Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Πράσινα» διμερή συμβόλαια, επέκταση net metering και φυσικού αερίου ανακοίνωσε ο Σκρέκας για τη στήριξη της βιομηχανίας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΘΕΒ

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τρεις παρεμβάσεις «κλειδιά» για την ενίσχυση της βιομηχανίας και της μεταποίησης εν μέσω πανδημικής ύφεσης, παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας στη δεύτερη διαδικτυακή Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΘΕΒ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων, του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο κ. Σκρέκας τόνισε μεταξύ άλλων πως «είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και επιτέλους η βιομηχανία, η μεταποίηση να λάβει πιο ισχυρό ρόλο στην οικονομία. Γι’ αυτό και είναι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, στο δίχτυ προστασίας που έχει φέρει σπουδαία αποτελέσματα και η Ελλάδα αρκετά χαμηλότερη ύφεση εξαιτίας της πανδημίας, σε σχέση με άλλες ανεπτυγμένες χώρες».

Σε ότι αφορά το ενεργειακό κόστος, ο Τρικαλινός υπουργός υποστήριξε πως «δε μπορούμε να συνεχίσουμε με παραδοσιακούς τρόπους αντιμετώπισης του θέματος. Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι το κόστος ενέργειας αυξάνεται όσο στο ενεργειακό μείγμα μπαίνουν περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειες. Εμείς πρέπει να θέσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην υπηρεσία τις παραγωγικής βάσης της Ελλάδας».

Αυτό, συνέχισε να συμβεί με τρεις παρεμβάσεις: Πρώτον «με «πράσινα» διμερή συμβόλαια, ώστε να μπορούν να συνάπτουν παραγωγοί ενέργειας από ΑΠΕ κατευθείαν συμβάσεις με ενεργοβόρους καταναλωτές ενέργειας με χαμηλές τιμές μέσα από ένα μηχανισμό που θα έχει αναπτυχθεί μέχρι το καλοκαίρι θα έχει κοινοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη χώρα μας».

Δεύτερον με την επέκταση του net metering για να μπορέσει να μειωθεί το ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων. Με αυτό το μέτρο επίσης θα επιτύχουμε και την προστασία του περιβάλλοντος. Τρίτον με την επέκταση του φυσικού αερίου και την αντικατάσταση άλλων πηγών ενέργειας.

Ο ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΧΟΙΝΑΣ

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς αναφέρθηκε στο τοπίο που διαμορφώνεται στη γηραιά ήπειρο εν μέσω σημαντικών ζητημάτων όπως η πανδημία, η οικονομική ύφεση και το μεταναστευτικό, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «συνεχίζουμε τη δουλειά μας για μία Ευρώπη που προστατεύει. Αυτό δε σημαίνει μόνο ισχυρή υγεία και οικονομία, αλλά ισχυρά σύνορα και ισχυρή πολιτική για μετανάστευση για την οποία ήρθε η ώρα να συμφωνήσουμε. Δουλεύουμε με την πίστη στην προοπτική μίας μεγάλης ευρωπαϊκής συμφωνίας που θα βρίσκει το σωστό μείγμα αλληλεγγύης και υπευθυνότητας στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Έχουμε την ευκαιρία να φτιάξουμε αυτή την πολιτική με όρους καλύτερους».

Ο Έλληνας αξιωματούχος κατέληξε με την εκτίμηση ότι «η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν αλλάξει θεμελιωδώς. Περάσαμε από μία περίοδο ευρωπαϊκής αθωότητας σε μία φάση ευρωπαϊκής ωριμότητας, συνειδητοποίησης της συλλογικής μας δύναμης, των όσων διακυβεύονται, μας απειλούν και είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε αν δουλέψουμε συλλογικά και αποτελεσματικά».

Η ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Έφη Αχτσιόγλου υποστήριξε πως η χώρα μας είναι στην Τρίτη χειρότερη θέση στην ευρωζώνη σε επίπεδο ύφεσης το 2020, εξηγώντας πως «η κατάσταση αυτή αντανακλά και στη βιομηχανία καθώς ο γενικός δείκτης εργασιών παρουσίασε μία πολύ σοβαρή μείωση. Το πιο δυσμενές είναι ότι δεν έχουν δημιουργηθεί την περίοδο αυτή οι βασικές προϋποθέσεις για να ανακάμψουμε το επόμενο διάστημα.

