Connect with us

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

«Προχωρά» το επίδομα των λιμενικών σε Σκόπελο και Αλόννησο

Published

on

Spread the love

Συνάντηση με βασικό θέμα τη συζήτηση της χορήγησης επιδόματος διαμονής και σίτισης των στελεχών του ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΠΟΛ, Κώστας Κυράνης με τον Δήμαρχο Σκοπέλου, Σταμάτη Περίσση.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η Ομοσπονδία έχει αναδείξει πολλές φορές το πρόβλημα της στελέχωσης των νησιών των Β.Σποράδων.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας αποτελεί και το κόστος διαβίωσης αφού τόσο η έλλειψη καταλυμάτων όσο και οι αυξημένες τιμές των αγαθών δυσχεράνουν την καθημερινότητα των συνάδελφων.

Με απόφαση όμως του Υπουργείου Οικονομικών και Εσωτερικών για την παροχή δωρεάν σίτισης και καταλύματος διαμονής σε υπαλλήλους ορεινών και νησιωτικών περιοχών δίνεται μία σημαντική βοήθεια στους συνάδελφους που υπηρετούν σε Σκόπελο και Αλόννησο.

Συγκεκριμένα, με την με αρ. πρωτ. 43802/16-05-2023 (ΦΕΚ 3274/Τεύχος Β/ 17-05-2023) απόφαση καθορίζεται το ανώτατο ετήσιο χρηματικό όριο και το μηνιαίο κόστος για την παροχή δωρεάν σίτισης και καταλύματος διαμονής σε υπαλλήλους ορεινών και νησιωτικών περιοχών, από 16 δήμους της χώρας, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού συνολικής δαπάνης ύψους οκτώ εκατομμυρίων εξακοσίων τριάντα επτά χιλιάδων τριακοσίων ευρώ (8.637.300,00 €) περίπου ετησίως που θα διατίθενται στους δικαιούχους κατόπιν λήψης απόφασης του οικείου δημοτικού συμβουλίου σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1 του άρθρου 32 του ν. 4483/2017.

Η παροχή αυτή θα δίνεται μεταξύ άλλων και στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος που παρέχει υπηρεσία στις περιοχές δικαιοδοσίας τους.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Περίσσης Σταμάτης ανέπτυξε τις πτυχές χορήγησης του επιδόματος που αποτελεί και δική του εισήγηση στο Υπουργείο Οικονομικών .

Ο ίδιος ενημέρωσε πως τα ποσά που έχουν προβληθεί στην ΚΥΑ έχουν υπολογιστεί βάσει των εισηγήσεων των 16 Δήμων και δεν αποτελούν τα οριστικά ποσά που θα διατεθούν στους δικαιούχους. Το ύψος του ποσού θα καθοριστεί από το Υπουργείο Οικονομικών βάσει του μ.ο των ενοικίων και των τιμών των προϊόντων αλλά και των υπηρεσιών σίτισης έκαστου Δήμου. Το κόστος του σχετικού επιδόματος θα καλυφθεί από το Υπουργείο Οικονομικών και όχι από τα έσοδα των Δήμων .

Κατά συνέπεια είναι πρώιμο να αναφερόμαστε σε άμεση καταβολή του επιδόματος στους δικαιούχους στα ποσά μάλιστα που έχουν προβλεφθεί στην σχετικό Κ.Υ.Α .

Ως εκ τούτου ο καθορισμός του ύψους του επιδόματος θα αξιολογηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών της Κυβέρνησης που θα προκύψει σε συνάρτηση πάντα με τις παρεμβάσεις και των 16 Δήμων που έχουν ενταχθεί στους δικαιούχους.

Το προσεχές χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και με τον Δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη ενώ από την Ομοσπονδία θα αποσταλεί και σχετική επιστολή τόσο προς τους υπόλοιπους 14 Δήμους, με τους Δημάρχους προκειμένου το όλο εγχείρημα να λάβει σάρκα και οστά, δίνοντας σημαντική ενίσχυση στους συναδέλφους που υπηρετούν σε αυτούς δημιουργώντας παράλληλα ένα σοβαρό κίνητρο για τους συναδέλφους που επιθυμούν να υπηρετήσουν σε αυτούς.

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

loading...
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη 27/9

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία έως την Τετάρτη 27/9

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Κακοκαιρία Elias: Έσπασε ξανά ο Κραυσίδωνας – Πλημμυρίζουν σπίτια

MEDIA3 ημέρες ago

«Μάγισσα» – Χαμός με τις βρισιές. «Θα μου κλάσεις τον π@@τσο» στις 22:00 στην τηλεόραση; – NassosBlog – Celebrity News | Exclusives

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Λιμεναρχείο Βόλου: Στην ανατολική Μαγνησία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής την Τρίτη

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago

Κακοκαιρία Elias: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Συναγερμός για Θεσσαλία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 ημέρες ago

Στέφανος Κασσελάκης: «Ο Τάιλερ έχει χρυσή καρδιά»

ΘΕΣΣΑΛΙΑ5 ημέρες ago

Σοβαρό καρδιακό επεισόδιο υπέστη ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αχιλλέας Νταβέλης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Σε συναγερμό η Θεσσαλία για το νέο κύμα κακοκαιρίας

VIDEO4 ημέρες ago

Αχιλλέας Μπέος: Για να καθαριστούν τα ρέματα του Βόλου θέλουμε 10 φαγάνες -Να υπάρχει &συντονισμός

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή