Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Δριμεία κριτική για το νομοσχέδιο – «Οι ασθενείς θα βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη»

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κατατέθηκε χθες στη Βουλή με το υπουργείο Υγείας να δίνει κίνητρα και αντικίνητρα στους πολίτες για να εγγραφούν στο σύστημα, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα 15 ερωταπαντήσεις για τον «Προσωπικό Γιατρό για Όλους».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μπορεί η κυβέρνηση να παρουσιάζει ως σημαντική τομή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ωστόσο υπάρχουν αντιδράσεις από τα συνδικάτα του χώρου της Υγείας, καθώς και κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της μια σειρά ανακοινώσεις – άρθρα κατά του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Σε αυτά επισημαίνεται, ανάμεσα σε άλλα, ότι το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ έρχεται να εδραιώσει την υποβάθμιση και απαξίωση της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στα χρόνια της πανδημίας.

Δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην πρόσβαση και υποχρεώνει τους ασθενείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη προς όφελος της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων της υγείας, τα οποία ενισχύονται εις βάρος των μικρομεσαίων ιατρείων της γειτονιάς. Επίσης, τονίζεται ότι έρχεται να νομιμοποιήσει τις πελατειακές σχέσεις και τα ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια προς όφελος μιας μικρής ομάδας του μεγαλο-ιατρικού κατεστημένου μέσα και έξω από το ΕΣΥ.

Για τον προσωπικό γιατρό

Σε ανακοίνωση της ΕΙΝΑ επισημαίνεται, μεταξύ άλλων ότι: «»Καθιερώνεται σύστημα παραπομπών των πολιτών από τον προσωπικό ιατρό ως αναγκαία προϋπόθεση για την πρόσβαση στις δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας υγείας».

Με συντηρητικούς υπολογισμούς χρειάζονται 5.500 προσωπικοί γιατροί (11εκ κάτοικοι της χώρας δια 2000 πληθυσμό αναφοράς με βάση το ίδιο το ν/σ) και αυτοί την στιγμή υπάρχουν μόνο… 800 συμβεβλημένοι. Με λαθροχειρίες καλύπτουν κενά, αναθέτοντας στους γιατρούς των Κέντρων Υγείας το ρόλο του προσωπικού γιατρού, χωρίς καμιά υλικοτεχνική προϋπόθεση. Με βάση το προσχέδιο νόμου αυτοί οι 5500 γιατροί θα πρέπει να απασχολούνται ΜΟΝΟ με αυτό το έργο τους επόμενους 5 -6 μήνες ώστε να κατορθώσουν να δουν έστω και από ΜΙΑ φορά τον πληθυσμό της λίστας τους!».

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι: «»Ως προσωπικοί ιατροί ορίζονται ιατροί ειδικότητας γενικής/οικογενειακής ιατρικής ή εσωτερικής παθολογίας για τον ενήλικο πληθυσμό. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας δύνανται ως προσωπικοί ιατροί να ορίζονται και ιατροί άλλων ειδικοτήτων για τον ενήλικο πληθυσμό, ιδίως όταν η ειδικότητα συνδέεται με παρακολούθηση πολιτών που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες και παιδίατροι για τον παιδιατρικό πληθυσμό».

Θέλουν δηλαδή να εντάξουν και άλλες ειδικότητες στο σύστημα του προσωπικού γιατρού με εξευτελιστικές αμοιβές με το σύστημα capitation προσαρμοσμένο στις δημοσιονομικές ανάγκες –σφαγείο των κοινωνικών δαπανών. Οι δε προσωπικοί γιατροί θα είναι υπεύθυνοι για την εγγραφή των ασφαλισμένων! Δηλ. πρέπει να εντάξεις περισσότερο κόσμο για να έχεις μεγαλύτερη αμοιβή!».

Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με δήλωσή του ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέας Ξανθός, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε από την κυβέρνηση για ΠΦΥ-ΕΟΠΥΥ.

«Το νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, όχι μόνο δεν πρόκειται να συμβάλλει στην αναβάθμιση του ΕΣΥ και των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά θα ενισχύσει τους επιχειρηματίες υγείας και θα επιβαρύνει την τσέπη των πολιτών. Η κυβέρνηση απαξιώνει τις δομές του ΕΣΥ και στη συνέχεια επικαλείται τις ελλείψεις τους και τα προβλήματά τους για να δώσει ευκαιρίες στην ιδιωτική αγορά.

Αντί για ενισχυμένα κίνητρα στελέχωσης των δημόσιων δομών με οικογενειακούς γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας, το Υπουργείο Υγείας δίνει κίνητρα για να τις εγκαταλείψουν οι γιατροί και να συμβάλλονται ως ιδιώτες με το ΕΣΥ. Αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση αλλά διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Που θα δημιουργήσει εμπόδια πρόσβασης στις αναγκαίες υπηρεσίες, θα αυξήσει την ιδιωτική δαπάνη και τις ανισότητες στην υγεία και θα ευνοήσει μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της διάγνωσης και της προνοσοκομειακής φροντίδας.

Ταυτόχρονα, με βάση το ν/σ, καταργείται η εκπροσώπηση των κοινωνικών φορέων και των εργαζομένων στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, ιδιωτικοποιείται ο ελεγκτικός μηχανισμός του και προδιαγράφονται περικοπές κατοχυρωμένων δικαιωμάτων (πχ για την περίθαλψη ασθενών στο εξωτερικό).

«Συνδυασμός νεοφιλελευθερισμού και επιρροής συμφερόντων»

Ο συνδυασμός νεοφιλελευθερισμού και επιρροής συμφερόντων που χαρακτηρίζει και αυτό το κυβερνητικό νομοσχέδιο, βλάπτει σοβαρά την ΠΦΥ και τη Δημόσια Υγεία. Και δεν διασφαλίζει ούτε τη συναίνεση των φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση κοινωνικών εταίρων.

Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε την πολιτική βούληση ούτε το πολιτικό «κεφάλαιο» για να κάνει οτιδήποτε θετικό για το σύστημα υγείας και την κοινωνία. Μια νέα προοδευτική πλειοψηφία που θα υλοποιήσει το βασικό δίδαγμα της πανδημίας, δηλαδή την ενδυνάμωση του ΕΣΥ, της ΠΦΥ και των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, είναι πιο αναγκαία από ποτέ».

ΚΚΕ: Βαθαίνει η ιδιωτικοοικονομική και εμπορευματική λειτουργία των νοσοκομείων

Σε άρθρο του Γιώργου Σιδέρη, υπεύθυνου του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ, που φιλοξενείται και στη σελίδα της ΟΕΝΓΕ, τονίζεται ότι βαθαίνει η ιδιωτικοοικονομική και εμπορευματική λειτουργία των νοσοκομείων.

«Στο πρόσφατο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που αποτελεί τμήμα του κυβερνητικού σχεδίου για το «νέο ΕΣΥ», θεσπίζεται η λειτουργία απογευματινών – επί πληρωμή – χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία (άρθρο 44).

Τα βασικά επιχειρήματα της κυβέρνησης είναι πως το συγκεκριμένο μέτρο θα μειώσει τη λίστα αναμονής για τα πρωινά χειρουργεία, θα βελτιώσει τους απαράδεκτους μισθούς των γιατρών και άλλων υγειονομικών, θα συμβάλει στα έσοδα των νοσοκομείων διότι θα αξιοποιούν τις ανεκμετάλλευτες υποδομές σε μέρες και ώρες που δεν εφημερεύουν.

Τα επιχειρήματα αυτά έχουν ως κοινό παρονομαστή την ενίσχυση των κανόνων της αγοράς για τη «λύση» των προβλημάτων των ασθενών, τα οποία γεννιούνται και αναπαράγονται ακριβώς από την πολιτική ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της εμπορευματοποίησης των εργασιών των δημόσιων μονάδων Υγείας», τονίζεται στο συγκεκριμένο άρθρο.

«Χειρότερο αντιλαϊκό αποτέλεσμα»

Στη συνέχεια σημειώνεται: «Παρουσιάζουν δηλαδή την αιτία ως λύση και χρησιμοποιούν τα ίδια αντιλαϊκά εργαλεία που θα έχουν το ίδιο και χειρότερο αντιλαϊκό αποτέλεσμα. Τέτοιας κατεύθυνσης μέτρα εφαρμόστηκαν απ’ όλες τις κυβερνήσεις, με τα επιχειρήματα του «εξορθολογισμού των δαπανών» και της «βιωσιμότητας» των μονάδων Υγείας, τα οποία διαμόρφωσαν τη σημερινή κατάσταση.

Με τα απογευματινά – επί πληρωμή – χειρουργεία η κυβέρνηση της ΝΔ εμβαθύνει και εφαρμόζει μια ακόμα πλευρά ιδιωτικοοικονομικής και εμπορευματικής λειτουργίας των νοσοκομείων, η οποία δεν είναι καθόλου νέα. Την είχε εξαγγείλει η ίδια το 2019 (τα σχέδια αναβλήθηκαν λόγω κορονοϊού) αλλά είχε ήδη θεσμοθετηθεί από το 2002 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και παρέμεινε επί ΣΥΡΙΖΑ που «ξέχασε» να την καταργήσει».

Στο ίδιο άρθρο καταγγέλλεται ότι: «Η εξέλιξη αυτή είναι ενταγμένη στις κατευθύνσεις της ΕΕ και των αστικών κομμάτων και στοχεύει στην ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων ως αυτοχρηματοδοτούμενων επιχειρηματικών μονάδων, με δικά τους έσοδα, από την πώληση των εργασιών τους στα ασφαλιστικά ταμεία και άμεσα στους ασθενείς. Στόχος είναι να απεμπλακεί στον μεγαλύτερο βαθμό ο κρατικός προϋπολογισμός από τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων προκειμένου να περισσέψει κρατικό χρήμα για την παντός είδους στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων.

Τα απογευματινά ιατρεία – πάλι επί πληρωμή των ασθενών – στα δημόσια νοσοκομεία που φτιάχτηκαν επί ΠΑΣΟΚ και γιγαντώθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέσπασαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τους χιλιάδες ασθενείς – πελάτες που τα επισκέφτηκαν (μόνο στον προϋπολογισμό του 2022 προβλέπονται περί τα 100.000.000 ευρώ έσοδα)».

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ

Άγριος ξυλοδαρμός αστυνομικού που έκανε παρατήρηση για παρκάρισμα: «Νταβατζή θα σε βάλουμε»

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση που δέχθηκε ένας αστυνομικός στο Μακροχώρι Ημαθίας βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα την Κυριακή το απόγευμα, όταν σύμφωνα με τον αδελφό του θύματος που ήταν εκτός υπηρεσίας, δύο οχήματα είχαν παρκάρει παράνομα πάνω σε μία στροφή.

«Είχαν σταθμεύσει δυο αυτοκίνητα πάνω σε μια στροφή παράνομα, σταμάτησε λόγω και της ιδιότητας του να τους ζητήσει να τα βγάλουν γιατί παλιότερα είχε γίνει τροχαίο. Κατέβηκαν αυτοί από τα αυτοκίνητα τους με απειλητικές και επιθετικές διαθέσεις και του φώναζαν. ‘Τι είσαι εσύ; Νταβατζή θα σε βάλουμε πάνω στο κεφάλι μας’ και άλλες αισχρές κουβέντες. Τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν και να τον κλωστούν, σε σημείο να του δημιουργήσουν κάταγμα, του έσπασαν τη μύτη. Διάσειση βαριάς μορφής, όταν τον είδα δεν μπορούσε να πάρει ανάσα. Είχε πάθει διάσειση ο αδερφός μου και αν δεν έκανε εμετό θα πέθαινε στα χέρια μου. Σε δυο – τρία λεπτά θα τον χάναμε» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, οι δράστες είναι γνωστοί στις αρχές: «Έτρεξε ο κόσμος να βοηθήσει αλλά αυτοί κλωτσούσαν όποιον πήγαινε και φοβήθηκαν, ήταν κάποιες γυναίκες εκεί. Ήταν Κυριακή απόγευμα στις 6:00, φώναξε μια γυναίκα ‘έρχεται η αστυνομία’ και έτσι οι δυο μπήκαν στα αυτοκίνητα και οι άλλοι δυο συνέχισαν – είδαν ότι έρχεται ασθενοφόρο – να τον χτυπούν μέχρι που φώναξε η κοπέλα ‘έρχεται η αστυνομία’ και τράπηκαν σε φυγή γιατί όντως έρχονταν η αστυνομία.

Αυτοί οι παραβατικοί που δεν ενδιαφέρονται για το κοινό καλό, σε συμμορίες δημιουργούν προβλήματα σε όλες τις περιοχές όπου και να πάνε. Στο Μακροχώρι επικρατεί το αδιαχώρητο, δεν είναι δυνατόν μα μην σέβονται τον οποιονδήποτε, ακόμη και έναν αστυνομικό που ήταν ο αδερφός μου. Κάνουν ότι θέλουν οι Ρομα, υπάρχει κράτος να μας προστατέψει;».

Δείτε το βίντεο

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Επείγουσα προανάκριση για «δράκο» του Instagram – Πώς παγίδεψε 8χρονο κοριτσάκι

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σοκάρει νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας με θύμα ένα 8χρονο κοριτσάκι στο τάμπλετ του οποίου βρέθηκαν γυμνές φωτογραφίες που είχε αποστείλει σε άγνωστο πρόσωπο σε λογαριασμό στο Instagram!

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως αναφέρει η εφημερίδα dimokratiki.gr, οι γονείς του παιδιού έντρομοι έχουν προβεί ήδη σε καταγγελία ενώπιον των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει κινηθεί η διαδικασία εντοπισμού του ηλεκτρονικού ίχνους του παιδόφιλου που παγίδεψε το ανυποψίαστο κοριτσάκι.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη αντίγραφα των συνομιλιών του παιδιού και των μηνυμάτων του ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί η ηλικία και η εθνικότητα του δράστη. Οι γονείς αναμένεται μάλιστα στις προσεχείς ημέρες να υποβάλουν δια του συνηγόρου τους κ. Γιώργου Κυπραίου δήλωση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για παιδόφιλο

Σημειώνεται ότι από ανάλογη έρευνα είχε αποκαλυφθεί πρόσφατα το αρρωστημένο σχέδιο ενός 29χρονου παιδόφιλου που δρούσε μέσω του Instagram. Το κόλπο που έστησε ο 29χρονος παιδόφιλος ήταν απλό: Δύο προφίλ στο Instagram με το γυναικείο όνομα «Iliana» και την ιδιότητα «μάνατζερ μοντέλων», μια αμοιβή 300 ευρώ σε όποιο κοριτσάκι τσιμπήσει το δόλωμα και στη συνέχεια ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων, μέχρι το ανήλικο θύμα να υποκύψει και να στείλει βίντεο και φωτογραφίες για το υποτιθέμενο casting.

Από τον Ιούνιο που η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον είχε «λοκάρει» οι αξιωματικοί εντόπισαν δύο ανήλικα παιδιά ηλικίας μόλις 11,5 ετών να έχουν ενδώσει (οι γονείς τους έκαναν καταγγελίες και ξεκίνησε η έρευνα), όμως το πιο ανησυχητικό ήταν ότι το πρώτο κοριτσάκι δεχόταν αφόρητες πιέσεις και βρισκόταν ένα στάδιο πριν δεχτεί να τον συναντήσει από κοντά. Ο «δράκος του Instagram» προδόθηκε από το παρελθόν του.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν από τα αρχεία ότι ήταν παλιός τους γνώριμος αφού το 2017 είχε συλληφθεί και πάλι στη Λαμία για το ίδιο φρικτό αδίκημα.

Τα παιδάκια που βίωσαν την περιπέτεια με τον 29χρονο παιδόφιλο δεν κλήθηκαν να δώσουν καταθέσεις για να μην τραυματιστούν περαιτέρω από αυτή την επώδυνη διαδικασία, μίλησαν όμως οι γονείς τους.

Είπαν με λεπτομέρειες όσα έζησαν αυτούς τους μήνες βλέποντας την αλλαγή στη συμπεριφορά των παιδιών τους, χωρίς όμως να μπορούν να καταλάβουν τι ήταν αυτό που τα προβλημάτιζε και σιγά-σιγά τα μεταμόρφωνε σε διαδικτυακά υποχείρια της μάνατζερ «Iliana».

Μέχρι που έψαξαν στα προφίλ τους στο Instagram και κατάλαβαν τι ακριβώς παιζόταν. Οσο για τον ίδιο, με βλέμμα παγωμένο παραδέχτηκε τις αισχρές του πράξεις, είπε ότι μεταμορφώθηκε σε «Iliana» για να προσεγγίσει πιο εύκολα τα κοριτσάκια στα οποία είπε χαρακτηριστικά ότι «έχει ροπή» και στη συνέχεια ζήτησε να εξεταστεί από ψυχίατρο για να τον βοηθήσει, όπως είπε, να ξεπεράσει αυτό το αρρωστημένο πάθος.

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Τον δρόμο της φυλακής θα πάρει ένας 54χρονος Σκιαθίτης νταής, για απειλές, ενδοοικογενειακή βλάβη σε ανίκανο άτομο και φθορές

ΜΑΓΝΗΣΙΑ14 ώρες ago

Οι Σεξουαλικές πόζες στο Tik tok από την 17χρονη από Αλμυρό που είχε καταγγείλει ασέλγεια από τον πατέρα της

ΜΑΓΝΗΣΙΑ10 ώρες ago

Βόλος: Το νέο τετράστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης – Πως θα ονομάζεται και ποιες θα είναι οι παροχές του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας

πάρτι
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Στο νοσοκομείο 10 άτομα μετά το πάρτι των Μηχανολόγων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Θλίψη στο Βόλο: Έφυγε ο Χρήστος Δημητρίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου

αυτοκίνητο
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στη Ν. Ιωνία

Δημοφιλή