Νέες δηλώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία έκανε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε νέες δηλώσεις σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, στις οποίες υποστήριξε ότι «οι στρατιωτικές μας επιχειρήσεις στην Ουκρανία προχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να προχωρήσουμε σε αυτή την στρατιωτική επιχείρηση. Δεν επιθυμούμε να θέσουμε υπό την κατοχή μας την Ουκρανία», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Ο στρατός μας απέτρεψε τα σχέδια των Ουκρανών να επιτεθούν κατά του Ντονμπάς και της Κριμαίας. Όλοι οι στόχοι των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας θα επιτευχθούν», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Για τις κυρώσεις της Δύσης

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ria, o Πούτιν είπε ότι οι κυρώσεις έπληξαν ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία. Ο Ρώσος πρόεδρος απευθύνθηκε στους κατοίκους των δυτικών χωρών: «προσπαθούν επίμονα να σας πείσουν ότι η Ρωσία φταίει για τις αρνητικές επιπτώσεις των κυρώσεων, αλλά όλα αυτά οφείλονται στην πολιτική της Δύσης», είπε.

«Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν ουσιαστικά αθετήσει τις υποχρεώσεις τους προς τη Ρωσία, παγώνοντας τα αποθεματικά της, τώρα όλοι γνωρίζουν ότι τα αποθεματικά ενός κράτους μπορούν απλώς να κλαπούν», πρόσθεσε.

Η Ρωσία, σε αντίθεση με τη Δύση, θα σεβαστεί το δικαίωμα στην ιδιοκτησία, είπε ο Πούτιν.

Για τα μέτρα που θα πάρει η Ρωσία

«Στις νέες πραγματικότητες, χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές στη ρωσική οικονομία, θα οδηγήσουν σε αύξηση της ανεργίας και του πληθωρισμού. Καθήκον των αρχών είναι να την ελαχιστοποιήσουν», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Σε τρεις εβδομάδες, η πρόσθετη ζήτηση των καταναλωτών έχει ξεπεράσει το 1 τρισεκατομμύριο ρούβλια, αλλά οι κατασκευαστές και οι προμηθευτές έχουν καταβάλει προσπάθειες για να αποφύγουν τις ελλείψεις», ενημέρωσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι «στο εγγύς μέλλον θα λάβουμε απόφαση για αύξηση των κοινωνικών επιδομάτων, των συντάξεων και του μισθού διαβίωσης». Μάλιστα, είπε ότι υπέγραψε ένα διάταγμα για πρόσθετες εξουσίες των κυβερνητών, οι οποίοι θα μπορούν να λαμβάνουν ευέλικτες επιχειρησιακές αποφάσεις για τη στήριξη της οικονομίας και των κατοίκων, ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες.

«Η κεντρική τράπεζα δεν θα χρειαστεί να τυπώσει χρήματα, έχουμε έσοδα από την αγορά, οι βασικές δυσκολίες σχετίζονται με την προμήθεια εξαρτημάτων, εξοπλισμού, δομικών υλικών και την οργάνωση της εργασίας των εργολάβων είπε ο Πούτιν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Πέντε μέτρα για την αύξηση του κατώτατου μισθού