασικό ερώτημα δεν είναι τόσο νομικό όσο πολιτικό. Το «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων είναι ένας τρόπος να ασκηθεί πίεση και ένα διαπραγματευτικό χαρτί, με την έννοια ότι μπορεί να προταθεί η άρση του με αντάλλαγμα τη διακοπή των επιθετικών ενεργειών. Η κατάσχεση είναι ένα τετελεσμένο γεγονός που θα έχει εξαντλήσει την όποια αποτελεσματικότητά του, την ώρα που δεν είναι βέβαιο ότι θα έχει αλλάξει το συσχετισμό ριζικά σε βάρος της Ρωσίας.

Επιπλέον, υπάρχει το ερώτημα της νομιμοποίησης μιας τέτοιας ενέργειας, ιδίως εάν στηριχτεί σε έκτακτες και ad hoc αποφάσεις και όχι σε κάποιο συμφωνημένο πλαίσιο. Δηλαδή, υπάρχει το ενδεχόμενο να θεωρηθεί ότι τελικά και οι δυτικές κυβερνήσεις κινούνται με τη λογική της «αρπαγής» έστω και για τον σκοπό της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας.

Και βέβαια υπάρχει το συνολικότερο πρόβλημα του πώς λειτουργεί ο ίδιος ο μηχανισμός της παγκοσμιοποίησης. Η τοποθέτηση συναλλαγματικών αποθεμάτων στο εξωτερικό είναι μια παγιωμένη πρακτική, που εξυπηρετεί τόσο τις χώρες που τοποθετούνται, μια που μπορούν να έχουν καλύτερη απόδοση, όσο και τις χώρες που υποδέχονται αυτές τις τοποθετήσεις και που βλέπουν αυξημένες επενδύσεις σε δικά τους κρατικά χρεόγραφα. Αυτή η πρακτική στηρίζεται στην παραδοχή ότι αυτές οι τοποθετήσεις είναι προστατευμένες  σε υψηλό βαθμό. Η γενίκευση μιας δυσπιστίας ως προς τον βαθμό προστασίας των τοποθετήσεων στο εξωτερικό από τη μεριά των κεντρικών τραπεζών θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ιδιαίτερα προβληματική κατάσταση ως τη συνολική διεθνή χρηματοοικονομική αρχιτεκτονική.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΚΟΣΜΟΣ6 λεπτά ago

Τέξας: Οργή για τα λάθη της αστυνομίας – Περιμέναν έξω από την τάξη ενώ ο 18χρονος έσπερνε το θάνατο

ΕΛΛΑΔΑ17 λεπτά ago

Λάρισα: Ασθενής εντατικής εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ για μία ώρα

OIKONOMIA24 λεπτά ago

Επιχειρήσεις: Έρχεται ελληνο-ουκρανική συνεργασία – Οι πρώτες διερευνητικές επαφές

ΚΟΣΜΟΣ25 λεπτά ago

Ουκρανία: Μπορεί η Δύση να χρησιμοποιήσει «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την ανοικοδόμηση;

ΕΛΛΑΔΑ36 λεπτά ago

Κοροναϊός: «Ο καθένας να πάρει την ευθύνη του εαυτού του» λένε οι επιστήμονες για την κατάργηση της μάσκας

OIKONOMIA43 λεπτά ago

Power Pass: Πώς θα λάβετε την επιστροφή έως 600 ευρώ για το ρεύμα

ΚΟΣΜΟΣ44 λεπτά ago

ΗΠΑ: Μυστήριο για τα σχεδόν 100 περιστατικά σπάνιων καρκίνων σε σχολείο

ΕΛΛΑΔΑ55 λεπτά ago

Λαμία: Αυτοκίνητο τούμπαρε στο δρόμο

ΚΟΣΜΟΣ1 ώρα ago

Ρωσία: Βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος «σπάει» τη γραμμή και ζητάει από τον Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο

LIFESTYLE1 ώρα ago

Για να υποδυθεί τον Έλβις Πρίσλεϊ, ο Όστιν Μπάτλερ χρειάστηκε να βάλει τη ζωή του σε «παύση» για 2 χρόνια

Δημοφιλή