Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

ΠΟΥ: Νέες λίστες βασικών φαρμάκων για τον διαβήτη, θεραπείες για τον καρκίνο και την διακοπή του καπνίσματος

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στρασβούργο, Ανταπόκριση: Κώστας Δαβάνης

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο ΠΟΥ δημοσίευσε σήμερα τη νέα έκδοση  με τις πρότυπες λίστες βασικών φαρμάκων και βασικών φαρμάκων για παιδιά, οι οποίες περιλαμβάνουν νέες θεραπείες για διάφορους καρκίνους, σκευάσματα ινσουλίνης και νέα χάπια για τον διαβήτη, νέα φάρμακα που βοηθούν τα άτομα που θέλουν να σταματήσουν το κάπνισμα και νέα αντιμικροβιακά για τη θεραπεία σοβαρών βακτηριακών και μυκητιασικών λοιμώξεων.

Οι καταχωρίσεις στοχεύουν στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προτεραιοτήτων υγείας, στον εντοπισμό των φαρμάκων που παρέχουν τα μεγαλύτερα οφέλη τα οποία θα πρέπει να είναι διαθέσιμα και προσιτά για όλους. Ωστόσο, οι υψηλές τιμές τόσο για νέα, κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φάρμακα όσο και για παλαιότερα φάρμακα, όπως η ινσουλίνη, εξακολουθούν να κρατούν ορισμένα βασικά φάρμακα μακριά από πολλούς ασθενείς.

 Φάρμακα για τον διαβήτη

Δυστυχώς, η περιορισμένη προσφορά ινσουλίνης και οι υψηλές τιμές σε πολλές χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος είναι σήμερα σημαντικό εμπόδιο στη θεραπεία. Για παράδειγμα, στην πρωτεύουσα της Γκάνας, Άκρα, η ποσότητα ινσουλίνης που απαιτείται για ένα μήνα θα κόστιζε σε έναν εργαζόμενο το ισοδύναμο των 5,5 ημερών αμοιβής ανά μήνα . Η παραγωγή ινσουλίνης συγκεντρώνεται σε ένα μικρό αριθμό εγκαταστάσεων παραγωγής και τρεις κατασκευαστές ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας αγοράς, με την έλλειψη ανταγωνισμού να έχει ως αποτέλεσμα υψηλές τιμές που είναι απαγορευτικές για πολλούς ανθρώπους και συστήματα υγείας.

Η κίνηση για την απαρίθμηση αναλόγων ινσουλίνης μακράς δράσης (ινσουλίνη degludec, detemir και glargine) και των βιοομοειδών τους, μαζί με την ανθρώπινη ινσουλίνη, αποσκοπεί στην αύξηση της πρόσβασης στη θεραπεία του διαβήτη διευρύνοντας την επιλογή θεραπείας. Η συμπερίληψη στον Κατάλογο σημαίνει ότι βιολογικά ανάλογα ινσουλίνης μπορούν να είναι επιλέξιμα για το πρόγραμμα προεπιλογής του ΠΟΥ. Η προεπιλογή του ΠΟΥ μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα βιολογικά ομοειδή εγγυημένα για την είσοδο στη διεθνή αγορά, δημιουργώντας ανταγωνισμό για τη μείωση των τιμών και δίνοντας στις χώρες μεγαλύτερη επιλογή προϊόντων.

Τα μακροχρόνια ανάλογα ινσουλίνης προσφέρουν κάποια επιπλέον κλινικά οφέλη για τους ασθενείς μέσω της παρατεταμένης διάρκειας δράσης τους, γεγονός που εξασφαλίζει ότι τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μπορούν να ελεγχθούν για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα χωρίς να απαιτείται αναμνηστική δόση. Προσφέρουν ιδιαίτερο όφελος για ασθενείς που αντιμετωπίζουν επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα με ανθρώπινη ινσουλίνη. Η μεγαλύτερη ευελιξία στο χρονοδιάγραμμα και τη δοσολογία των αναλόγων ινσουλίνης έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών που ζουν με διαβήτη. Ωστόσο, η ανθρώπινη ινσουλίνη παραμένει βασική στη θεραπεία του διαβήτη και η πρόσβαση σε αυτό το σωτήριο φάρμακο πρέπει να συνεχίσει να υποστηρίζεται μέσω καλύτερης διαθεσιμότητας και προσιτής τιμής.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης αναστολείς εμπαγλιφλοζίνης νάτριο-γλυκόζης Co-transporter-2 (SGLT2), καναγλιφλοζίνη και δαπαγλιφλοζίνη ως θεραπεία δεύτερης γραμμής σε ενήλικες με διαβήτη τύπου 2. Αυτά τα από του στόματος χορηγούμενα φάρμακα έχουν αποδειχθεί ότι προσφέρουν πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένου του χαμηλότερου κινδύνου θανάτου, νεφρικής ανεπάρκειας και καρδιαγγειακών επεισοδίων.

 Φάρμακα κατά του καρκίνου

Οι καρκίνοι είναι από τις κύριες αιτίες ασθενειών και θανάτων παγκοσμίως, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν 10 εκατομμύρια θανάτους το 2020, με επτά στους 10 να συμβαίνουν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Έχουν γίνει νέες ανακαλύψεις στη θεραπεία του καρκίνου τα τελευταία χρόνια, όπως φάρμακα που στοχεύουν συγκεκριμένα μοριακά χαρακτηριστικά του όγκου, μερικά από τα οποία προσφέρουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από την «παραδοσιακή» χημειοθεραπεία για πολλούς τύπους καρκίνου. Τέσσερα νέα φάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου που προστέθηκαν στη λίστα είναι τα εξής:

– Ενζαλουταμίδη, ως εναλλακτική λύση στην αμπιρατερόνη, για τον καρκίνο του προστάτη.

– Everolimus, για το υποεπιδημικό γιγαντιαίο κυτταρικό αστροκύτωμα (SEGA), έναν τύπο όγκου εγκεφάλου στα παιδιά.

– Ibrutinib, στοχευμένο φάρμακο για τη χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία. και

– Rasburicase, για το σύνδρομο λύσης όγκου, μια σοβαρή επιπλοκή ορισμένων θεραπειών καρκίνου.

Η λίστα με το imatinib επεκτάθηκε, ώστε να περιλαμβάνει στοχευμένη θεραπεία της λευχαιμίας. Προστέθηκαν νέες ενδείξεις για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας για 16 φάρμακα που παρατίθενται ήδη, συμπεριλαμβανομένου του γλοιώματος χαμηλού βαθμού, της συχνότερης μορφής όγκου εγκεφάλου στα παιδιά.

 Μολυσματικές ασθένειες

Τα νέα φάρμακα που απαριθμούνται περιλαμβάνουν το cefiderocol, ένα αντιβιοτικό της ομάδας “Reserve” αποτελεσματικό έναντι ανθεκτικών σε πολλά φάρμακα βακτήριων, εχινοκαντινικων αντιμυκητιασικών για σοβαρές μυκητιασικές λοιμώξεις και μονοκλωνικά αντισώματα για την πρόληψη της λύσσας τα πρώτα μονοκλωνικά αντισώματα κατά μολυσματικής νόσου που περιλαμβάνονται στο μοντέλο. Οι ενημερωμένοι κατάλογοι περιέχουν επίσης νέα σκευάσματα φαρμάκων για κοινές βακτηριακές λοιμώξεις, ηπατίτιδα C, HIV και φυματίωση, για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών δοσολογίας και χορήγησης τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων. Επιπλέον 81 αντιβιοτικά ταξινομήθηκαν ως προσβάσιμα, για να υποστηρίξουν την αντιμικροβιακή διαχείριση και την παρακολούθηση της χρήσης αντιβιοτικών παγκοσμίως.

