OIKONOMIA
Προς μείωση του ΕΝΦΙΑ και της εισφοράς αλληλεγγύης – Νέο σχήμα απομείωσης των κόκκινων δανείων (video)

Kλιμακωτή μείωση του ΕΝΦΙΑ και της εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και νέο σχήμα απομείωσης των κόκκινων δανείων το 2020 προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο υπουργός οικονομικών αποκάλυψε ότι στόχος είναι χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2021 ενώ έκανε λόγο για κλιμακωτές ελαφρύνσεις τόσο στον ΕΝΦΙΑ όσο και στην εισφορά αλληλεγγύης.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας: «οι μειώσεις των φόρων δεν πρέπει να είναι οριζόντιες, θα πρέπει να υπάρχει μία προσέγγιση η οποία να έχει μία αναλογικότητα δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στα χαμηλά και στα μεσαία εισοδήματα».
To 2020 η κυβέρνηση μελετά μίας ακόμα παρέμβαση για
* περαιτέρω μείωση των κόκκινων δανείων – η οποία όμως θα είναι συμβατή με τους ευρωπαϊκούς κανόνες αλλά και απόφαση για
* μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος από το 2021 – Το βέλτιστο για τον Χρήστο Σταϊκούρα είναι το 2%
Για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% το 2019, o YΠΟΙΚ σημείωσε ότι ενσωμάτωσε την αύξηση που θα έπρεπε να γίνει σε βάθος τριετίας ή τετραετίας με βάση τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ
«Ο μεν κ. Σταϊκούρας είπε ότι μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να υποσχόταν αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο της ανάπτυξης κάθε χρόνο, αλλά τελικά δεν θα το κάνει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τον αύξησε 11% το 2019, άρα καλύφθηκε η υπόσχεσή του για τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια!», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Mε βάση δύο σενάρια ξεκινά το πρόγραμμα δανεισμού του ΟΔΔΗΧ για το 2020. Στο πρώτο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η έξοδος στις αγορές για 4 δισ. ευρώ. Στο δεύτερο σενάριο προβλέπεται η άντληση 8 δισ. ευρώ από τις αγορές αλλά και μία νέα πιθανή κίνηση «πρόωρης αποπληρωμής δανείων».
Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου
Πηγή: EΡΤ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
VIDEO3 ημέρες ago
Βόλος: Η εικόνα της πόλης με το πρώτο φώς της ημέρας
-
VIDEO19 ώρες ago
Βόλος: Εικόνες αποκάλυψης στις Αλυκές από τη θεομηνία κατέβασε όγκο φερτών υλών το Αλιγαρόρεμα
-
VIDEO3 ημέρες ago
Βόλος: Ξεχείλισε ο κραυσίδωνας στη Ζάχου με Αναλήψεως
-
VIDEO3 ημέρες ago
Αυτοψία Μπέου &συνομιλεί με πολίτη..65% του λέει..άστα αυτά απαντά ο Αχιλλέας…να καθαρίσουμε τη πόλη
-
VIDEO3 ημέρες ago
H παραλιακή οδό της Άγριας πριν λίγη ώρα
-
ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago
Λίμνη Κάρλα: Δείτε πως έγινε μετά την κακοκαιρία
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago
Θεσσαλία: Πρώτος θάνατος από λεπτοσπείρωση στις πληγείσες περιοχές
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago
Χρήστος Ζερεφός για κακοκαιρία: Μετά το 2050 δεν θα υπάρχει επιστροφή, με έπιασε δέος με το μέγεθος του Daniel