Τι θα μπορούσε να γίνει; Να υπάρχουν ισχυρότερες δημόσιες δαπάνες πρωτίστως για τη δημόσια υγεία. Γιατί η χώρα μας έχει το πιο μακρόχρονο lockdown στην Ευρώπη; Γιατί δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Αν είχαμε καλύτερο σύστημα υγείας, δε θα χρειάζονταν να πιέσουμε τόσο την αγορά» κατέληξε.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

«Οι αντοχές εξαντλούνται και είναι η ώρα ο καθένας μας να δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι απολύτως αναγκαίο. Η Ευρώπη, η Ελλάδα πρέπει να δείξουν ευελιξία και να δώσουν πρακτικές λύσεις» σημείωσε στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Ο Λαρισαίος αυτοδιοικητικός είπε επίσης πως «η φύση και η διάρκεια της οικονομικής κρίσης από τον κορωνοϊό θα εξαρτηθούν από δύο μεταβλητές, από τον τρόπο που θα δράσουν οι υπεύθυνοι για την οικονομική πολιτική και από την προσπάθεια να ελεγχθεί η νόσος.

Η οικονομία που θα αναδειχθεί μετά το τέλος της πανδημίας πρέπει να ανασχεδιαστεί από ανθρώπους που έχουν δεσμευτεί για την βιωσιμότητα. Είναι σημαντικό να αποφασίσουμε να μην επιστρέψουμε στον κόσμο του φόβου, της αστάθειας και της οικονομικής δυσπραγίας».

Ο ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΒΙΔΑΛΗΣ

Ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ κ Ευθύμιος Βιδάλης έκανε λόγο για μία «συγκυρία που δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας και της οικονομίας».

Τόνισε επίσης ότι «είναι σημαντικό στο μέλλον συντονίσουμε περαιτέρω τις δράσεις μας για την επίλυση σημαντικών περιφερειακών προβλημάτων και των αναγκών της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας όπως πως θα συνδεθούν οι βιομηχανικές συγκεντρώσεις με κεντρικά δίκτυα υποδομών, οδικούς άξονες, δίκτυα ενέργειας, τηλεπικοινωνίες, στη διαχείριση των αποβλήτων καθώς και οι οδικές συνδέσεις μεταξύ των πρωτευουσών της περιφέρειας και η διασύνδεση των βιομηχανικών συγκεντρώσεων με το λιμάνι του Βόλου».

Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΤΑΒΕΛΗΣ

Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης υπογράμμισε πως «η εξέχουσα συγκυρία επιβάλει για το κοινό καλό και το εθνικό συμφέρον μία ελάχιστη συνεννόηση. Σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε, συνέχισε, να αντιληφθεί το σύνολο του πολίτικου προσωπικού την κρίσιμη αυτή αναγκαιότητα.

Είναι προφανές ότι μεταξύ των κομμάτων για το καλό της δημοκρατίας πάντοτε θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και ενίοτε και διαφωνίες. Το καλό του τόπου, η κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή, η οικονομία και η  ανάπτυξη επιβάλει την ελάχιστη συνεννόηση» κατέληξε.

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η τρίτεκνη μάνα, σύγχρονο πρότυπο για την κοινωνία –

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

«Στεκόμαστε με σεβασμό, θαυμασμό κι ευγνωμοσύνη, μπροστά στην Τρίτεκνη Μητέρα, που σηκώνει αγόγγυστα οικογενειακά βάρη και υποχρεώσεις, σε μια ιδιαίτερα απαιτητική εποχή.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ανιδιοτελής αγάπη, πίστη, δύναμη, προσφορά, αποτελούν ορισμένες από τις αξίες που πρεσβεύει η τρίτεκνη μάνα, αποτελώντας σύγχρονο κοινωνικό πρότυπο».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα, στην εκδήλωση του Συλλόγου Τριτέκνων ν. Λάρισας, προς τιμή της Τρίτεκνης Μητέρας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη την πρόεδρο Δήμητρα Αποστολοπούλου, τον Γραμματέα Δημήτρη Μπουλούμπαση και τα μέλη του Συλλόγου για την πλούσια δράση τους, αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, χαρακτηρίζοντάς το ως “βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας”, τονίζοντας:

«Τα οικονομικά προβλήματα, που βαραίνουν τους σημερινούς οικογενειακούς προϋπολογισμούς, η δυσκολία ανταπόκρισης στο διπλό ρόλο της εργαζόμενης μητέρας και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής των νέων, αποτελούν βασικές αιτίες της δημογραφικής κρίσης.

Ως πολιτεία, οφείλουμε να συμβάλλουμε στην άμβλυνση της οικονομικής και εργασιακής αβεβαιότητας για την εργαζόμενη μητέρα.

Σε μια περίοδο αλλεπάλληλων κρίσεων – οικονομική, μεταναστευτική, υγειονομική και τώρα, ενεργειακή – η κυβέρνησή μας, κατάφερε να απορροφήσει σε μεγάλο βαθμό τους κραδασμούς και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα οικονομικό περιβάλλον, που θα προσφέρει εργασία και αξιοπρεπείς μισθούς σε όλους, με ιδιαίτερη φροντίδα για τον θεσμό της οικογένειας».