 Διακοπή καπνίσματος

Δύο φάρμακα που δεν βασίζονται σε νικοτίνη, η βουπροπιόνη και η βαρενικλίνη, εντάσσονται στη θεραπεία υποκατάστασης νικοτίνης στη λίστα μοντέλων, παρέχοντας εναλλακτικές επιλογές θεραπείας για άτομα που θέλουν να σταματήσουν το κάπνισμα. Ο κατάλογος στοχεύει να υποστηρίξει τον αγώνα για την επίτευξη του στόχου της καμπάνιας « Δέσμευση για διακοπή » του ΠΟΥ, ο οποίος θα βοηθούσε 100 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως να κόψουν το κάπνισμα το επόμενο έτος.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο Μακρόν – Εκτός ο υπουργός που κατηγορείται για βιασμό

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του προχώρησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ενόψει της δύσκολης δεύτερης προεδρικής θητείας του κατά την οποία η κυβέρνηση μειοψηφίας του θα δυσκολευτεί να περάσει νόμους στην Εθνοσυνέλευση για να συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησε το 2017.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μεταξύ των νέων μελών της γαλλικής κυβέρνησης είναι η επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Λοράνς Μπούν, η οποία γίνεται υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, αντικαθιστώντας τον έμπιστο του Μακρόν, Κλεμάν Μπον, ο οποίος αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο Μεταφορών.

«Έκπτωτοι» από την κυβέρνηση μετά από μόλις έξι εβδομάδες στη δουλειά είναι ο Νταμιέν Αμπάντ (τη θέση του οποίου αναλαμβάνει ο Ζαν-Κριστόφ Κομπ), ο υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ηλικιωμένων και Ατόμων με ειδικές ανάγκες της Γαλλίας που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού από τρεις διαφορετικές γυναίκες, και τρεις υπουργοί που έλαβαν μέρος στις βουλευτικές εκλογές τον περασμένο μήνα αλλά έχασαν τις έδρες τους.

Πρόκειται για την υπουργό Περιβάλλοντος Αμελί ντε Μοντσαλίν (τη θέση της οποίας αναλαμβάνει ο Κριστόφ Μπεσύ), η υπουργός Υγείας Μπριζίτ Μπουργκινιόν (τη θέση της οποίας αναλαμβάνει ο Φρανσουά Μπρον) και η υπουργός Θαλασσών Ζουστίν Μπενάν (τη θέση της οποίας αναλαμβάνει ο Έρβε Μπερβίλ).

Οι σημαντικές υπουργικές θέσεις παραμένουν αμετάβλητες. Ο υπουργός Οικονομικών του Μακρόν από το 2017, Μπρουνό Λε Μερ, θα συνεχίσει να επιβλέπει την οικονομία με ένα ενισχυμένο χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει «βιομηχανική και ψηφιακή κυριαρχία».

Ο επίσης κοντά στον Μακρόν, Ζεράλντ Νταρμάνιν, παραμένει στο υπουργείο Εσωτερικών, και η πρώην πρέσβης στο Λονδίνο, Κατρίν Κολόννα παραμένει υπουργός Εξωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ελληνικής καταγωγής Χρυσούλα Ζαχαροπούλου παραμένει Υφυπουργός Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών αν και πρόσφατα σε βάρος της είχαν γίνει τρεις καταγγελίες για βιασμό κατά την εξάσκηση του επαγγέλματός της ως γυναικολόγου.

Η γαλλική προεδρία διόρισε τον πρώην υπουργό Υγείας Ολιβέ Βεράν ως κυβερνητικό εκπρόσωπο, επιβεβαιώνοντας τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελίζαμπεθ Μπορν πρόκειται να πραγματοποιήσει ομιλία την Τετάρτη και ενδέχεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για το νέο της υπουργικό συμβούλιο μετά την ομιλία.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στο φως συγκλονιστικό βίντεο από τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου σε αεροπλανοφόρο

