Connect with us

AUTO-MOTO

Πρωτοποριακό έργο στη Χάλκη: Γίνεται πρότυπο νησί αυτονομίας και ηλεκτροκίνησης

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ένα ελληνικό νησί, η Χάλκη, ετοιμάζεται να γίνει πρότυπο, καθώς σύντομα ολόκληρος ο στόλος οχημάτων θα μπορεί να αντικατασταθεί με ηλεκτροκίνητα οχήματα, τελευταίας τεχνολογίας που προσφέρει η Citroën

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η Χάλκη πρόκειται να μετατραπεί σύντομα σε πρότυπο νησί αυτονομίας και ηλεκτροκίνησης, καθώς ολόκληρος ο στόλος οχημάτων της θα μπορεί να αντικατασταθεί από νέα, ηλεκτροκίνητα οχήματα, δωρεάν ή σε τιμές κόστους. Παράλληλα, στο νησί θα «τρέξει» μία καμπάνια ενημέρωσης για την προσπάθεια μείωσης του κλιματικού αποτυπώματος της ανθρώπινης δραστηριότητας στον πλανήτη, για την οποία η στροφή προς τη βιώσιμη και καθαρή μετακίνηση αποτελεί βασικό παράγοντα.

Έχει χαρακτηριστεί ως το νησί της ειρήνης και της φιλίας των νέων όλου του κόσμου και τώρα η Χάλκη έχει τη δυνατότητα να πρωτοπορήσει και πάλι και μάλιστα στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, που απασχολεί όσο ποτέ μέχρι σήμερα, ολόκληρη την ανθρωπότητα. Στην προσπάθεια αυτή εξηλεκτρισμού του στόλου του νησιού πρωτοστατεί η Citroën, η οποία με τη δράση Δράσης «Χάλκη Πράσινο – Έξυπνο Νησί» προσφέρει αντικατάσταση όλων των ρυπογόνων οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας, με νέα ηλεκτρικά οχήματα, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων και των επιχειρήσεων του νησιού. O Όμιλος Συγγελίδη και η Citroën υπέγραψαν ήδη με την ελληνική κυβέρνηση το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας. Το επόμενο χρονικό διάστημα, ένα ολιστικό, πράσινο και αειφόρο σχέδιο δράσης, με κορωνίδα την ηλεκτροκίνηση, θα αρχίσει να εφαρμόζεται στη Χάλκη, με τεράστιο θετικό αντίκτυπο τόσο στην καθημερινή ζωή των κατοίκων του νησιού, όσο και στην ίδια την εικόνα του, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δωρεάν τα δημόσια ηλεκτρικά οχήματα – Σε τιμές κόστους για ιδιώτες

Έξυπνη, βιώσιμη και προσιτή σε όλους, όπως είναι άλλωστε το moto της Citroën για την αυτοκίνηση, η ηλεκτροκίνηση μηδενικών ρύπων θα γίνει σύντομα πραγματικότητα για ένα ολόκληρο ελληνικό νησί, που περνάει πρώτο στη νέα εποχή. Ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroën θα παράσχουν δωρεάν αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα τα οποία θα αντικαταστήσουν πλήρως τα οχήματα δημόσιας χρήσης στο νησί, καλύπτοντας τις ανάγκες του Δήμου, καθώς και των σωμάτων ασφαλείας όπως της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Παράλληλα, όμως, έχει ληφθεί μέριμνα και για τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, καθώς κάτοικοι, νομικά πρόσωπα και φορείς του νησιού θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών ρύπων σε τιμές κόστους από τη Citroën. Εκτός του ότι οι κάτοικοι της Χάλκης θα μπορούν να επιλέξουν μέσα από μία ευρεία γκάμα επιλογών πράσινης και έξυπνης κινητικότητας που περιλαμβάνει ελαφρά τετράτροχα, επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα, θα μπορούν ταυτόχρονα να απολαμβάνουν δωρεάν τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών και εφαρμογών τηλεματικής που αυτά διαθέτουν. Επιπροσθέτως, η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα υποστηρίξει την προσπάθεια μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση με επιπρόσθετα φορολογικά και οικονομικά κίνητρα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί το γεγονός πως το κόστος χρήσης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων είναι σαφώς οικονομικότερο σε σχέση με τα παλαιάς τεχνολογίας, γεγονός που αποτελεί ένα ακόμα κέρδος για τους κατοίκους της Χάλκης.

Πιστή στη φιλοσοφία της εδώ και έναν αιώνα, η Citroën εμπνέεται από τη διαρκή επιθυμία των ανθρώπων για μετακίνηση και ελευθερία, συνδυάζοντας τεχνολογία, άνεση και αυθεντικότητα για να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Ακολουθώντας το όραμά της, η Citroën, κάνει την αυτοκίνηση προσιτή σε όλους. Παράλληλα, ο πυρήνας της φιλοσοφίας της είναι να βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση, να δημιουργεί και να εξελίσσει καινοτόμες λύσεις. Η Citroën πάντα υποστήριζε και συνεχίζει να υποστηρίζει ενεργά την εξέλιξη της κοινωνίας, προσπαθώντας να «ενστερνίζεται» και στη συνέχεια να ικανοποιεί τις ανάγκες των ανθρώπων.

Προς ένα κλιματικά ουδέτερο αύριο

Πρωτοπόρος της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Citroën και πιστή στη φιλοσοφία της για μετακίνηση και ελευθερία, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, την άνεση και την αυθεντικότητα κάνει τώρα και την ηλεκτροκίνηση προσιτή σε όλους, με ένα ολιστικό πρόγραμμα που θα καταστεί ο μοχλός για τη μετάβαση της Χάλκης στην επόμενη ημέρα, στο κλιματικά ουδέτερο αύριο, για το οποίο πασχίζει αυτή τη στιγμή ολόκληρη η ανθρωπότητα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος στη Χάλκη βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Clean Energy for EU Islands, αλλά και με την επίτευξη των στόχων της Ευρώπης για τη βιώσιμη ανάπτυξη, με την προώθηση των πράσινων μεταφορών και της σημαντικής μείωσης του ανθρακικού αποτυπώματος, που εξελίσσεται υπό την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία ή Ευρωπαϊκό Green Deal.

«Συντασσόμαστε αποφασιστικά με την ευαισθησία που επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση, η γαλλική πρεσβεία και η γαλλική επιχειρηματική κοινότητα και αναλαμβάνουμε την προώθηση της ηλεκτρικής μετακίνησης μηδενικών ρύπων. Έχοντας την εξέλιξη της κοινωνίας πάντα στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας, ακολουθώντας τη στρατηγική της Μάρκας “Electric for All”, συμμετέχουμε από την πρώτη στιγμή στο πρωτοποριακό έργο για τη μετατροπή της Χάλκης σε πρότυπο νησί αυτονομίας και βιώσιμης μετακίνησης», δήλωσε σχετικά ο Πολυχρόνης Συγγελίδης, πρόεδρος του Ομίλου Συγγελίδη, κατά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση.

Το ανθρακικό αποτύπωμα στην ατμόσφαιρα της Γης από την αυτοκίνηση είναι εκείνο που μπορεί και πρέπει να μειωθεί άμεσα, μέσα από λύσεις που αξιοποιούν τις δυνατότητες της τεχνολογίας, κάνοντάς την προσιτή σε όλους. Η Citroën, με το έργο «Χάλκη Πράσινο – Έξυπνο Νησί», μετατρέπει αυτό το μικρό νησί σε πρότυπο για ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, για ολόκληρο τον κόσμο: Ένα νησί όπου το ανθρακικό αποτύπωμα εξαιτίας της αυτοκίνησης τείνει να μηδενιστεί, υπό ένα έργο που γίνεται άμεσα πράξη, γεγονός που σημαίνει πως σύντομα θα είναι η Χάλκη το πρώτο «έξυπνο και πράσινο νησί», με όφελος για τους κατοίκους της, για το περιβάλλον και για την Ελλάδα.

Πηγή

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

AUTO-MOTO

GP Εμίλια Ρομάνια: Νικητής του σπριντ ο Φερστάπεν μετά από προσπέρασμα στον Λεκλέρ στον προτελευταίο γύρο

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

O Μαξ Φερστάπεν κέρδισε τον πρώτο σπριντ αγώνα του 2022 προσπερνώντας τον Σαρλ Λεκλέρ δύο γύρους πριν από το τέλος. Εξασφάλισε έτσι την πρώτη θέση για τον κύριο αγώνα του Γκραν Πρι της Εμίλια Ρομάνια την Κυριακή.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Ολλανδός της Red Bull έκανε μια κακή εκκίνηση, αλλά εκμεταλλευόμενος και τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Λεκλέρ με τα ελαστικά του στα τελευταία στάδια του αγώνα, μάζεψε τη διαφορά και στον 20ο από τον 21ο γύρο έκανε το αποφασιστικό προσπέρασμα. Aπό την πλευρά του, ο οδηγός της Scuderia αναγκάστηκε να αρκεστεί στη 2η θέση και να ανανεώσει το ραντεβού του με τους χιλιάδες τιφόζι που κατέκλυσαν την πίστα της Ίμολα για να δουν μια Ferrari να κερδίζει, για την επόμενη μέρα.

(AP Photo/Luca Bruno)

Στο τελευταίο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Σέρχιο Πέρες με τη δεύτερη Red Bull, κερδίζοντας 4 θέσεις σε 11 γύρους. Βίοι παράλληλοι για τον Κάρλος Σάινθ της Ferrari που από την 10η θέση της εκκίνησης ανέβηκε μέχρι την 4η.

Την βαθμολογούμενη οχτάδα συμπλήρωσαν οι δύο McLaren των Λάντο Νόρις και Ντάνιελ Ρικάρντο, η Alfa Romeo του Βάλτερι Μπότας και η Haas του Κέβιν Μάγκνουσεν.

Το Γκραν Πρι της Εμίλια Ρομάνια θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή του Πάσχα στις 4 το απόγευμα από την ΕΡΤ2.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

AUTO-MOTO

GP Εμίλια Ρομάνια: Η pole στον Φερστάπεν μετά από μια επεισοδιακή περίοδο κατατακτήριων δοκιμών

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

O Μαξ Φερστάπεν πήρε την pole position του Γκραν Πρι της Εμίλια Ρομάνια σε μια επεισοδιακή περίοδο κατατακτήριων δοκιμών που διακόπηκε 5 φορές λόγω της βροχής που έκανε σποραδικά την εμφάνισή της.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ενδεικτικό του πόσο επεισοδιακή ήταν, είναι ότι ο Φερστάπεν πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο του σε γύρο που αναγκάστηκε να σηκώσει το πόδι από το γκάζι για μερικά δευτερόλεπτα, λόγω της Alfa Romeo του Βάλτερι Μπότας που εγκατέλειψε λίγα μέτρα μπροστά του.

Δεύτερος, 8 δέκατα πίσω από τον Φερστάπεν ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος μετάνιωσε για την επιλογή του να εγκαταλείψει μια προγραμματισμένη προσπάθεια για pole προκειμένου να κάνει άλλον έναν γύρο προθέρμανσης για τα ελαστικά του. Από τις πολλές διακοπές όμως λόγω της βροχής, στο τέλος του έμεινε μόνο μια ευκαιρία, δευτερόλεπτα πριν πέσει η καρό σημαία, την οποία όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί καθώς… ξαναβγήκε για 5η και τελευταία φορά η κόκκινη σημαία βάζοντας πρόωρο τέλος στην διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών.

Ferrari driver Charles Leclerc of Monaco steers his car during the qualifying session for Sunday’s Emilia Romagna Formula One Grand Prix, at the Dino and Enzo Ferrari racetrack, in Imola, Italy, Friday, April 22, 2022. (AP Photo/Luca Bruno)

Τρίτος, ήταν ο Λάντο Νόρις με τη McLaren, ο οποίος βγήκε εκτός πίστας στο δρόμο της επιστροφής στα πιτ (αυτός ήταν ο λόγος πρόκλησης της 5ης κόκκινης σημαίας) ενώ 4ος, στην καλύτερη επίδοση της Haas στην 7χρονη ιστορία της, ήταν ο Κέβιν Μάγκνουσεν.

Πέμπτος ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο με Alpine, μπροστά από τον Ντάνιελ Ρικάρντο με τη 2η McLaren.

Στην 7η θέση ήταν ο Σέρχιο Πέρες με Red Bull, ακολουθούμενος από τον Βάλτερι Μπότας με την Alfa Romeo και τον Σεμπάστιαν Φέτελ με Aston Martin.

Μετά την έξοδο και εγκατάλειψή του στο τέλος του Q2, o Κάρλος Σάινθ ήταν ο de facto κάτοχος της 10ης θέσης.

Εκτός Q3 έμειναν οι δύο Mercedes, με τον Τζορτζ Ράσελ να καταλαμβάνει την 11η και τον Λιούις Χάμιλτον την 13η θέση.

Ο αγώνας σπριντ του Σαββάτου θα μεταδοθεί ζωντανά το Μ. Σάββατο από την ΕΡΤ2 στις 17:30.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ9 λεπτά ago

Πάτρα: Χαροπαλεύει 28χρονος μετά από τροχαίο με μηχανή

ΚΟΣΜΟΣ17 λεπτά ago

Τέξας: Ο 18χρονος μακελάρης είχε σκοτώσει και τη γιαγιά του πριν εισβάλει στο σχολείο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ27 λεπτά ago

Ο Ερντογάν στέλνει ερευνητικό πλοίο στην καρδιά του Αιγαίου

ΕΛΛΑΔΑ28 λεπτά ago

Έλενα Πολυχρονοπούλου: Γονυπετής στην Τήνο για να εκπληρώσει το τάμα της

ΚΟΣΜΟΣ36 λεπτά ago

Μακελειό στο Τέξας: Ποιος ήταν ο 18χρονος δράστης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ47 λεπτά ago

ΠΑΣΟΚ: Ποιος είναι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος που «σάρωσε» στο συνέδριο και πάει για γραμματέας

ΕΛΛΑΔΑ48 λεπτά ago

Φωτιά σε Τατόι – Βαρυμπόμπη: Το αποκαλυπτικό πόρισμα – Σε ποιους επιρρίπτονται ευθύνες

ΚΟΣΜΟΣ56 λεπτά ago

Τέξας: Πυροβολισμοί σε δημοτικό σχολείο – 14 μαθητές νεκροί, αρκετοί τραυματίες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ώρα ago

Νίκος Ανδρουλάκης: Η οικουμενική αντίληψη της «ταυτότητας» υποστηρίζει και δεν υπονομεύει τη Δημοκρατία

ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα ago

Σεισμός 4,2 βαθμών στην Αμφιλοχία

ληστεία
ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

ηλικιωμένος
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Βόλος: Ηλικιωμένος κατέρρευσε στη μέση του δρόμου

Δημοφιλή