Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Πράσινα Γιλέκα στους διανομείς – ert.gr

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Κοινή σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής των μεταφορέων έτοιμου φαγητού και άλλων προϊόντων, μετά και τα τελευταία σοβαρά τροχαία ατυχήματα, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ηρακλείου, με τη συμμετοχή εργαζομένων και εργοδοτών.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Έπειτα από πολύωρη συζήτηση συμφωνήθηκε η από κοινού αγορά και διανομή 150 Πράσινων Γιλέκων στους διανομείς, καθώς και ταινίες αντανάκλασης για τα κυτία, που είναι τοποθετημένα στα δίκυκλα των εταιρειών διανομής τροφίμων και λοιπών προϊόντων.

Επίσης θα διανεμηθεί ενημερωτικό έντυπο φυλλάδιο, στο οποίο θα αναγράφονται οι υποχρεώσεις των εργοδοτών στα θέματα ασφάλειας στους διανομείς, (κράνος, συντήρηση δικύκλων, άριστη κατάσταση ελαστικών, αντανακλαστικό γιλέκο, ασφαλή τοποθέτηση κυτίων κ.α)

Παράλληλα, θα κληθούν οι διανομείς παρά την πίεση της εργασίας ως πρώτο τους μέλημα να είναι η ασφαλής επιστροφή στα σπίτια τους και η τήρηση του Κ.Ο.Κ.

Να σημειωθεί ότι το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ήδη έχει αποστείλει επιστολή προς τα Υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Μεταφορών, στην οποία επισημαίνεται η αμεσότητα των μέτρων ασφαλείας, όσον αφορά στην χρήση των Πράσινων Γιλέκων, την τοποθέτηση ταινιών αντανάκλασης στα κυτία, αλλά και στις προδιαγραφές κατασκευής και τοποθέτησης των κυτίων μεταφοράς των προϊόντων (φαγητών, καφέδων και εμπορεύματα).

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος και η γενική γραμματέας του ΕΚΗ, Στέλιος Βοργιάς και Ελένη Μανουσάκη, αντίστοιχα, παρουσία και των προέδρων των Σωματείων Επισιτισμού-Τουρισμού και Εργαζομένων Οδηγών με Δίκυκλο, Μιχάλη Ριζικιανάκη και Γιώργου Μακριδάκη. Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ, Χαράλαμπος Λεκάκης, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Λειβαδιωτάκης, ο γραμματέας Γιάννης Σμυρνάκης και η ταμίας Πόπη Παραγιουδάκη. Επίσης στην σύσκεψη συμμετείχαν το ΔΣ του Συνδέσμου Επισιτισμού και διασκέδασης νομού Ηρακλείου και συγκεκριμένα η πρόεδρος, Μαρία Αντωνακάκη, ο αντιπρόεδρος Νίκος Ρηγάκης και η γραμματέας, Μαρία Κεφαλογιάννη.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Ζηλανδία: Σοκαριστική έρευνα δείχνει τη σκληρη πραγματικότητα της παιδικής φτώχειας μέσα από κάμερες σώματος

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Κάμερες σώματος που τοποθετήθηκαν σε περισσότερα από 150 παιδιά, κατέγραψαν την «ντροπιαστική» έκταση της παιδικής φτώχειας στη Νέα Ζηλανδία μέσα από τα παιδικά μάτια, στην πρώτη τέτοιου είδους έρευνα σε όλο τον κόσμο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η έρευνα, της οποίας ηγήθηκε ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Οτάγκο, δημοσιεύθηκε στο New Zealand Medical Journal και μελέτησε 168 τυχαία επιλεγμένα παιδιά ηλικίας 11 έως 13 ετών από 16 σχολεία του Ουέλινγκτον που φόρεσαν κάμερες σώματος για τέσσερις ημέρες.

Οι κάμερες έβγαζαν μια φωτογραφία κάθε επτά δευτερόλεπτα, καταγράφοντας την ημέρα του κάθε παιδιού πέρα από τις σχολικές ώρες και τα Σαββατοκύριακα.

«Τα παιδιά τις φορούν διαρκώς, οπότε απλώς ζουν τις ζωές τους», εξήγησε η Λουίζ Σίγκναλ, συγγραφέας της μελέτης και καθηγήτρια δημόσιας υγείας. «Έπαιξαν μπάλα, μπορούσες να δεις τι έτρωγαν και πού πήγαιναν».

Οι φωτογραφίες κατέγραφαν την κατάσταση των σπιτιών όπου ζούσαν τα παιδιά, το εσωτερικό των ψυγείων και των ντουλαπιών τους, πόσο πιθανό ήταν να έχουν έναν δικό τους, προσωπικό χώρο και κατά πόσον ήταν εκτεθειμένα σε κινδύνους όπως ο τζόγος, το αλκοόλ ή η μούχλα στα δωμάτια.

Η βιωμένη πραγματικότητα

Είναι η πρώτη μελέτη που χρησιμοποιεί κάμερες σώματος σε παιδιά «για να αποτυπώσει τη βιωμένη πραγματικότητα της φτώχειας, μέσα από τα μάτια των παιδιών», όπως σημείωσε η Σίγκναλ μιλώντας στον Guardian. Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τις κάμερες έχουν ήδη οδηγήσει και σε άλλες μελέτες, μεταξύ των οποίων και μια εξέταση της έκθεσης των παιδιών σε πρόχειρο φαγητό και διαφημίσεις.

Οι ερευνητές συνέκριναν τις εικόνες από τα παιδιά που ζούσαν στα μέγιστα και στα ελάχιστα επίπεδα στέρησης.

Διαπίστωσαν ότι τα παιδιά από τα φτωχότερα νοικοκυριά είχαν στη διάθεσή τους λιγότερο υγιεινό φαγητό, λιγότερους εκπαιδευτικούς πόρους, δεν είχαν πρόσβαση σε τεχνολογία ή σε ήσυχους χώρους για διάβασμα, συχνά ζούσαν σε σπίτια γεμάτα μούχλα, σε συνθήκες συνωστισμού, είχαν λιγότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σε δομημένη σωματική άσκηση και ήταν πιο πιθανό να εκτεθούν σε κινδύνους όπως το αλκοόλ.

«Είναι σπαρακτικό και ντροπιαστικό», σχολίασε η Σίγκναλ. «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για μια χώρα με τον δικό μας πλούτο. Πάντα λέγαμε ότι είμαστε μια υπέροχη χώρα για να μεγαλώσει ένα παιδί, όμως αυτό ισχύει μόνο για ορισμένα παιδιά».

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε το 2014, ενώ τα αποτελέσματα συγκεντρώθηκαν και κυκλοφόρησαν αυτή την εβδομάδα.

Παιδική φτώχεια στη Νέα Ζηλανδία

Η μείωση της παιδικής φτώχειας είναι ένα από τα κύρια ζητήματα στην ατζέντα της πρωθυπουργού, Τζασίντα Άρντερν. Αν και τα επίπεδα της παιδικής φτώχειας στη χώρα δείχνουν να έχουν πράγματι πτωτικές τάσεις, στη Νέα Ζηλανδία εξακολουθούν να ζουν σχεδόν 150.400 παιδιά σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, ενώ 600.000 ακόμη μαστιζονται από τα χαμηλά εισοδήματα. Επιπλέον, τα παιδιά που ανήκουν σε αυτόχθονες φυλές εξακολουθούν να κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από την έλλειψη πόρων.

Μετά τη συλλογή των δεδομένων από την έρευνα, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε βελτιώσεις στη στέγαση και τα επίπεδα των κοινωνικών επιδομάτων, σύμφωνα με τη Σίγκναλ. «Όμως το πρόβλημα της παιδικής φτώχειας εξακολουθεί να υπάρχει στη Νέα Ζηλανδία, καταστρέφοντας την υγεία και την ευημερία των παιδιών μας».

«Ελπίζουμε ότι με το να μοιραστούμε τις ζωές των παιδιών… ίσως κινητοποιήσουμε τους ενήλικες να κάνουν κάτι για αυτή την κατάσταση. Δεν πρόκειται να έχουμε μια κοινωνία που ανθίζει, αν δεν φροντίσουμε τα παιδιά μας».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Ταξίδι στη νοτιοανατολική Ασία και συνάντηση με τον Μπάιντεν ετοιμάζει ο Σι Ζινπίνγκ

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στα «σκαριά» βρίσκεται η πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση του Κινέζου προέδρου Σι Ζινπίνγκ με τον Αμερικανό ομόλογο του, Τζο Μπάιντεν, με στόχο την βελτίωση των σινοαμερικανικών σχέσεων, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συγκεκριμένα, το Πεκίνο φαίνεται πως επεξεργάζεται σχέδια για μια περιοδεία του Σι Ζινπίνγκ στη νοτιοανατολική Ασία, τον ερχόμενο Νοέμβριο, που θα είναι και το πρώτο διεθνές ταξίδι του προέδρου της Κίνας από την έναρξη της πανδημίας. Στο πλαίσιο του ταξιδιού αυτού υπάρχει και η πιθανότητα μιας συνάντησης με τον πρόεδρο Μπάιντεν, πιθανότατα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του G20, στην Ινδονησία.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η Γερμανία δεν πρόκειται να κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στο Πεκίνο σε περίπτωση εισβολής

Τι επιζητά ο Λευκός Οίκος

Είναι κοινό μυστικό πως και ο Λευκός Οίκος επιζητά εδώ και πολύ καιρό μια κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών, οι οποίοι μέχρι τώρα είχαν συνομιλήσει μόνο τηλεφωνικά ή μέσω τηλεδιάσκεψης, καταφέρνοντας να εξομαλύνουν κάπως τις διμερείς σχέσεις και τη μακρά λίστα των θεμάτων που διαφωνούν, από την πολιτική και το εμπόριο έως την Ταϊβάν.

Μάλιστα, οι δύο ηγέτες το είχαν συζητήσει κατά την τελευταία μακρά συνομιλία τους, διάρκειας μιάμιση ώρας, στις 28 Ιουλίου. Αν και έκτοτε οι σινοαμερικανικές σχέσεις έχουν κλονιστεί με αφορμή την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν.

Το δημοσίευμα της WSJ, επικαλούμενο πηγές από το Λευκό Οίκο, επιβεβαιώνει πως η αμερικανική προεδρία είναι ανοιχτή σε μια συνάντηση. Ωστόσο το αν, το που και το πότε δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ17 ώρες ago

Το άγαλμα που άφησε άφωνες τις υπηρεσίες του Δήμου στα Παλαιά Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.

LIFESTYLE6 ημέρες ago

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Αυτός είναι ο 34χρονος που απείλησε την 26χρονη σύντροφό του με κατσαβίδι στο Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Σε υπόθεση θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της αρπαγής ενός βρέφους- Στον Βόλο αναζητούν οι αρχές τον πατέρα του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Απίστευτο περιστατικό σε ιερό ναό της Νέας Ιωνίας- Ιερέας απαγόρευσε ζευγάρι να μπει στο ναό επειδή …φορούσαν μάσκες

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Έρχεται διπλός «Τειρεσίας» για χρέη σε Εφορία, ΕΦΚΑ, Δήμους, ΔΕΚΟ και Τράπεζες

Δημοφιλή