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ένα συγκλονιστικό βίντεο, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγες μέρες,  καταγράφει τη στιγμή της συντριβής ενός αμερικανικού στρατιωτικού ελικοπτέρου πάνω σε ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το τραγικό συμβάν που προκάλεσε τον θάνατο τριών πεζοναυτών, έλαβε χώρα στις 5 Αυγούστου του 2017, όταν το αεροπλανοφόρο USS Green Bay βρισκόταν στην ακτή του Κουίνσλαντ, στην Αυστραλία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, στα επίμαχα πλάνα, φαίνεται το αεροσκάφος MV-22 Osprey να επιχειρεί προσνήωση πάνω στο αποβατικό πλοίο USS Green Bay και τελικά να συντρίβεται λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Δείτε το βίντεο:

Το βίντεο δείχνει τη στιγμή που το τμήμα του αριστερού κινητήρα του αεροσκάφους χτυπά πάνω στο κατάστρωμα, και οι έντρομοι ναύτες τρέχουν μακριά για να γλιτώσουν.

Λίγες στιγμές αργότερα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, το αεροσκάφος Bell-Boeing – που μετέφερε 25 πεζοναύτες της Μοίρας 265 Marine Medium Tiltrotor – έκανε βουτιά 10 μέτρων και έπεσε στη θάλασσα. Η τρύπα που άνοιξε στο πιλοτήριο από την πρόσκρουση είχε ως αποτέλεσμα το αεροσκάφος να πλημμυρίσει γρήγορα με νερό και να βουλιάξει.

Νεκροί τρεις πεζοναύτες

Το γεγονός ότι η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε αμέσως είχε ως αποτέλεσμα να γλιτώσουν οι 22 από τους πεζοναύτες που επέβαιναν στο MV-22 Osprey. Οι σοροί των τριών άλλων πεζοναυτών ανασύρθηκαν μετά από έρευνα που κράτησε περίπου 12 ώρες.

Επρόκειτο για τον 26χρονο  Benjamin Cross, τον 21χρονο Nathaniel Ordway, και τον 19χρονο Ruben Velasco, οι οποίοι δεν κατάφεραν να διαφύγουν από το πιλοτήριο καθώς αυτό γέμιζε με νερό.

Ο υποσμηναγός Cross, ήταν ένας από τους πιλότους του αεροσκάφους της ώρα της συντριβής. Σε έρευνα που ακολούθησε αποδείχθηκε ότι, ούτε ο ίδιος ούτε ο συγκυβερνήτης του έφεραν την παραμικρή ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα, που προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα του αεροσκάφους.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΚΟΣΜΟΣ23 δευτερόλεπτα ago

Γαλλία: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο Μακρόν – Εκτός ο υπουργός που κατηγορείται για βιασμό

LIFESTYLE4 λεπτά ago

Φαίη Σκορδά: Το ξέσπασμα κατά της Σάσας Μπάστα για τον Αδαμαντίδη

ΕΛΛΑΔΑ12 λεπτά ago

Ρούλα Πισπιρίγκου: Σφοδρή επίθεση σε Λέων και παιδοψυχολόγο – Εξέδωσε δελτίο Τύπου

LIFESTYLE24 λεπτά ago

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός

ΠΟΛΙΤΙΚΗ31 λεπτά ago

Μάστιγα οι κλοπές σε καλώδια και μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ

ΕΛΛΑΔΑ32 λεπτά ago

Θέμης Αδαμαντίδης: Στα δικαστήρια μαζί με τον Αλέξη Κούγιας ο τραγουδιστής

OIKONOMIA40 λεπτά ago

Καρυδιά: Ξεκίνησε η πτήση της καρπόκαψας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ51 λεπτά ago

Σάββας Αναστασιάδης: Επίθεση με μπογιές στο σπίτι του – Ποιος ανέλαβε και γιατί την ευθύνη

ΕΛΛΑΔΑ52 λεπτά ago

Κοροναϊός: Συζήτηση για ξενοδοχεία καραντίνας στην Ελλάδα – Ομάδα διαχείρισης κρίσεων από 5 υπουργεία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ώρα ago

Οικονόμου: Βαθύ πολιτικό ζήτημα η υπόθεση Novartis – Ο Τσίπρας προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Δημοφιλή