ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προσπάθεια αποκλιμάκωσης στο ΠΑΣΟΚ μετά τη διαγραφή Κωνσταντινόπουλου – Στο επίκεντρο το συνέδριο της 27ης Μαρτίου
Κλίμα αποκλιμάκωσης επιχειρεί να καλλιεργήσει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μετά τις αναταράξεις που προκάλεσε η διαγραφή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Στελέχη του κόμματος τονίζουν την ανάγκη «να πέσουν οι τόνοι» και να επικεντρωθεί η συζήτηση στη μάχη για την ενότητα ενόψει του συνεδρίου.
Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου του κόμματος, η διαγραφή δεν έγινε λόγω διαφορετικής άποψης, αλλά επειδή ο βουλευτής «επέλεξε λευκή απεργία» σε κεντρικές επιλογές του κόμματος, γεγονός που, όπως υποστηρίζουν, υπονόμευε τη συλλογική προσπάθεια.
Στελέχη που διαφωνούν με τη διαγραφή επισημαίνουν ότι τέτοιες κινήσεις «δεν βοηθούν την εικόνα του κόμματος», ειδικά ενόψει συνεδρίου, όπου τα μέλη πρέπει να εκφράζονται ελεύθερα και να καταθέτουν προτάσεις.
Άλλοι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι, όταν ο «κόμπος φτάνει στο χτένι», η ηγεσία οφείλει να διασφαλίζει την ενότητα και τη συνοχή, ενώ εκφράζονται και απόψεις υπέρ της προσπάθειας «να ξαναχτιστεί η σχέση» με τον διαγραφέντα βουλευτή.
Ο αντικαταστάτης στη Βουλή
Τη θέση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου αναμένεται να καταλάβει ο Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο οποίος έχει στο παρελθόν διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ, αλλά σύμφωνα με κομματικές πηγές έχει επανέλθει και θα ορκιστεί κανονικά.
Σε αυτό το κλίμα, το ΠΑΣΟΚ οδεύει προς το συνέδριό του, που ξεκινά στις 27 Μαρτίου. Την Κυριακή (15/3) τα μέλη του κόμματος καλούνται να εκλέξουν 3.800 συνέδρους, με 5.800 υποψηφίους να διεκδικούν θέση.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 7:00 έως τις 19:00, με κάλπες σε όλους τους δήμους της χώρας.
Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
-
LIFESTYLE4 ώρες agoΤίνα Μεσσαροπούλου: Το μήνυμα που έστειλε στο σύζυγό της Γιώργο Μυλωνάκη πριν εκείνος καταρρεύσει (Βίντεο)
-
LIFESTYLE24 ώρες agoΏρες αγωνίας για Παύλο Ντε Γκρες & Μαρί Σαντάλ: Ατύχημα για τον γιο τους Οδυσσέα-Κίμωνα, χτύπησε στο κεφάλι
-
ΒΟΛΟΣ15 ώρες agoΠρωτομαγιά με Λευτέρη Πανταζή, με αρνιά στη σούβλα και άφθονο κρασί
-
VIDEO4 ώρες agoΈσπασε βιτρίνα μέσα στη νύχτα – Συνελήφθη 43χρονος με τα κλοπιμαία
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ11 ώρες agoΣταθερή η κατάσταση του Γ. Μυλωνάκη – Νοσηλεύεται διασωληνωμένος – Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ12 ώρες agoΝ. Ανδρουλάκης: Ο κατήφορος σύντομα τελειώνει – Όλα τα σκάνδαλα φέρουν την υπογραφή της ΝΔ
-
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες agoΚαιρός: Αφρικανική σκόνη, βροχές και ισχυροί ανέμοι
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ13 ώρες agoΜητσοτάκης: Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει









