Connect with us
banner epikhirisis

ΕΛΛΑΔΑ

Ψάχνουν με drones για τον λύκο που τραυμάτισε 5χρονο στην περιοχή Σιθωνίας

Published

on

likos xalkidiki.jpg

Στην περιοχή της Σιθωνίας στη Χαλκιδική, αρχές και περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν ξεκινήσει έρευνες με drones, κάμερες και παγίδες για τον εντοπισμό ενός λύκου που επιτέθηκε σε ένα 5χρονο παιδί από τη Σερβία την περασμένη Παρασκευή. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πολύγυρου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για εκδορές και δαγκώματα.

Άνδρας που βοήθησε στην απώθηση του λύκου, χρησιμοποιώντας πέτρες, δήλωσε στο Thesspost.gr ότι «ευτυχώς το παιδί είναι καλά και επέστρεψε στο σπίτι του, έγινε όλο πάρα πολύ γρήγορα». Το περιστατικό προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους, ωστόσο οι αρμόδιοι φορείς ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού, παρά μόνο αυξημένη επαγρύπνηση. Μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα φωτογραφία από την περιοχή, λίγο μετά την απώθηση του ζώου.

Μέτρα για τον εντοπισμό του λύκου

Ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Αθανάσιος Μαλλίνης, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, τόνισε ότι σε συνεργασία με την οργάνωση Καλλιστώ έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση του λύκου. «Έχει επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για λύκο και όχι για τσακάλι», ανέφερε. Σύμφωνα με τον κ. Μαλλίνη, η οργάνωση έχει τοποθετήσει κάμερες και χρησιμοποιεί drones με θερμικές κάμερες κατά τη διάρκεια της νύχτας για να εντοπιστεί το ζώο. Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα θα τοποθετηθούν παγίδες για να συλληφθεί ο λύκος με ασφάλεια.

Συμβουλές για κατοίκους και επισκέπτες

Ο αντιδήμαρχος συνέστησε στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής να είναι προσεκτικοί, ειδικά όσοι βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους. «Να χρησιμοποιούν λουρί για τους σκύλους, καθώς έχουν καταγραφεί επιθέσεις σε ζώα», τόνισε. Επίσης, η Καλλιστώ επισημαίνει ότι πρόκειται για επείγουσα περίπτωση, καθώς η εξοικείωση του συγκεκριμένου νεαρού λύκου με τον άνθρωπο τον καθιστά προβληματικό για την ασφάλεια της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Ιάσονα Μπάντιο, εκπρόσωπο της Καλλιστώ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος θα λάβουν την τελική απόφαση για την τύχη του ζώου. Οι τοπικές αρχές συνεχίζουν να ενημερώνουν κατοίκους και επισκέπτες για να λαμβάνουν προφυλάξεις, ιδίως τις πολύ πρωινές και βραδινές ώρες, ώστε να αποφευχθούν νέες επιθέσεις και να προστατευθεί η κοινότητα και τα ζώα συντροφιάς.

Advertisement

Η συνεργασία μεταξύ δήμου, Καλλιστώ και δασαρχείου είναι συνεχής, ενώ η χρήση τεχνολογίας όπως drones και θερμικές κάμερες αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην ταχεία εξεύρεση του λύκου και την αποτροπή νέων περιστατικών.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
web banner
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο