ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Προβολή γαστρονομικού τουρισμού στον Δήμο Τεμπών –


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Δήμος Τεμπών συμμετέχοντας στην προσπάθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την προβολή και ανάδειξη των τουριστικών προορισμών του Νομού Λάρισας υποδέχτηκε και ξενάγησε, δημοσιογράφους από την Αθήνα, οι οποίοι εργάζονται στα περιοδικά και Μ.Μ.Ε., όπως το Αθηνόραμα, το ιστολόγιο Penny in Wanderland, το περιοδικό Διακοπές, την ιστοσελίδα Cosmopoliti.gr και την εταιρεία προβολής Media World, με τη βοήθεια της ξεναγού Κώνστα Kωνσταντίνας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να φωτογραφίσουν τις παραλίες μας, ιστορικά, αρχαιολογικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία αλλά και την ορεινή περιοχή του δήμου Τεμπών.
Τους δημοσιογράφους υποδέχθηκαν και ξενάγησαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Μαϊμάρης, οι αντιδήμαρχοι κ. Ζήσης Γκανάτσιος και Αθανάσιος Βλάχος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Ζαρδούκας, οι Πρόεδροι κ. Δημήτρης Ζήλος και Αθανάσιος Λαϊνας.
Η επίσκεψη ξεκίνησε από τη Ραψάνη, όπου ο Σύλλογος Γυναικών πρόσφερε στους επισκέπτες παραδοσιακά γλυκά και εδέσματα. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον Πυργετό, όπου ο Σύλλογος Γυναικών και ο Μορφωτικός Σύλλογος Πυργετού, ετοίμασαν γλυκίσματα, εδέσματα και διάφορα ηδύποτα, τα οποία δοκίμασαν οι δημοσιογράφοι. Τέλος επισκέφθηκαν τα Αμπελάκια, ξεναγήθηκαν στο μνημείο που έχει κατασκευαστεί από το Δήμο Τεμπών στη θέση «Ανεμόμυλος» Αμπελακίων προς τιμήν των Αυστραλών, Νεοζηλανδών και Κυπρίων στρατιωτών που θυσιάστηκαν στη μάχη των Τεμπών στις 9 Απριλίου του 1941. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το αρχοντικό Σβάρτς, τις εκκλησίες και το κτίριο της Επισκοπής.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στον Αρχιερατικό Εσπερινό στο Λιβάδι ο Ν. Ευαγγέλου –


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Στον Αρχιερατικό Εσπερινό στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Λιβάδι παρευρέθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος κ. Ν.Ευαγγέλου.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Στην πανηγυρική θεία λειτουργία χοραστάτησε ο σεβασμιώτοτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ενώ ακολούθησε περιφορά της εικόνας.
Ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λιβαδίου είναι μεταγενέστερος του ναού της Παναγίας κατά 150 έτη. Αναφέρεται από τον Άνθιμο τον Ολυμπιώτη για τις δωρεές του, το 1771.
Ο ναός σύμφωνα με επιγραφή που βρίσκεται στο υπέρθυρο, ανακαινίστηκε το 1884, με διαφορά δύο ετών από την ανακαίνιση του ναού της Παναγίας. Είναι πετρόκτιστος, μεγάλων διαστάσεων, ρυθμού τρίκλιτης βασιλικής. Εσωτερικά κοσμείται με όμορφο παλαιό ξυλόγλυπτο τέμπλο και άμβωνα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Λάρισα: Κίνδυνος “θάνατος” για μικρά παιδιά από… αιωρούμενα τζάμια σε κεντρικό κτίριο της Γιάννουλης


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Την ανησυχία και την οργή του εκφράζει κάτοικος των νέων εργατικών κατοικιών της Γιάννουλης Λάρσας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει κτίριο που βρίσκεται στην πλατεία, το οποίο ήταν στα πλάνα των αρμοδιών προς αξιοποίηση, κάτι που όμως δεν συνέβη ποτέ, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο αναγνώστης στο onlarissa.gr, “στο συγκεκριμένο κτίριο εισέρχονται νεαροί τις μεταμεσονύχτιες ώρες και προκαλούν φθορές και ζημιές στο εν λόγω κτίριο, έχοντας ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα δεκάδων παιδιών που παίζουνε καθημερινά στην πλατεία από τα σπασμένα τζάμια που κρέμονται. Απευθύνω έκκληση στις αρμόδιες αρχές να επιμεληθούν του θέματος και να επιδιορθώσουν τις ζημιές στο κτίριο προτού συμβεί κάποιο “παρατράγουδο”.
Δείτε τις φωτογραφίες που μας απέστειλε ο κάτοικος και που αποδεικνύουν του… λόγου το αληθές:

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Στο πένθος η 111 Πτέρυγα Μάχης: Έφυγε 47χρονος μοίραρχος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Πέθανε σε ηλικία 106 ετών ο Δημήτρης Κάλμπαρης από Βόλο- Ο τελευταίος επιζών ήρωας του έπους του ‘40
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Ο Αχιλλέας Μπέος στη Σκιάθο
-
ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago
Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο για τον δικηγόρο της οικογένειας της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο
-
ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago
Γλυκά Νερά: Η αντίδραση της οικογένειας της Καρολάιν στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ18 ώρες ago
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