Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Προσέφυγε στο ΣτΕ η υγειονομικός που απολύθηκε επειδή έκανε «μαϊμού» εμβολιασμούς

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Η υπάλληλος του Κέντρου Υγείας στον Παλαμά ζητά να ακυρωθεί η απόλυσή της ως παράνομη και αντισυνταγματική – Υποστηρίζει ότι το έκανε δωρεάν για να μη χάσουν την δουλειά τους και ότι τα κίνητρά της ήταν αλτρουιστικά – Είχε εμβολιάσει εικονικά 33 άτομα, η πλειονότητα των οποίων ήταν αρνητές

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 Ενώ μεσουρανούσαν το περασμένο έτος οι ασφυκτικοί περιορισμοί των lockdown που είχαν επιβληθεί λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης και της μετάλλαξης του COVID-19, συντάραξε τότε η αποκάλυψη ότι στο Κέντρο Υγείας του Παλαμά Καρδίτσης γίνονταν «μαϊμού» εμβολιασμοί.

Η πρωταγωνίστρια των 33 εικονικών εμβολιασμών, οι περισσότεροιεκ των οποίων είναι συγγενείς της, ήταν υπάλληλος του Κέντρου Υγείας, το οποίο λειτουργούσε ως εμβολιαστικό κέντρο. Μετά τις αποκαλύψεις απολύθηκε με ομόφωνη απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Θεσσαλίας και προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και μη νόμιμη η οριστική απόλυσή της.

 

Οταν αποκαλύφθηκε το γεγονός των ορφανών εμβολιασμών στην Καρδίτσα είχε κάνει τότε παρέμβαση ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης, επισημαίνοντας ότι δεν θα υπάρχει καμία ανοχή. Ωστόσο, την ύπαρξη, και άλλων πλαστών βεβαιώσεων εμβολιασμού και σε άλλες Περιφέρειες, επιβεβαίωσε ο κ. Πλεύρης την ίδια χρονική περίοδο από το βήμα της Βουλής.

Την ίδια χρονική περίοδο (Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2021) άρχισε να ξεδιπλώνεται το κουβάρι των αποκαλύψεων γύρω από τους «μαϊμού» εμβολιασμούς. Ετσι, αποκαλύφθηκε και άλλη μία υπόθεση «μαϊμού» εμβολιασμού σε Κέντρο Υγείας της Αθήνας. Εμπλεκόμενες στην υπόθεση αυτή της πρωτεύουσας ήταν τρεις γυναίκες και συγκεκριμένα μία 75χρονη πλαστική χειρουργός που εργάζεται σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών, η γραμματέας της, μία διοικητική υπάλληλος στο ίδιο νοσοκομείο, καθώς και η νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας. Πάντως, εικονικοί εμβολιασμοί είχαν εντοπιστεί και στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση της υπαλλήλου του Κέντρου Υγείας Παλαμά αποκαλύφθηκε όταν βρέθηκαν έγγραφα τα οποία συμπλήρωνε μεν ο εμβολιαζόμενος, αλλά δεν έφεραν υπογραφή και σφραγίδα ιατρού ή έφεραν πλαστογραφημένες υπογραφές, όπως αποδείχθηκε.

 

Οι υποψίες για συμμετοχή στο σκάνδαλο των «μαϊμού» εμβολιασμών της υπαλλήλου, η οποία ήταν και χειρίστρια του tablet του εμβολιαστικού κέντρου, ξεκίνησαν όταν διαπιστώθηκε ότι, ενώ είχε πρωινή βάρδια, εμφανιζόταν κάποιες φορές και το απόγευμα, με τη δικαιολογία ότι είχε εκκρεμότητες από το πρωί. Ακόμη, αποκαλύφθηκε ότι στη θέση των ονοματεπώνυμων που είχαν προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμό αλλά ακυρώθηκαν είχαν καταχωρηθεί τα ονοματεπώνυμα άλλων ατόμων.

Μετά από πρόχειρη έρευνα που έγινε από στελέχη του Κέντρου Υγείας Παλαμά αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν λίγες οι εικονικές βεβαιώσεις που είχαν καταχωρηθεί στη λίστα των εμβολιασθέντων και ότι ο αριθμός τους είναι πολύ μεγαλύτερος από τις αρχικές εκτιμήσεις. Αμέσως επιλήφθηκε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης, ο οποίος διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση και τέθηκε σε προσωρινή αργία η υπάλληλος.

Από εκεί και πέρα άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των εικονικών εμβολιασμών. Αποκαλύφθηκε ότι μέσα σε ένα μήνα (6/7/21-28/8/21) καταχώρησε 33 «μαϊμού» εμβολιασμούς ακόμη και σε πρόσωπα εκτός της Περιφέρειας της Καρδίτσας, τα οποία διαμένουν στη Βόρεια Ελλάδα και δεν είχαν καν προσέλθει στο εν λόγω Κέντρο Υγείας.

Οπως αποκαλύφθηκε, μεταξύ των δήθεν εμβολιασθέντων ήταν 5 από τα 9 αδέλφιά της τα οποία ήταν αρνητές, όπως και ένας γαμπρός της. Ο κατάλογος των εικονικών εμβολιασμών δεν σταματά εδώ. Με το επιχείρημα ότι διαφωνούσε με τον σύζυγό της, ο οποίος είναι υπέρ του εμβολιασμού και εμβολιασμένος, καταχώρησε εικονικά ότι οι δύο ανήλικές κόρες της είχαν κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Στην συνέχεια ένας εκ των αδελφών της ζήτησε να βοηθήσει 7 φίλους του, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός. Πράγματι και οι 7 φίλοι καταχωρήθηκαν στη λίστα.

