ΕΛΛΑΔΑ
Πρώτη ανακρίτρια αρμόδια για υποθέσεις ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος η Χριστίνα Σαλάππα


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ως η πρώτη ανακρίτρια αρμόδια για υποθέσεις ευρωπαϊκού οικονομικού ενδιαφέροντος ορίστηκε με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Πρωτοδικείου της Αθήνας, η πρωτοδίκης Χριστίνα Σαλάππα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η δικαστική λειτουργός, η οποία υπηρετεί και αυτό το χρονικό διάστημα ως τακτική ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, ήταν εκείνη που προτάθηκε για τη θέση της ανακρίτριας ευρωπαϊκών υποθέσεων (σύμφωνα με το Νόμο 4786/ 2021 και τον Κανονισμό της Ε.Ε 2017/1939), από την προϊσταμένη του Ποινικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, Πρόεδρο Πρωτοδικών Γεωργία Σταμάτη και έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τους συναδέλφους της.
Η κ. Σαλάππα, έχει πολυετή εμπειρία στο χειρισμό των ποινικών υποθέσεων.
Στο παρελθόν έχει υπηρετήσει ως ανακρίτρια σε περιφερειακά Πρωτοδικεία, ενώ αργότερα με απόφαση του τότε προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Σπύρου Γεωργουλέα ορίστηκε επίκουρη ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς με τακτικό ανακριτή τον σημερινό εφέτη Αθηνών Κώστα Σαργιώτη, περίοδο, κατά την οποία χειρίστηκε σειρά ποινικών υποθέσεων με οικονομικό αντικείμενο, κάποιες εξ αυτών και με διεθνείς προεκτάσεις.
Θα ενεργεί για λογαριασμό και εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Η νέα «Ευρωπαία Ανακρίτρια» έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο και μιλά τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά).
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες Ευρωπαίοι εντεταλμένοι εισαγγελείς, που έχουν οριστεί με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, ενεργούν για λογαριασμό και εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και έχουν τις ίδιες, κατά περίπτωση, εξουσίες με τους εθνικούς Εισαγγελείς, όταν ασκούν τις αρμοδιότητές τους.
Υποθέσεις για απάτες με ευρωπαϊκά κονδύλια, δωροδοκίες, χειραγώγηση δημόσιων συμβάσεων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κατάχρηση ευρωπαϊκών πόρων που αφορούν δαπάνες, προμήθειες και επιχορηγήσεις είναι μεταξύ των εγκλημάτων που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των ευρωπαίων εισαγγελικών λειτουργών. Και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης ο φάκελος για κάθε μία υπόθεση θα διαβιβάζεται για περαιτέρω δικαστική έρευνα στην αρμόδια ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα.
Γράψτε το σχόλιό σας

https://platform.twitter.com/widgets.js
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ
Συναγερμός στο Μαρκόπουλο: Eξαφανίστηκε 29χρονος


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Γκιόσι Αντώνης έχει ύψος 1.75 μ., έχει 55 kg βάρος.
Στις 8 Μαΐου 2022 εξαφανίστηκε από την περιοχή του Μαρκόπουλου Αττικής, ο Αντώνης Γκιόσι, 29 ετών. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του Γκιόσι Αντώνη και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ενηλίκου κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του, καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Γκιόσι Αντώνης έχει ύψος 1.75 μ., έχει 55 kg βάρος, έχει κοντά γκρι μαλλιά και καστανά μάτια. Φορούσε μαύρη αθλητική φόρμα και κόκκινο φούτερ και έχει ένα τατουάζ, barcode, στο δεξί του χέρι.
Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες – 1017», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΕΛΛΑΔΑ
Γλυκά Νερά: Η πρώτη αντίδραση για τα ισόβια από τον δικηγόρο του Αναγνωστόπουλου


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σε ισόβια συν 11 έτη και 6 μήνες κάθειρξη καταδικάστηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, την θανάτωση του σκύλου της οικογένειας, την ψευδή κατάθεση και την ψευδή καταγγελία, ρίχνοντας αυλαία σε μια υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το δικαστήριο απέρριψε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς που είχε ζητήσει η υπεράσπιση του Αναγνωστόπουλου, ενώ του επέβαλε χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.
Ο συνήγορος του συζυγοκτόνου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης -ο οποίος «ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όταν διέπραξε το έγκλημα σε βάρος της 20χρονης συζύγου του», όπως είπε στην αγόρευση της η εισαγγελέας της Έδρας- περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίον δέχτηκε την ποινή που του επέβαλε το δικαστήριο.
Σχολιάζοντας την μη αναγνώριση ελαφρυντικών είπε πως «…μιλάμε για μια πράξη που έχει λάβει τις διαστάσεις που έχει λάβει. Δόθηκαν όλα τα δεδομένα για να διαφωτίσουμε τις πραγματικές συνθήκες της τέλεσης του αδικήματος. Πράγματι δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ωστόσο δόθηκαν όλα τα δεδομένα θα μπορούσαν να είχαν αξιολογηθεί διαφορετικά. Παρόλα αυτά είναι σεβαστή η απόφαση».
«Η απόφαση είναι αποδεκτή και είναι σεβαστή. Δεν μπορώ να κρίνω εγώ αν αδικήθηκε ή όχι ο πελάτης μου. Ο ρόλος μας είναι να αναδείξουμε τα στοιχεία και ποιος πραγματικά ήταν μέχρι την τέλεση του αδικήματος. Οι δικαστές και οι ένορκοι είχαν διαφορετική άποψη και αυτοί αξιολόγησαν» είπε ο συνήγορος.
Σχετικά με το ενδεχόμενο να ασκήσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έφεση, ο κ. Παπαϊωαννίδης σημείωσε πως «…είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν θα γίνει έφεση, είναι πολύ νωρίς. Είναι ωστόσο δικαίωμα του κατηγορουμένου. Θα το κρίνουμε και θα το αξιολογήσουμε».
«Ήταν μια ποινή που ενδεχομένως υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού του πελάτη μου. Την αποδέχθηκε όπως θα την αποδεχόταν ο καθένας στο επίπεδο που είχε φθάσει η υπόθεση. Το σίγουρο είναι πως ο χαμός της γυναίκας του δεν ξεπερνιέται. Αυτό έλεγε μέχρι την τελευταία στιγμή» κατέληξε ο δικηγόρος.
Δείτε αναλυτικά όσα είπε

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
65χρονος που ζούσε στη Σκιάθο ο νεκρός που βρέθηκε να επιπλέει στην ακτή του Ξενία Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Αυξήσεις “φωτιά” στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια -Βόλος – Σποράδες: Εισιτήρια από χρυσάφι
-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ4 ημέρες ago
Ο Γκουσγκούνης και η θρυλική ατάκα «μέριασε γέρο να διαβώ» στην ταινία «Sex… 13 μποφόρ»
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ3 ημέρες ago
Στοίχημα: Χωρίς ρίσκο στον αγγλικό τελικό
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Σοκ στη Σκιάθο πέθανε 42χρονος από ανακοπή καρδιάς
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο καράβι SPORADES STAR
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Έβρισαν και χτύπησαν αστυνομικό στην Σκιαθο
-
COVER STORY4 ημέρες ago
Κατακύρωση στη κοινοπραξία Αστικού Υπεραστικού ΚΤΕΛ και Αθ.Σανίδα για τις συγκοινωνίες Σκιαθου