Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτη μέρα στο σχολείο: Χρήσιμες συμβουλές για τα παιδιά και τους γονείς

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Και να που το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του, ήρθε ο Σεπτέμβρης, ο μήνας που ανοίγουν τα σχολεία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η πρώτη μέρα και η επιστροφή είναι μία διαδικασία που άλλα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία για να συναντήσουν τους συμμαθητές τους, τις νέες τους τάξεις και τα καινούργια μαθήματα, ωστόσο δεν είναι λίγα εκείνα που βιώνουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο με άγχος, άρνηση, μπερδεμένα συναισθήματα και αμφιβολία για το άγνωστο. Η σχολική περίοδος είναι μια κρίσιμη φάση στη ζωή του παιδιού, παρόλο που οι ενήλικες συχνά την αναπολούν με ευχάριστες μόνο αναμνήσεις και τη χαρακτηρίζουν ως αμέριμνη.

Διαβάστε επίσης: Παιδικά γραφεία: Οργανώστε το παιδικό δωμάτιο για τη νέα σχολική χρονιά

Η προσαρμογή εξαρτάται από τον χαρακτήρα του κάθε παιδιού

Η προσαρμογή στο σχολείο δεν είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί αυτόματα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Όπως το κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό ανάπτυξης, έτσι χρειάζεται και τον δικό του χρόνο προσαρμογής, τον δικό του ρυθμό. Δεν έχει, λοιπόν, νόημα να το συγκρίνουμε με τα άλλα παιδιά ή με τα μεγαλύτερα αδέρφια του.

Για τα «πρωτάκια» τα πράγματα είναι συχνά πιο δύσκολα, αφού καλούνται να εγκαταλείψουν το ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον και τη ζεστή θαλπωρή των αγαπημένων προσώπων τους αντιμετωπίζοντας καινούρια πρόσωπα και καταστάσεις, τον δάσκαλο, τους συμμαθητές, τους κανονισμούς της τάξης, τις σχολικές υποχρεώσεις, κλπ.

Μην μεταφέρετε το δικό σας άγχος

Από την άλλη, πολλές φορές οι ίδιοι οι γονείς αποτελούν πηγή άγχους για τα παιδιά, καθώς τους το μεταδίδουν με τον αποχαιρετισμό. Τα παιδιά μπορεί να εκφράσουν το άγχος του αποχωρισμού και του νέου ξεκινήματος, με σκέψεις όπως: «Θα έρθει να με πάρει η μαμά;», «Θα κάνω νέους φίλους;», «Πώς θα τα καταφέρω με τα μαθήματα;».

Καλό θα είναι να φροντίσουμε ώστε η μετάβαση στο σχολείο θα πρέπει να γίνεται ομαλά, ήπια και ευχάριστα. Ίσως το παιδί περάσει από κάποια στάδια, όπως το σοκ της αλλαγής, διάθεση να μείνει στο παλιό σχολείο (νηπιαγωγείο), κ.α.

Η καλή προετοιμασία για την επιστροφή στις τάξεις

Οι γονείς διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο στην εξελικτική πορεία των λειλιπούτειών τους. Η καλή προετοιμασία για αυτό που πρόκειται να αντικρίσουν καθώς περνούν το νέο αυτό κατώφλι της ζωής τους βοηθάει πολύ, όχι μόνον στη μείωση του άγχους αλλά και στην αποφυγή άλλων δυσάρεστων περιστατικών.

Ακόμη και εάν η δική τους εμπειρία έχει εγγραφεί μέσα τους ως κάτι δυσάρεστο, θα πρέπει να αποφύγουν να τη μεταβιβάσουν στο παιδί τους ως τέτοια.

Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε το άγχος του παιδιού

Η επιστροφή της οικογένειας από τις καλοκαιρινές διακοπές πρέπει να γίνει τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν ανοίξουν τα σχολεία, ώστε να μπορέσει το παιδί να επανέλθει στην παλιά καθημερινότητά του και να ξαναμπεί στο νέο πρόγραμμα και στους νέους ρυθμούς.

Μια επίσκεψη στο σχολείο λίγες μέρες νωρίτερα θα βοηθήσει το παιδί για την προσαρμογή του.

Πηγαίνετε παρέα να αγοράσει την τσάντα του και τον σχολικό εξοπλισμό, που θα του προκαλέσει χαρά.

