Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο. Λάρισας

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο. Λάρισας-Φαρσάλων, λόγω εκτέλεσης εργασιών στο πλαίσιο του έργου: “Δίκτυα Ακαθάρτων Νίκαιας”. Η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας αποβλέποντας στην εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη ατυχημάτων, κατά τον χρόνο εκτέλεσης των εργασιών, αποφάσισε τα εξής:

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 1. Τις κατωτέρω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο. Λάρισας- Φαρσάλων, στο ύψος της διασταύρωσης της με την οδό Χάλκης του Δήμου Κιλελέρ, ρεύμα κυκλοφορίας προς Φάρσαλα, για το Σάββατο (24-07-2021) κατά τις ώρες 07.00‘, έως 12.00’, λόγω εκτέλεσης εργασιών στο πλαίσιο του έργου: “Δίκτυα Ακαθάρτων Νίκαιας”.

– Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με μερική κατάληψη της οδού και την διεξαγωγή της κυκλοφορίας από το εναπομείναν τμήμα της.

 1. Κατά την διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με κατάλληλες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες, που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.
 2. Οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την υλοποίηση των εν λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (π.χ. τοποθέτηση και εφαρμογή κατάλληλης οριζόντιας & κατακόρυφης σήμανσης, χρήση κατάλληλων υλικών και η εφαρμογή τους, κλπ) να είναι σύμφωνες με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με τις προδιαγραφές του ΟΜΟΕ-ΣΕΕΟ και τις ιοχύουσες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
 3. Να διασφαλίζεται η πρόσβαση και η κυκλοφορία με ασφάλεια των πεζών

που χρησιμοποιούν την, οδρΐ^αι ιδιαίτερα: των ατόμων με κινητικά προβλήματα (θα πρέπει να καλύπτονται οι απαιτήσεις που προκύπτουν από τις ισχύουσες διατάξεις για τα ΑΜΕΑ).

 1. Να εξασφαλιστεί η συντήρηση (τακτική & έκτακτη) της σήμανσης ώστε να διασφαλιστεί ότι θα παραμένει σε καλή κατάσταση καθ’ όλη τη χρονική διάρκεια εφαρμογής των ρυθμίσεων, όπως προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία. Προς τούτο, αλλά και για να διασφαλιστεί αποδεκτό επίπεδο λειτουργίας, να γίνεται συστηματική επιτήρηση τόσο της σήμανσης όσο και της ασφάλειας, με κατάλληλη οργάνωση και προγραμματισμό των εκάστοτε αναγκαίων ενεργειών από τον ανάδοχο του έργου και έλεγχο από την επιβλέπουσα υπηρεσία του Δήμου Κιλελέρ, που θα αποδεικνύεται με τη χρήση του προβλεπόμενου ημερολογίου.
 2. Η Μόνιμη υφιστάμενη σήμανση η οποία έρχεται σε σύγκρουση με αυτήν που προτείνεται, θα πρέπει να καλυφθεί, ώστε να αποφεύγεται η σύγχυση των χρηστών του οδικού δικτύου κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες (ημέρα-νύχτα).
 3. Μετά το πέρας των εργασιών (ολοκλήρωση του έργου) οι εργοχαξιακές πινακίδες και άλλα μέσα εργοιαξιακής σήμανσης (π.χ. η διαγράμμιση, τα μάτια της γάτας, κλπ) δεν επιτρέπεται να παραμένουν στην περιοχή. Η αφαίρεση της εργοταξιακής σήμανσης και ασφάλειας θα πρέπει να εκτελεστεί σε ώρες μειωμένου κυκλοφοριακού φόρτου,, επάναφέροντας* ακέραια την πρότερη σήμανση του οδικού δικτύου της περιοχής, τόσο για τα οχήματα όσο και για τους πεζούς.
 4. Ο ανάδοχος του έργου υποχρεούται καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών να τοποθετεί και να συντηρεί την οδική σήμανση, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, αντανακλαστικά προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες και γενικά να λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη τους η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή των εκτελούμενων έργων.
 5. Η ισχύς της παρούσας Απόφασης αρχίζει από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης (ΔΙΠΑΔ/οικ. 502/9-7-2003 Υπουργική Απόφαση [Β/946/2003], οι δε παραβάτες αυτής διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4313/2014 (Α-261).
 6. Το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ που κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλείται για την ενημέρωσή του κάι τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς του, σε συνχρέχουσα περίπτωση.
 1. ToΤμήμα Τροχαίας Λάρισας, παρακαλείχαι για εκτέλεση της παρούσας, χη δημοσίευση της σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν.2696/1999, χην κοινοποίηση της παρούσας στους εμπλεκόμενους φορείς και τη λήψη επιβαλλόμενων μέτρων αρμοδιότητάς του.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Όταν πεθαίνουν τα πλατάνια –

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στις αρχές Ιουλίου, ο Δήμος Τεμπών διοργάνωσε ένα πολύ όμορφο καλλιτεχνικό δρώμενο στην κοιλάδα. Η πιανίστρια του Μουσείου της Ακρόπολης Έλενα Ξυδιά έπαιξε πιάνο στον… αέρα, σε μια πλατφόρμα που κρεμόταν με γερανό πάνω από το ποτάμι, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα βίντεο για την προώθηση της φυσικής κληρονομιάς της περιοχής.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όμως, μια πιο προσεκτική ματιά αρκούσε για να διαπιστώσει κάποιος ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο πανέμορφο πλατανόδασος των Τεμπών. «Δυστυχώς, πάρα πολλά δέντρα έχουν προσβληθεί με το μεταχρωματικό έλκος του πλατάνου και έχουν ήδη ξεραθεί», εξηγεί ο δασολόγος Παναγιώτης Τσόπελας, ο οποίος για χρόνια ασχολείται μέσω του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ) με τη συγκεκριμένη ασθένεια.

Η ασθένεια εισήχθη στη χώρα μας πριν από μια 20ετία και έχει ήδη νεκρώσει χιλιάδες δέντρα σε όλη την Ελλάδα. «Προκαλείται από τον μύκητα Ceratocystis platani, ένα εισβλητικό είδος ιθαγενές στη Βόρεια Αμερική, που προσβάλλει μόνο είδη πλατάνου. Στην Ευρώπη, ο μύκητας εισήχθη κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με ξύλο πλατάνου που είχε χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή κιβωτίων για τη μεταφορά πολεμικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ. Στην Ιταλία και στη Γαλλία, όπου αρχικά εισήχθη το παθογόνο στέλεχος, η ασθένεια έχει πάρει μεγάλη έκταση νεκρώνοντας χιλιάδες δένδρα πλατάνου», εξηγεί ο κ. Τσόπελας.

Μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση της ασθένειας είναι η καταστροφή του προσβεβλημένου δέντρου. «Η ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου είναι θανατηφόρα και μία από τις πλέον καταστρεπτικές ασθένειες δασικών δένδρων διεθνώς.

Εάν ένα δένδρο προσβληθεί από την ασθένεια είναι καταδικασμένο και δεν υπάρχει τρόπος ίασης. Επίσης, προσβάλλονται και τα δένδρα που γειτνιάζουν άμεσα με ένα προσβεβλημένο, διότι ο μύκητας επεκτείνεται στις ρίζες των γειτονικών υγιών δένδρων μέσω αναστομώσεων (συνενώσεων) των ριζών», επισημαίνει ο κ. Τσόπελας.

Έγκαιρη διάγνωση

«Η αντιμετώπιση της ασθένειας είναι εφικτή όταν γίνει έγκαιρη διάγνωση και ο αριθμός των προσβεβλημένων δένδρων είναι περιορισμένος. Επειδή η ασθένεια είναι θανατηφόρος, ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι η άμεση υλοτομία και καταστροφή όλων των προσβεβλημένων δένδρων, αλλά και των γειτονικών τους υγιών, στα οποία επιπλέον πρέπει να νεκρωθεί το ριζικό τους σύστημα με τη χρήση χημικών σκευασμάτων (ζιζανιοκτόνων). Έτσι, εμποδίζεται η διάδοση του παθογόνου στα γειτονικά δένδρα διαμέσου των ριζών, διότι ο μύκητας δεν μπορεί να αποικίσει τις νεκρές από το ζιζανιοκτόνο ρίζες. Με αυτόν τον τρόπο η ασθένεια αντιμετωπίστηκε με επιτυχία σε μικρές εστίες προσβολής σε αρκετές περιοχές της χώρας. Όταν όμως η ασθένεια πάρει μεγάλη έκταση, η αντιμετώπισή της είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη». Η ασθένεια έχει ήδη καταστρέψει υπέροχα πλατανοδάση σε όλη την Ελλάδα. «Ενα από τα μεγαλύτερα πλατανοδάση της Ελλάδας στον ποταμό Σπερχειό στη Φθιώτιδα, όπου φύονται εκατοντάδες χιλιάδες δένδρα πλατάνου, απειλείται με αφανισμό.

Η πιανίστρια του Μουσείου της Ακρόπολης Έλενα Ξυδιά έπαιξε πιάνο στον… αέρα, σε μια πλατφόρμα που κρεμόταν με γερανό πάνω από το ποτάμι στην κοιλάδα Τεμπών, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα βίντεο για την προώθηση της φυσικής κληρονομιάς της περιοχής. Πίσω της διακρίνονται τα πεθαμένα πλατάνια.

Στη βόρεια Εύβοια, κατά μήκος του ποταμού Κηρέα τα νεκρά δένδρα από την ασθένεια είναι χιλιάδες. Μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί στα παρόχθια πλατανοδάση κατά μήκος των ποταμών Αράχθου, Αχέροντα, Αώου, Βοϊδομάτη και Καλαμά στην Ήπειρο. Σε αρκετά τμήματα αυτών των ποταμών έχει καταστραφεί πλήρως η παρόχθια βλάστηση πλατάνου», εξηγεί ο κ. Τσόπελας.

«Παράλληλα, ο μύκητας C. platani έχει νεκρώσει εμβληματικά δένδρα πλατάνου που κοσμούσαν πλατείες, δρόμους και χώρους αναψυχής, σε πολλές περιοχές της χώρας. Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η καταστροφή από την ασθένεια των δένδρων ενός μεγάλου τμήματος στο παραλίμνιο αστικό τοπίο των Ιωαννίνων.

Πώς διαδόθηκε

Στα Τέμπη, υπάρχουν ήδη δεκάδες νεκρά δέντρα δίπλα από το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής και γύρω από τη γέφυρα της παλαιάς εθνικής οδού, που ανακατασκευάστηκε πρόσφατα. Είναι εμφανές ότι η ασθένεια διαδόθηκε στην κοιλάδα των Τεμπών με τα μηχανήματα εκσκαφής που εργάστηκαν στην ανακατασκευή της γέφυρας, καθώς και σε άλλες εργασίες που έγιναν στη γύρω περιοχή», εκτιμά ο κ. Τσόπελας. «Αν δεν γίνουν άμεσες επεμβάσεις, με εκτεταμένες κοπές δέντρων, το πλατανόδασος στα Τέμπη θα χαθεί και αυτό».

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Σε κλίμα κατάνυξης πανηγύρισαν στο Καστρί Αγιάς την Κοίμηση της Θεοτόκου

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σε κλίμα κατάνυξης και με την αθρόα συμμετοχή του πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας και των επισκεπτών του χωριού μας εορτάστηκε η κορυφαία εορτή του λεγομένου Θεομητορικού κύκλου, η εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, το “Πάσχα του Καλοκαιριού”, εορτή βαθιά ριζωμένη στη συνείδηση των Ορθοδόξων πιστών.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επίκεντρο του εορτασμού το Ιερό Ενοριακό Παρεκκλήσιο της Ζωοδόχου Πηγής Καστρίου Δήμου Αγιάς.

Την παραμονή της Εορτής, Κυριακή 14 Αυγούστου: ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Σαράτσης Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού χοροστάτησε του Εσπερινού και προέστη της Ακολουθίας του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου και ακολούθως της λιτανείας στους δρόμους του χωριού ακολούθησε το σύνολο των τοπικών Αρχών μας και πλήθος κόσμου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
VIDEO3 λεπτά ago

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ – Ιερά Μονή Παναγίας Αρμενίου

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10 λεπτά ago

Τούχελ: «Όταν δίνεις χειραψία κοιτάς τον άλλον στα μάτια»

ΜΠΑΣΚΕΤ29 λεπτά ago

Ζιάγκος: «Συγχαρητήρια στα παιδιά για την αντίδραση»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ30 λεπτά ago

Με το… δεξί Ρόμα-Σπέτσια στην πρεμιέρα

OIKONOMIA32 λεπτά ago

Τουρισμός: Το success story και οι προορισμοί που βουλιάζουν

ΕΛΛΑΔΑ44 λεπτά ago

Εφετείο: Σε χαρτονομίσματα των 5,10,20 ευρώ ήταν το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του 34χρονου

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ51 λεπτά ago

“Στραβοπάτημα” για τη Μαρσέιγ – www.ertsports.gr

OIKONOMIA53 λεπτά ago

ΔΝΤ: Οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια σε συγχρονισμό για να μετριάσουν τις πληθωριστικές πιέσεις

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ1 ώρα ago

Μαρινάκης: «Περήφανος που είδα το πρώτο γκολ της Νότιγχαμ Φόρεστ»

ΚΟΣΜΟΣ1 ώρα ago

Ιράκ: «Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο δεν είναι αρμόδιο να διαλύσει τη Βουλή»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Το άγαλμα που άφησε άφωνες τις υπηρεσίες του Δήμου στα Παλαιά Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ15 ώρες ago

Σοβαρό τροχαίο στο τρούλο στην Σκιαθο με τραυματισμό

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Αυτός είναι ο 34χρονος που απείλησε την 26χρονη σύντροφό του με κατσαβίδι στο Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Σε υπόθεση θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της αρπαγής ενός βρέφους- Στον Βόλο αναζητούν οι αρχές τον πατέρα του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Απίστευτο περιστατικό σε ιερό ναό της Νέας Ιωνίας- Ιερέας απαγόρευσε ζευγάρι να μπει στο ναό επειδή …φορούσαν μάσκες

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Έρχεται διπλός «Τειρεσίας» για χρέη σε Εφορία, ΕΦΚΑ, Δήμους, ΔΕΚΟ και Τράπεζες

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Αργυρός και Ρουβάς στο Πανθεσσαλικό στάδιο

Δημοφιλή