Μέσα στο ίδιο δίμηνο, μια αδελφή της ζήτησε να καταχωρήσει στη λίστα των εμβολιασθέντων μια κοινή φίλη τους, η οποία εργαζόταν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης. Η παράκληση της καταχώρησης στο σύστημα -η οποία πραγματοποιήθηκε- έγινε με το επιχείρημα ότι κινδύνευε να χάσει τη δουλειά της στο «Γεννηματάς» λόγω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Ομως, η εργαζόμενη στο νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας, αφού καταχωρήθηκε ως εμβολιασμένη, ζήτησε στη συνέχεια και καταχωρήθηκαν εικονικά ως εμβολιασθέντες 12 ακόμα άτομα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν ήταν υγειονομικοί ή όχι.

Μέτα την απόλυσή της η επίμαχη υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβούλιου με την οποία της επιβλήθηκε η οριστική απόλυση. Επικαλείται τώρα στο ΣτΕ ότι τις εικονικές καταχωρήσεις εμβολιασμών τις έκανε προκειμένου οι αρνητές να μην απολυθούν και ότι δεν πήρε από κανένα χρήματα.

Ακόμη, υποστηρίζει ότι τα κίνητρά της ήταν καθαρά αλτρουιστικά και ανιδιοτελή και ότι το επίμαχο διάστημα είχε καταθλιπτική διαταραχή και αγχώδη συμπτωματολογία, καθώς η ίδια είχε χειρουργηθεί, απεβίωσε η μητέρα της, και ο πατέρας της, παρότι είχε εμβολιαστεί, νοσηλευόταν από COVID-19 διασωληνωμένος σε άσχημη κατάσταση.

Από νομικής σκοπιάς υποστηρίζει ότι η πειθαρχική απόφαση παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας και δεν ελήφθησαν υπόψη στοιχεία που προσκομίστηκαν, ούτε της αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στοιχεία.

Πηγή protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
LIFESTYLE3 λεπτά ago

«Πριν από έντεκα χρόνια, πήρα μια πτήση χωρίς επιστροφή για τη Σαρδηνία, μόνο με 500 δολάρια στην τσέπη μου»

LIFESTYLE18 λεπτά ago

Το Slob είναι η πιο δημοφιλής εκδοχή του καρέ αυτή την άνοιξη

LIFESTYLE33 λεπτά ago

Η Σκάρλετ Γιοχάνσον στο Φεστιβάλ των Καννών με τον σύζυγό της

TOP41 λεπτά ago

Επιδότηση Τουριστικών ΜΜΕ με στόχο την τόνωση της Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης

LIFESTYLE48 λεπτά ago

Lily-Rose Depp: Η σέξι εμφάνιση στις Κάννες με vintage Chanel φόρεμα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ57 λεπτά ago

Ο Ιραόλα δεν θα συνεχίσει στη Ράγιο Βαγιεκάνο

ΘΕΣΣΑΛΙΑ1 ώρα ago

Δήμος Νοτίου Πηλίου: Προχωρούν άμεσα οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου Καλών Νερών – Πινακάτες (Άγιος Αθανάσιος)-Ανταπόκριση : Γιάννης Αποστολίδης

LIFESTYLE1 ώρα ago

Στον Georgi Gospodinov για το «Χρονοκαταφύγιο»

LIFESTYLE1 ώρα ago

Η Σάρον Στόουν ποζάρει στα 65 της με στρινγκ λεοπάρ μπικίνι που αναδεικνύει το γυμνασμένο σώμα της

LIFESTYLE1 ώρα ago

Αγρυπνία προς τιμή του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ( Πασχαλαίων)στο δάσος της Σκιάθου -Ανταπόκριση : Γιάννης Αποστολίδης

LIFESTYLE7 ημέρες ago

Σφίγγει ο κλοιός για την Άντζελα Γκερέκου: Η αυστηρή απαγόρευση από την κόρη της, Μαρία Βοσκοπούλου – Τι δεν την αφήνει να κάνει

MEDIA4 ημέρες ago

Τηλεθέαση στον ΣΚΑΙ – Το 3,8% που πόνεσε τη θεία από το Κιλκίς

LIFESTYLE7 ημέρες ago

Χαρές στο Χαλάνδρι – Παντρεύτηκε ο γιος του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου, Δημήτρης

ΘΕΣΣΑΛΙΑ6 ημέρες ago

Αυτό είναι το χωριό της Λάρισας όπου η Νέα Δημοκρατία έσπασε το… κοντέρ με 76,67%

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Γονείς βρήκαν νεκρό τον γιο τους μέσα στο σπίτι τους

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Βόλος- Σοκ με τον θάνατο του Χρήστου Μπόκου σε ηλικία μόλις 42 ετών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Νέο σοκ στη Μαγνησία – Πέθανε 45χρονος από τη Ζαγορά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες ago

Πολυθεματικό πάρκο κατασκευάζεται στη Μυτιλήνη

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Σοβαρό τροχαίο στην Λεωφόρο Αθηνών: Νεκροί 37χρονος και 19χρονος

ΘΕΣΣΑΛΙΑ5 ημέρες ago

Fwd: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΒΑ-ΜΑΪΟΣ 2023

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή