Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Προκλητική ανακοίνωση γα την τριμερή Ελλάδας–Κύπρου–Αιγύπτου

Published

on

Spread the love

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019, 08:15

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Την αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε το κοινό ανακοινωθέν Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου που καταδίκαζε την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο στο οποίο κατέληξαν μετά τη συνάντησή τους οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών Δένδιας, Χριστοδουλίδης και Σούκρι στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, σε μια προκλητική ανακοίνωση, απέρριψε τη διακήρυξη, και επιτέθηκε σε Ελλάδα και Κύπρο. Χαρακτήρισε την Ελλάδα «ανειλικρινή» και ανέφερε ότι «στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους, να υποστηρίζουμε τα δικαιώματα μας και των Τουρκοκυπρίων».

Η ανακοίνωση της Άγκυρας

«Αρνούμαστε τους αβάσιμους ισχυρισμούς που συμπεριλαμβάνονται στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Ελλάδος και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης (Κυπριακή Δημοκρατία).

»Δεν έχει όφελος για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο, η προσπάθεια της Ελλάδος και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης να εντάξουν στις μαξιμαλιστικές και στις παράνομες πολιτικές τους και τις χώρες της Ε.Ε. αλλά και τις χώρες τις περιοχής.

»Οι χώρες τις περιοχής δεν έχουν ούτε την αρμοδιότητα, ούτε την ευθύνη αλλά ούτε λόγια να πουν για τα προβλήματα του Αιγαίου ούτε στο ζήτημα της Κύπρου. Στην ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν καμία τύχη οι προσπάθειες που γίνονται με πολιτική σκοπιμότητα κι έχουν στόχο να αγνοούν την Τουρκία και τους Τουρκοκυπριους και να τους αφομοιώσουν.

»Επίσης είναι μια απόδειξη της ανειλικρίνειας της Ελλάδος που από τη μια στέλνει μηνύματα συνεργασίας και από την άλλη για τη χώρα μας εκφράζει αβάσιμους ισχυρισμούς. Καλούμε τις χώρες αυτές να έρθουν αντιμέτωπες με την πολιτική, οικονομική και γεωγραφική πραγματικότητα της περιοχής και να ασκήσουν πολιτική που να αρμόζει με την πραγματικότητα αυτή.

»Δεν υπάρχει άλλος τρόπος σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο. αλλά και δίκαιης και μόνιμης επίλυσης του Κυπριακού. Στην περιοχή αυτή δεν θα έχουν επιρροή και ισχύ τα σχέδια τα οποία δεν θα περιλαμβάνουν την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους.

»Στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους, να υποστηρίζουμε τα δικαιώματα μας και των Τουρκοκυπρίων».

Το ανακοινωθέν Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου

Στο κοινό ανακοινωθέν Δένδια, Χριστοδουλίδη και Σούκρι οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου, της Αιγύπτου και της Ελλάδος καταδίκασαν τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο με ιδιαίτερη έμφαση στις κλιμακούμενες γεωτρήσεις της Τουρκίας, τις σεισμικές έρευνες και την στρατιωτική παρουσία στις κυπριακές θαλάσσιες ζώνες.

«Οι Υπουργοί καλούν την Τουρκία να συμβάλει εποικοδομητικά και με συγκεκριμένους όρους στη συνέχιση των δομημένων και προσηλωμένων στο αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων για μια περιεκτική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος βασισμένης στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Μια τέτοια λύση θα πρέει να είναι συμβατή με την ιδιότητα της Κύπρου ως κράτος μέλος της ΕΕ και να διασφαλίζει πλήρως την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ασφάλεια» αναφέρεται συγκεκριμένα. 

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

loading...
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
LIFESTYLE4 λεπτά ago

Κρατιόταν χέρι-χέρι με την Τέιλορ Ράσελ κατά τη διάρκεια βόλτας στο Λονδίνο

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ14 λεπτά ago

Ένα σφάλμα λογισμικού και συγκεκριμένες εφαρμογές προκαλούν υπερθέρμανση του iPhone15 – GPU

VIDEO34 λεπτά ago

Λάρισα: Ξεκίνησε ο αντιγριπικός εμβολιασμός

ΠΟΛΙΤΙΚΗ44 λεπτά ago

Στόχος Ελλάδα και Τουρκίας η οικοδόμηση εμπιστοσύνης – Αναζήτηση των καλών στιγμών στην κοινή ιστορία

ΕΛΛΑΔΑ54 λεπτά ago

ΟΑΚΑ: Έχασαν τις οδηγίες συντήρησης που είχε αφήσει ο Καλατράβα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ1 ώρα ago

Πήρε τη νίκη και την πρόκριση ο ΟΦΝΙ

ΜΠΑΣΚΕΤ1 ώρα ago

Τζορτζ Καρλ: «Ο Χόλιντεϊ είναι πιο χρήσιμος στα playoffs από τον Λίλαρντ»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ2 ώρες ago

Συνέχισε με… τρίποντο ανατροπής η Ατλέτικο | “Σφαλιάρα” της Μπέτις στη Βαλένθια

OIKONOMIA2 ώρες ago

Η ακρίβεια ροκανίζει εισοδήματα και αυξήσεις μισθών

ΚΟΣΜΟΣ2 ώρες ago

Πώς να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις για την καριέρα σας

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή