Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε από Μοσχοχώρι προς Νίκαια

Published

on

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο αριστερό παράπλευρο οδικό δίκτυο του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. (ASR 26), λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης του αρμού συστοδιαστολής του τεχνικού, στη χ.θ. 11+450.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας αποβλέποντας στην εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη ατυχημάτων, κατά τον χρόνο εκτέλεσης των εργασιών, αποφάσισε τα εξής:

 1. Τις κατωτέρω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 2501/10/130-δ’ από 17-08-2020 Απόφασή μας, με διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στη χ.θ. 11+450 στο αριστερό παράπλευρο οδικό δίκτυο του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ. Ε, και σε μήκος ενός (1) χιλι­ομέτρου στην κατεύθυνση από Μοσχοχώρι προς Νίκαια και για χρονικό διάστημα από ώρα 07:00’της Τετάρτης (16-06-2021) έως ώρα 17:00’της Πέμπτης, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρη­σης του αρμού συστοδιαστολής του τεχνικού και σε εκτέλεση της ανωτέρω (3) σχετικής εγκριτικής α­πόφασης της Ε.Υ.Δ.Ε. Θεσσαλίας/Τμήμα Κατασκευής Έργων.
 2. Κατά την διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με κατάλληλες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες, που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο και από

το δεξιό παράπλευρο οδικό δίκτυο του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. μέσω των υπόγειων διαβάσεων που βρίσκονται στις χ.θ. 342+000 και 346+000 του Α.Θ.Ε..

 1. Οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την υλοποίηση των εν λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (π.χ. τοποθέτηση και εφαρμογή κατάλληλης οριζόντιας & κατακόρυφης σήμανσης, χρήση κατάλληλων υλικών και η εφαρμογή τους, κλπ) να είναι σύμφωνες με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με τις προδιαγραφές του ΟΜΟΕ-ΣΕΕΟ και τις ισχύουσες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
 2. Να εξασφαλιστεί η συντήρηση (τακτική & έκτακτη) της σήμανσης ώστε να διασφαλιστεί ότι θα παραμένει σε καλή κατάσταση καθ’ όλη τη χρονική διάρκεια εφαρμογής των ρυθμίσεων, όπως προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία. Προς τούτο, αλλά και για να διασφαλιστεί αποδεκτό επίπεδο λειτουργίας, να γίνεται συστηματική επιτήρηση τόσο της σήμανσης όσο και της ασφάλειας, με κατάλληλη οργάνωση και προγραμματισμό των εκάστοτε αναγκαίων ενεργειών από τον ανάδοχο, που θα αποδεικνύεται με τη χρήση του προβλεπόμενου ημερολογίου.
 3. Η Μόνιμη υφιστάμενη σήμανση η οποία έρχεται σε σύγκρουση με αυτήν που προτείνεται, θα πρέπει να καλυφθεί, ώστε να αποφεύγεται η σύγχυση των χρηστών του οδικού δικτύου κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες (ημέρα-νύχτα).
 4. Μετά το πέρας των εργασιών οι εργοταξιακές πινακίδες και άλλα μέσα εργοταξιακής σήμανσης δεν επιτρέπεται να παραμένουν στην περιοχή. Η αφαίρεση της εργοταξιακής σήμανσης και ασφάλειας θα πρέπει να εκτελεστεί σε ώρες μειωμένου κυκλοφοριακού φόρτου επαναφέροντας ακέραια την πρότερη σήμανση του οδικού δικτύου της περιοχής.
 5. Ο ανάδοχος, υποχρεούται καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών να τοποθετεί και να συντηρεί την οδική σήμανση, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, αντανακλαστικά προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες και γενικά να λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη τους η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή των εκτελούμενων έργων.
 6. Η ισγύς της παρούσας Απόφασης αρχίζει από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης (ΔΙΠΑΔ/οικ. 502/9-7-2003 Υπουργική Απόφαση [Β/946/2003], οι δε παραβάτες αυτής διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4313/2014 (Α-261).
 7. Στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Λάρισας, κοινοποιείται η παρούσα για την ενημέρωσή της και λοιπές ενέργειές του, σε συντρέχουσα περίπτωση.
 8. Στις Δ.Α. Μαγνησίας & Πιερίας, κοινοποιείται η παρούσα για την ενημέρωσή τους.
 9. Η ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας, που κοινοποιείται η παρούσα (υ.τ.α.) με την παράκληση όπως ενημερωθεί.
 10. Το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ, παρακαλείται για την εκτέλεση της παρούσας, την δημοσίευση της σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν.2696/1999 και την υποβολή στην Υπηρεσία μας της σχετικής εκθέσεως, την επίδοση της στις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες & φορείς, με αποδεικτικό επίδοσης το οποίο θα τηρηθεί στο αρχείο της Υπηρεσίας της καθώς και στη λήψη επιβαλλομένων μέτρων αρμοδιότητάς του.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Advertisement

Advertisement <
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή

Κάντε εγγραφή στο
νέο μας κανάλι!

Δείτε Δελτία Ειδήσεων - Εκπομπές - Ρεπορτάζ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!
Ολα τα βίντεο απο το μεγαλυτερο καναλι της Θεσσαλίας
close-link
Click Me