ΚΟΣΜΟΣ
«Προβοκάτσια της αντιπολίτευσης» χαρακτήρισε ο Νετανιάχου τον νόμο για την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης
 
																								
												
												
											Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένζαμιν Νετανιάχου καταδίκασε σήμερα την έγκριση από την Κνεσέτ δύο προτάσεων επί του νόμου για την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης, που έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζ. Ντ. Βανς στο Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς την «σκόπιμη προβοκάτσια» της αντιπολίτευσης.
«Η ψηφοφορία στην Κνεσέτ για την προσάρτηση ήταν μια σκόπιμη πολιτική προβοκάτσια της αντιπολίτευσης, που είχε ως στόχο να σπείρει τη διχόνοια εν μέσω της επίσκεψης του αντιπροέδρου Τζ. Ντ Βανς στο Ισραήλ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Νωρίτερα σήμερα ο Βανς χαρακτήρισε «ύβρη» και «ηλίθιο πολιτικό ελιγμό» την έγκριση του νομοσχεδίου.
Ο Νετανιάχου πρόκειται να συναντηθεί απόψε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος έφτασε το απόγευμα στο Ισραήλ.
Αραβικές και μουσουλμανικές χώρες καταδίκασαν την έγκριση από την Κνεσέτ των δύο νομοσχεδίων για την “επέκταση της εθνικής κυριαρχίας” του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη 23/10/2025 19:48 ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP Ριάντ, Σαουδική Αραβία 205 Greek
Αραβικές και μουσουλμανικές χώρες καταδίκασαν την έγκριση των δύο νομοσχεδίων
Περισσότερες από δώδεκα αραβικές και μουσουλμανικές χώρες καταδίκασαν σήμερα, με κοινή ανακοίνωσή τους, την απόφαση του ισραηλινού κοινοβουλίου να εξετάσει δύο νομοσχέδια με τα οποία επεκτείνεται η εθνική κυριαρχία του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη.
«Η Σαουδική Αραβία, η Ιορδανία, η Ινδονησία, το Πακιστάν, η Τουρκία, το Τζιμπουτί, το Ομάν, η Γκάμπια, η Παλαιστίνη, το Κατάρ, το Κουβέιτ, η Λιβύη, η Μαλαισία, η Αίγυπτος, η Νιγηρία, ο Αραβικός Σύνδεσμος και ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας καταδικάζουν με τον εντονότερο τρόπο την υιοθέτηση, από την Κνεσέτ», αυτών των νομοσχεδίων, αναφέρει η ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.
Στο κείμενο γίνεται λόγος για «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».
Η Κνεσέτ τάχθηκε την Τετάρτη υπέρ της εξέτασης των δύο νομοσχεδίων, εν μέσω της επίσκεψης του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζ. Ντ. Βανς στο Ισραήλ. Η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι το σχέδιο αυτό βλάπτει τις προσπάθειες για την εδραίωση της ειρήνης στη Λωρίδα της Γάζας. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι το Ισραήλ θα χάσει «την υποστήριξη των ΗΠΑ» εάν προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη. «Αυτό δεν θα συμβεί. Δεν θα συμβεί επειδή έδωσα τον λόγο μου στις αραβικές χώρες» στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την κατάπαυση του πυρός στον παλαιστινιακό θύλακα, δήλωσε.
ΑΠΕ ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
 
																	
																															- 
																	   ΚΟΣΜΟΣ22 ώρες ago ΚΟΣΜΟΣ22 ώρες agoΙστορική Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Αιγύπτου – ertnews.gr 
- 
																	   VIDEO21 ώρες ago VIDEO21 ώρες agoΛάρισα: Συνελήφθη κτηνοτρόφος – Έπαιζε τον ντετέκτιβ και τον… έπιασαν οι αστυνομικοί 
- 
																	   ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες ago ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες agoΚαρέ καρέ η σοκαριστική παράσυρση μητέρας και παιδιού 
- 
																	   ΚΟΣΜΟΣ16 ώρες ago ΚΟΣΜΟΣ16 ώρες agoΗ Ουκρανία χαιρετίζει τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας – «Η ειρήνη έρχεται μέσω της δύναμης» 
- 
																	   ΒΟΛΟΣ11 ώρες ago ΒΟΛΟΣ11 ώρες agoΗ ευλογιά μέσα σε 12 μήνες έχει φέρει τα πάνω κάτω- Χάθηκαν 35.000 ζώα και ξεκληρίστηκαν 179 εκτροφές 
- 
																	   ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες ago ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες agoΤο ξέσπασμα συγγενή της ανήλικης 
- 
																	   ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες ago ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες agoΜε πομπή 24 οχημάτων η μεταγωγή των 34 συλληφθέντων από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα 
- 
																	   ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες ago ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες agoΔεν ήθελε να με ξέρει ούτε να με μάθει ο Αυγενάκης 
 
				



