Η προσγείωση καταγράφηκε από κινητό τηλέφωνο και κόβει την ανάσα. Το αεροπλάνο αγγίζει το έδαφος με χαλασμένες ρόδες και βγάζει σπίθες.

Μια αναγκαστική προσγείωση ενός επιβατικού αεροπλάνου είναι από τις πιο αγχωτικές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει κάποιος επιβάτης. Γνωρίζεις ότι υπάρχει πρόβλημα και ξέρεις πως εάν πάει στραβά κάτι, στα επόμενα δευτερόλεπτα θα είσαι νεκρός.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αυτό το φρικτό συναίσθημα έζησαν οι επιβάτες της πτήσης 4292 της εταιρίας Λατάμ. Η πτήση απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Χοσέ Μαρία Κορντόβα» του Μεντεγίν στην Κολομβία. Ύστερα από λίγο οπ κυβερνήτης συνειδητοποιεί όχι μόνο πως το λάστιχο του μπροστινού τροχού έχει σκάσει αλλά και το σύστημα προσγείωσης δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα να μην «ανεβαίνουν οι ρόδες»

Δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιστρέψει στο αεροδρόμιο του Μεντεγίν, να κάνει κύκλους από πάνω για να αδειάσει από καύσιμα και την επόμενη στιγμή να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση με σκασμένο λάστιχο.

Κλάματα και προσευχές

Όταν ανακοίνωσε από τα μεγάφωνα του αεροπλάνου στους επιβάτες τι συμβαίνει αλλά και τι πρόκειται να γίνει, χάθηκε το χρώμα από τα πρόσωπα τους. Κάποιοι άρχισα να κλαίνε, κάποιοι άλλοι να κάνουν τον σταυρό τους και οι περισσότεροι άρχισαν να προσεύχονται.

Το αεροδρόμιο έκλεισε για τις άλλες πτήσεις και δεκάδες οχήματα της πυροσβεστικής, περιπολικά και ασθενοφόρα πήραν θέσεις για να αντιμετωπίσουν μια διαφαινόμενη συμφορά. Συνολικά ακυρώθηκαν 136 πτήσεις και 21.000 επιβάτες είχαν πρόβλημα.

Όταν το αεροπλάνο άρχισε να προσγειώνεται και ακούμπησε το έδαφος ο μπροστινός τροχός άγγιξε το έδαφος, άρχισαν να βγαίνουν σπίθες και φλόγες και να σχηματίζουν μια ευθεία γραμμή.

Τελικά φαίνεται ότι οι προσευχές των επιβατών έπιασαν τόπο και το αεροπλάνο προσγειώθηκε έστω και έτσι, χωρίς να πάθει κάποιος το παραμικρό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Washington Post: Γιατί τα αυταρχικά καθεστώτα συνήθως ηττούνται στον πόλεμο – Τρεις «παγίδες» για τον Πούτιν