Δώστε έμφαση στα πλεονεκτήματα του σχολείου και στα όσα θετικά προσφέρει, χωρίς να παραγνωρίζετε τα αρνητικά που τυχόν επισημαίνει το παιδί.

Μιλήστε στο παιδί για τη δικές σας εμπειρίες για τις πρώτες μέρες στο σχολείο, λέγοντάς τους πώς ξεπεράσατε τους φόβους σας, αποφεύγοντας ωστόσο τις συγκρίσεις.

Συζητήστε με το παιδί για τα συναισθήματά του, ακούστε προσεκτικά τις ανησυχίες του, προσπαθώντας να του ενισχύσετε την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή του.

Δώστε του χρόνο να προσαρμοστεί στο σχολικό περιβάλλον και αφήστε το παιδί να αναπτύξει την δική του προσωπικότητα μέσα στο σχολικό περιβάλλον προσπαθώντας να παρεμβαίνετε όσο λιγότερο γίνεται.

Συζητήστε όλη η οικογένειά τη σημαντικότητα της οργάνωσης, του ύπνου, της διατροφής και του σχολικού προγράμματος.

Χρήσιμες συμβουλές για την πρώτη μέρα για την επιστροφή

Δώστε στο παιδί την επιλογή να διαλέξει τα ρούχα που θέλει να φορέσει ή ακόμη να έχει στην τσάντα του ένα μικρό αγαπημένο του παιχνίδι για να νιώθει πιο άνετα.

Ετοιμάστε την τσάντα παρέα.

Μην ξεχάσετε να γράψετε κάπου το τηλέφωνο και τη διεύθυνση του σπιτιού σας. Κάντε του και μια μικρή έκπληξη: βάλτε μέσα κάτι που ξέρετε ότι θα ευχαριστηθεί πολύ όταν το βρει, όπως ένα «απαγορευμένο» σνακ που του αρέσει, ή κάτι με συναισθηματική αξία, όπως μια οικογενειακή φωτογραφία.

Στη διαδρομή για το σχολείο συζητήστε διάφορα θέματα ώστε να αποβάλετε και οι δύο το άγχος.

Βγάλτε μαζί μία φωτογραφία για να θυμάστε αυτή τη μέρα.

Αφού φτάσατε, αποχαιρετήστε το παιδί τρυφερά αλλά με αποφασιστικότητα, ώστε να νιώσει ότι του έχετε εμπιστοσύνη και ταυτόχρονα να καταλάβει ότι όσα πείσματα κι αν κάνει, θα πάει σχολείο.

Επικοινωνείτε τακτικά με το δάσκαλο της τάξης και μοιράζεστε τις ανησυχίες μαζί του προτού εξελιχθούν σε προβλήματα.

Μην ξεχνάτε ότι κάθε αρχή και δύσκολη και θέλει υπομονή από όλες τις πλευρές. Μην αγχώνεστε προκαταβολικά, δώστε στο παιδί σας τον χρόνο που χρειάζεται και μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο τολμηρό και δυναμικό από αυτό που πιστεύετε!

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ

Το αρχαίο έργο που θα δροσίσει τους σύγχρονους Αθηναίους

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

του Andrew Dunne

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ενα αρχαίο υδραγωγείο της Αθήνας θα μπορούσε να αποκτήσει μια νέα «πνοή», στο πλαίσιο των εντατικότερων προσπαθειών που καταβάλλει η Ευρώπη για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η Περιφέρεια Αττικής σκοπεύει να αξιοποιήσει ένα υδραγωγείο, το οποίο κατασκευάστηκε με εντολή του ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού τον 2ο αιώνα μ.Χ. για την άρδευση σημερινών χώρων πρασίνου, οι οποίοι στην παρούσα φάση επεκτείνονται, για να περιοριστεί ο αντίκτυπος των ασφυκτικών θερμοκρασιών.

Η υπόγεια σήραγγά του είχε μήκος 20 χιλιόμετρα και μετέφερε νερό από τις παρυφές της Πάρνηθας βόρεια της Αθήνας έως σχεδόν το κέντρο της πόλης.

Παγκόσμια πρόκληση

Η πιθανή αναβίωση είναι μέρος μιας προσπάθειας που παρατηρείται ανά την Ευρώπη για την εξεύρεση διαφορετικών λύσεων σε τοπικό επίπεδο σε μια ολοένα συχνότερη παγκόσμια πρόκληση, την ει δυνατόν καλύτερη προσαρμογή στις αναπόφευκτες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. «Η Αθήνα χαρακτηρίζεται από πολύ περιορισμένους χώρους πρασίνου κι αυτό έχει τεράστιο αντίκτυπο στις υψηλές θερμοκρασίες που βιώνουμε», δήλωσε η Χρυσή Λασπίδου, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και επικεφαλής του χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ έργου για την προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ARSINOE.

Ενα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του έργου είναι ότι χρησιμοποιεί μια πλατφόρμα διαδικτυακών αγορών τύπου marketplace, το «Climate Innovation Window». Η πύλη αυτή, η κατασκευή της οποίας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να δηλώσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν λόγω της κλιματικής αλλαγής, από παράκτιες πλημμύρες μέχρι μεγάλες δασικές πυρκαγιές, οι οποίες στη συνέχεια αντιστοιχίζονται με καινοτόμες λύσεις που έχουν δοκιμαστεί στον εκάστοτε τομέα.

Η Αρσινόη

Για μια πόλη σαν την Αθήνα, η οποία πέρυσι ήταν η πρώτη στην Ευρώπη που διόρισε επικεφαλής Αντιμετώπισης Αστικής Υπερθέρμανσης, η αύξηση της βλάστησης αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Οι έρευνες δείχνουν ότι η αύξηση των χώρων πρασίνου θα μπορούσε να συμβάλει στη γενικότερη μείωση των θερμοκρασιών στις πόλεις έως και κατά 6 βαθμούς Κελσίου.

Το έργο ARSINOE ζητά από τους Αθηναίους να αναφέρουν τη δενδροκάλυψη της περιοχής τους μέσω μιας κοινής πλατφόρμας και αναδεικνύει τα οφέλη της δημιουργίας μιας πιο πράσινης πόλης μέσω εικονικής πραγματικότητας. Τα δύο αυτά τεχνολογικά μέσα αυξάνουν την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και βοηθούν τους ερευνητές να κατανοήσουν καλύτερα ποιες λύσεις προτιμούν περισσότερο οι κάτοικοι.

Το έργο ARSINOE συνεργάζεται επίσης με σχολεία στην περιοχή της Μητροπολιτικής Αθήνας. Η διδασκαλία των μαθητών για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον και την κοινωνία θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο προς μια πιο βιώσιμη καταναλωτική συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και της παραγωγής αποβλήτων, και να βοηθήσει τα παιδιά να αντεπεξέλθουν μελλοντικά στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η φιλόδοξη πρωτοβουλία

Αλλά η πιο φιλόδοξη ίσως πρωτοβουλία του έργου είναι η αναβίωση του Αδριάνειου Υδραγωγείου, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 125 μ.Χ. και διήρκεσε 15 χρόνια. Εως τη δεκαετία του 1930, το υδραγωγείο εξυπηρετούσε την περιοχή της Μητροπολιτικής Αθήνας και σήμερα εξακολουθεί να περιέχει νερό, το οποίο, επειδή δεν απολυμαίνεται, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για αρδευτικούς σκοπούς.

Ηδη κατασκευάζονται αγωγοί και βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή συστήματος υδροδότησης. «Η αύξηση του πρασίνου της Αθήνας και η χρήση νερού από το Αδριάνειο Υδραγωγείο θα ενισχύσουν την ανθεκτικότητά μας πολύπλευρα σε τοπικό επίπεδο», ανέφερε η Χρυσή Λασπίδου. «Η παρέμβασή μας δεν θα περιλαμβάνει μόνο τη δημιουργία χώρων πρασίνου και τον μετριασμό των υψηλών θερμοκρασιών, αλλά και την αξιοποίηση της τοπικής γνώσης, κουλτούρας και ιστορίας για την προώθηση ενός ιδιαίτερου αισθήματος ταυτότητας και κοινότητας».

* Η έρευνα για το παρόν άρθρο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο περιοδικό Horizon, το περιοδικό της ΕΕ για την Ερευνα και την Καινοτομία.

Ολόκληρο το άρθρο στο www.tanea.gr

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Νηπιοτροφείο – κολαστήριο: Καταγγελία φωτιά για τη δομή της Καλλιθέας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Την κόλαση που έζησε τον ενάμιση μήνα που εργάστηκε στο Ιδρυμα του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου (ορφανοτροφείου) Καλλιθέας μια νηπιαγωγός φέρνουν στο φως «ΤΑ ΝΕΑ» μέσα από την έγγραφη επτασέλιδη καταγγελία της εργαζόμενης, με δεκάδες αναφορές σε κακοποιήσεις παιδιών από το προσωπικό και σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ανηλίκων, το περιεχόμενο της οποίας είχε αρχικά γνωστοποιήσει τον Σεπτέμβριο του 2021 στο ΠΕΝ (όπου εργάστηκε στον Παιδικό Σταθμό για 15 έτη, έως το 2021, οπότε και μεταφέρθηκε στο τμήμα του Ιδρύματος) και ακολούθως τον Δεκέμβριο του 2021 στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, εφόσον η δομή δεν προέβη σε καμία ενέργεια σχετικά με τα καταγγελλόμενα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι αναφορές της νηπιαγωγού για το νηπιοτροφείο-«κολαστήριο» σοκάρουν. Στις 31/8/21 η νηπιαγωγός κάνει λόγο για ξυλοδαρμούς και απειλές σε βάρος ανηλίκων. «…Κάποια στιγμή που κάποιο παιδί δεν έτρωγε το φαγητό (…) τού έδωσε μια σφαλιάρα στο πρόσωπο (…) του είπε «για ησύχασε Αλ. μη σε πάω στις αποθήκες όπως πηγαίναμε τον Φεβρουάριο, θυμάσαι τι ωραία περνούσαμε;» Το παιδί της είπε, «όχι, όχι, δεν θέλω να πάμε στις αποθήκες»».

Διαβάστε επίσης: Πώς ο «ευυπόληπτος» θεολόγος με τις χιλιάδες δωρεές και διακρίσεις βασάνιζε τα παιδιά

Οπως εξηγεί η ίδια, συνάδελφοι την ενημέρωσαν ότι «τον Φεβρουάριο που νοσούσε όλο το προσωπικό και τα παιδιά με COVID, τα παιδιά τα πρόσεχαν οι καθαρίστριες και (…) όταν τα παιδιά έκαναν φασαρία, έπαιρνε η κυρία… τα παιδιά στις αποθήκες και τα χτυπούσε. (…) Ρώτησα αν έχουν ενημερωθεί οι υπεύθυνοι και μου είπαν ότι είναι πλήρως ενημερωμένοι όλοι». Αναλαμβάνοντας υπηρεσία στις 29/8/21, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα παιδιά ήταν σε μια έκρυθμη κατάσταση που σιγά-σιγά αυξανόταν, είχαν μια πάνινη κούκλα με την οποία τα περισσότερα παιδιά «έκαναν σεξ μαζί της», όπως έλεγαν (…)».

Παρατήρηση

Οταν η νηπιαγωγός κατέγραψε στο ημερολόγιο του χώρου τα όσα συνέβαιναν, όπως αναφέρει, δέχθηκε παρατήρηση. Ενδεικτικά, μερικές από τις ανατριχιαστικές καταγραφές της: «9/9/21 – η… άρχισε (…) να κλωτσάει το παρκοκρέβατο που μέσα ήταν το 1 έτους παιδί. (…) Εκείνη την ημέρα άλλαξε και η δοσολογία στη φαρμακευτική αγωγή του Αλ. ο οποίος παίρνει Strattera, depakine, risperal». «13/9/21, ο Π. (…) μιλούσε πολύ άσχημα (βωμολοχίες), χαστούκιζε μόνος του τον εαυτό του». «15/9/21, (…) ο Αλ. επιτέθηκε σε μένα (…) όταν ηρέμησε μου είπε ότι μια φωνή τού μιλάει στο κεφάλι του». «17/9/21, αύξηση της δοσολογίας του Π. Τς. (έπαιρνε Strattera και Risperdal). «20/9/21, (…) κάποια στιγμή πήγαν στην τουαλέτα, ακολούθησα και εγώ χωρίς να με καταλάβουν (…)». Στη συνέχεια η εργαζόμενη καταγγέλλει ότι μπήκε στην τουαλέτα και είδε τα παιδιά να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις. «(…)Ενημέρωσα την κυρία… και το μόνο που μου είπε ήταν, «το καταλαβαίνεις …δεν μπορούν να πηγαίνουν μόνα τους στην τουαλέτα»». «6/10/21, Μας δόθηκε οδηγία να δώσουμε ληγμένο φάρμακο στο 1 έτους παιδί».

Μήνυση

Την επομένη της καταγγελίας η Δόμνα Μιχαηλίδου κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Σε άτυπη επικοινωνία του υπουργείου με τη δομή ζητήθηκε να εξεταστεί η αλλαγή διοίκησης του ιδρύματος χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ο Δήμος Καλλιθέας που επίσης ενημερώθηκε, λόγω αρμοδιότητάς του να προχωρήσει σε αλλαγή της διοίκησης, δεν προέβη σε καμία ενέργεια. Μετά τη μήνυση ο εισαγγελέας επέβαλε στους κοινωνικούς συμβούλους, το θεσμικό όργανο ελέγχου της Περιφέρειας, να προχωρήσουν σε εντατικό έλεγχο του Ιδρύματος.

Στις εκθέσεις τους, οι οποίες κατατέθηκαν μεταξύ Γενάρη και Φλεβάρη 2022, διαπιστώθηκε ακαταλληλότητα φιλοξενίας ανηλίκων στο συγκεκριμένο περιβάλλον. Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε υποστελέχωση και συνύπαρξη ανηλίκων από 1 ως 13 ετών, δηλαδή πάνω από την προβλεπόμενη ηλικία που ορίζει το καταστατικό της δομής (από 2μιση έως 5μιση έτη).

Απομακρύνθηκαν τα παιδιά

Ο εισαγγελέας αποφάσισε την απομάκρυνση των παιδιών. Την άνοιξη του 2022 τα 20-21 παιδιά μοιράστηκαν κατά το 1/3 σε ανάδοχες οικογένειες ενώ τα 2/3 μεταφέρθηκαν στην Παιδόπολη «Αγιος Ανδρέας» και στα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης και Θεσσαλονίκης. Από τις καταγγελίες προκλήθηκε έρευνα που κατέληξε σε άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 4 εργαζομένων με τις κατηγορίες της σωματικής βλάβης σε βάρος παιδιών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και παραυτουργία, και της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Η υπόθεση που θα δικαζόταν στις 31/10/2021 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών πήρε αναβολή. Από το υπουργείο υπογραμμίζουν ότι η απομάκρυνση των παιδιών δεν σχετίζεται με την έκβαση της δίκης καθώς η εισαγγελική απόφαση προέκυψε από τις εκθέσεις των κοινωνικών συμβούλων. Σήμερα το Ιδρυμα είναι άδειο από παιδιά αλλά το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος υφίσταται. Στον χώρο λειτουργεί δημοτικός παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο.

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος στην Αγχίαλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Mάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 60χρονος Βολιώτης – Υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από τροχαίο ατύχημα

LIFESTYLE6 ημέρες ago

Σοκάρει η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου – «Μου έχει πέσει το… στήθος. Τι να το κάνεις, άμα έχεις ζήσει 52 χρόνια»

LIFESTYLE5 ημέρες ago

«Εννοείται ότι η Τζούλια Νόβα ενδιαφέρθηκε για εμένα, τόσα χρόνια ήμασταν μαζί»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Καταγγελία φοιτητή για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας του ζητουν 150 ευρώ για να παρει το Πτυχιο του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Σοκ πέθανε ο Αντώνης Μανδαλος

ΣΤΟΙΧΗΜΑ7 ημέρες ago

Στοίχημα Τετάρτης: Βέλγιο – Καναδάς σε αποδόσεις έως 8.10

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Έκλεψε τον άρρωστο σύντροφο της και εξαφανίστηκε 60χρονη στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Σόκ μπήκε με πιστόλι σε καφετέρια στην Μηλίνα και απέιλησε τον ιδιοκτήτη

LIFESTYLE2 ημέρες ago

Αποκαλύψεις – φωτιά από την Τζούλια Νόβα: «Στον Τροχό της Τύχης όλοι ξεσπούσαν σε εμένα, έγινε κάτι και…» (vid)

Δημοφιλή