ΚΟΣΜΟΣ
Προέλαση των Ρώσων στο Ποκρόφσκ – Σκληρές μάχες για την πλήρη κατάληψη της πόλης
Μείζονος σημασίας για τη έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία χαρακτηρίζεται η προσπάθεια κατάληψης από τους Ρώσους της πόλης του Ποκρόφσκ, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ. Εικόνες από ομάδες μαχητών μέσα στην ομίχλη να μπαίνουν στην πόλη κάνουν τον γύρω του κόσμου.
Έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια σφοδρών μαχών το Ποκρόφσκ, ο κάποτε στρατηγικός κόμβος στην ανατολική Ουκρανία, αποτελεί πλέον μια ερειπωμένη πόλη. Οι ρωσικές δυνάμεις ενισχύονται με στόχο να ανοίξουν από εκεί τη δίοδο για τις δύο τελευταίες υπό ουκρανικό έλεγχο πόλεις του Ντονέτσκ: Κραματόρσκ και Σλοβιάνσκ.
Την ίδια ώρα ασθενείς και ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από τα φλεγόμενα μέτωπα στη Ζαπορίζια εν μέσω νέων ρωσικών επιθέσεων.
Undated video circulating on social media shows Russian troops moving through dense fog in Pokrovsk as Moscow steps up efforts to reinforce positions.
Ukraine says around 300 Russian soldiers are in the town and are trying to push north to encircle the area. pic.twitter.com/9h50nERQkw
— Al Jazeera English (@AJEnglish) November 11, 2025
Στο διπλωματικό πεδίο, το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι η Βρετανία επιχείρησε να ανοίξει μυστική γραμμή επικοινωνίας με τη Μόσχα, όμως ο διάλογος κατέρρευσε.
Σύμφωνα με τους Financial Times ο Βρετανός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας προσπάθησε να ανοίξει διάλογο με το Κρεμλίνο, επειδή η Βρετανία και οι Ευρωπαίοι εταίροι ανησυχούν πως η κυβέρνηση Τραμπ μπορεί να παραγκωνίσει τα συμφέροντά τους σχετικά με την Ουκρανία. Ο διάλογος κατέρρευσε επεσήμανε το Κρεμλίνο, καθώς το Λονδίνο ήταν απρόθυμο να ακούσει τη θέση της Μόσχας για την Ρωσοουκρανική σύρραξη.
«Κατά τη διάρκεια αυτής της επικοινωνίας, η βρετανική πλευρά ήθελε να παρουσιάσει την ευρωπαϊκή θέση και ήταν απρόθυμη να ακούσει τη δική μας» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ19 ώρες agoΣτεγαστική κρίση: Απλησίαστα για ενοικίαση και αγορά τα μικρά ακίνητα
-
ΚΟΣΜΟΣ22 ώρες agoΧονγκ Κονγκ: Σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής για τη φονική πυρκαγιά με τους 151 νεκρούς
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ22 ώρες ago«Χόρευε» στη βροχή και ξαναπλησίασε τετράδα η Μπράγκα
-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες ago52χρονος κυκλοφορούσε γυμνός έξω από Δημοτικό και συνελήφθη
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ21 ώρες agoΠάλεψε αλλά δεν σταμάτησε τον κατήφορο των Μπακς: Τα highlights του Αντετοκούνμπο στην ήττα από τους Γουίζαρντς
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ6 ώρες agoΧάνεται το μέτρημα με τα γκολ του Χάαλαντ: Έγινε ο ταχύτερος 100άρης στην Premier!
-
ΚΟΣΜΟΣ22 ώρες agoΦονικές πλημμύρες στη Σουμάτρα: Τουλάχιστον 631 νεκροί και 1 εκατομμύριο εκτοπισμένοι
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ12 ώρες agoΠηγές ΝΔ: Για ποιο λόγο η αντιπολίτευση δεν θέλει να ερευνηθούν οι «υπερτυχεροί» – Προστατεύουν κάποιον ή κάτι;