Στη συνέχεια ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, θέλοντας να δώσει το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής, έκανε εκτενή αναφορά στα ενισχυτικά μέτρα, που έχει λάβει η κυβέρνηση της ΝΔ, σημειώνοντας:

«Η οικονομία μας βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, η ανεργία για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια “έπεσε” σε προ – μνημονίων επίπεδα, ο κατώτερος μισθός αυξήθηκε στα 713 ευρώ, ενώ παράλληλα ξεκίνησε πιλοτικά το πρόγραμμα “Νταντάδες της Γειτονιάς”, που δίνει ανάσα στα σύγχρονα ζευγάρια.

Επίσης, από το 2019, κάνοντας πράξη τις υποσχέσεις μας για στήριξη του θεσμού της οικογένειας, προχωρήσαμε σε μια σειρά μέτρων, όπως:

· Την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί.

· Την καθιέρωση επιδόματος τοκετού 2000 ευρώ για κάθε παιδί που έρχεται στον κόσμο.

· Την αύξηση των voucher, ώστε κανένα παιδί να μην μένει εκτός παιδικού σταθμού.

· Την μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για βρεφικά είδη από το 24% στο 13%.

· Την διασφάλιση 1,5 μορίου για τις μετεγγραφές των μελών τρίτεκνων οικογενειών που φοιτούν σε ΑΕΙ προσαυξανόμενο κατά μισό (0,5) μόριο για κάθε άγαμο τέκνο κάτω των 25 ετών.

· Την αύξηση, μεταξύ άλλων, του ποσοστού κάλυψης από τρίτεκνους των προκηρυσσόμενων θέσεων του δημοσίου με πανελλήνιο διαγωνισμό σε 12%.

· Την αύξηση του προνοιακού προϋπολογισμού, του επιδόματος τέκνου, του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και του στεγαστικού επιδόματος».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Κέλλας υπογράμμισε πως η έμπρακτη στήριξη των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών συνιστά υποχρέωση της πολιτείας, καθώς ορθώνεται ως ανάχωμα στον κατήφορο της υπογεννητικότητας, ώστε να διαψευσθούν οι δυσοίωνες προβλέψεις για το δημογραφικό μέλλον της χώρας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δείτε φωτογραφίες: Πολυτελές αυτοκίνητο καρφώθηκε σε κολώνα στη Λάρισα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τροχαίο ατύχημα με εγκλωβισμό συνέβη νωρίς το βράδυ της Κυριακής στη Λάρισα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του onlarissa.gr, το τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα στη συμβολή των οδών Σαρίμβεη και Εχεκρατίδας, όταν το πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας “Morgan” που οδηγούσε ένας άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών, καρφώθηκε σε κολόνα ηλεκτροφωτισμού κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί εντός του αυτοκινήτου του.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής που κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον 50χρονο, και από κει τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μεταφέροντας τον στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Δείτε φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΚΟΣΜΟΣ3 λεπτά ago

Ιταλία: Άγριος ξυλοδαρμός για ένα κασκόλ με τα χρώματα του ουράνιου τόξου – «Δεν θέλουμε gay στην οικογένεια»

ΕΛΛΑΔΑ15 λεπτά ago

Ευλογιά των πιθήκων: Θα έχουμε πολλά κρούσματα – Μπορεί να εξελιχθεί σε πανδημία – Να επανέλθει η χρήση μάσκας

ΚΟΣΜΟΣ23 λεπτά ago

Αφγανιστάν: Οι τηλεπαρουσιάστριες που είχαν αψηφήσει την εντολή των Ταλιμπάν, κάλυψαν τελικά τα πρόσωπά τους

ΕΛΛΑΔΑ34 λεπτά ago

Θανάσιμος τραυματισμός πεζής γυναίκας στο Κιάτο Κορινθίας

ΚΟΣΜΟΣ42 λεπτά ago

Μετρό Νέας Υόρκης: Η δολοφονία 48χρονου κρίκος σε αλυσσίδα τυχαίων επιθέσεων

ΕΛΛΑΔΑ53 λεπτά ago

Πτολεμαΐδα: Στο νοσοκομείο οδηγός ΙΧ μετά από σοβαρό τροχαίο- Εικόνες σοκ από το διαλυμένο αυτοκίνητο

ΚΟΣΜΟΣ1 ώρα ago

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά των αμβλώσεων: Η ζωή είναι δώρο του Θεού

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα ago

Κοροναϊός: Στα 2.385 τα νέα κρούσματα – 11 νέοι θάνατοι και 156 διασωληνωμένοι

ΚΟΣΜΟΣ1 ώρα ago

Πρώην επικεφαλής της MI6: Ο Πούτιν θα σταλεί σε σανατόριο προκειμένου να αποφευχθεί ένα πραξικόπημα

ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες ago

Το bullying σκορπά τον τρόμο και σκοτώνει – Ο χάρτης των συμμοριών ανηλίκων

Δημοφιλή