Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ψηφιακός εκσυγχρονισμός των εσωτερικών δικτύων διανομής νερού του Δήμου Παλαμά

Published

on

Spread the love

Ένα σύγχρονο, αξιόπιστο, προσαρμοσμένο στην ψηφιακή εποχή, εσωτερικό δίκτυο διανομής νερού θα αποκτήσει ο Δήμος Παλαμά, μετά από ένταξη σχετικής πρότασης που υπέβαλλε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ένταξη του έργου προϋπολογισμού 2.296.709 ευρώ, χωρίς το Φ.Π.Α, με τον διακριτικό τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου κατανάλωσης και μείωσης διαρροών στα εσωτερικά δίκτυα διανομής νερού του Δήμου Παλαμά», υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και άναψε το “πράσινο φως” για την δημοπράτησή του, που θα γίνει μετά το Πάσχα, μέσω ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού.
Κύριος του έργου θα είναι η ΔΕΥΑ Παλαμά και στόχοι ο περιορισμός της σπατάλης νερού μέσω διαρροών στο δίκτυο, η προστασία του περιβάλλοντος, η καταγραφή των πραγματικών καταναλώσεων των δημοτών και συνεπώς η εξάλειψη αδικιών και, εν κατακλείδι, η βελτίωση της παρεχόμενης υπηρεσίας τόσο σε ποιότητα όσο και σε ταχύτητα.
Η πρόταση προβλέπει:
-Την προμήθεια ενός κεντρικού Σταθμού Ελέγχου καταναλώσεων και διαρροών, όπου θα συλλέγονται ψηφιακά όλα τα δεδομένα του δικτύου και θα δίνεται η δυνατότητα άμεσων και στοχευμένων παρεμβάσεων
-Την προμήθεια επτά χιλιάδων εκατόν ενενήντα(7.190) τοπικών σταθμών ελέγχου κατανάλωσης με ψηφιακούς υδρομετρητές. Με τον συγκεκριμένο αριθμό το 80% των συνδέσεων στον Δήμο Παλαμά θα αποκτήσουν ψηφιακά υδρόμετρα και την δυνατότητα μεγάλης ακρίβειας στην καταγραφή της ποσότητας νερού που χρησιμοποιείται.
-Την προμήθεια εξοπλισμού Φορητών Σταθμών Ελέγχου που περιλαμβάνει δεκαπέντε (15) διατάξεις διαφόρων τύπων, τεσσάρων (4) λογισμικών πακέτων για την διαχείριση των δεδομένων, τον εντοπισμό διαρροών και βελτίωση του υδατικού ισοζυγίου. Μέσω αυτών θα μπορούν να γίνονται έλεγχοι και μετρήσεις, χωρίς την παρουσία στελέχους της ΔΕΥΑΠ σε κάθε υδρόμετρο. Τα στοιχεία θα συλλέγονται ασύρματα, καθώς φορητοί σταθμοί ελέγχου και τοπικοί σταθμοί ελέγχου θα “επικοινωνούν”.
-Πρόβλεψη για παροχή υπηρεσιών εγκατάστασης και ρύθμισης του λογισμικού, αλλά και εκπαίδευσης τεκμηρίωσης και δοκιμαστικής λειτουργίας, προκειμένου να αποκτήσει το στελεχιακό δυναμικό της δημοτικές επιχείρησης πλήρη γνώση της λειτουργίας του συστήματος.
-Τέλος περιλαμβάνεται και η κάλυψη των υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης για τη σύνταξη και προετοιμασία φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης που ανήλθε σε 6.200 ευρώ.
Ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, που πρόσφατα είχε συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Πέτσα, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την επισημοποίηση της ένταξης του έργου στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.
Πρόκειται, τόνισε, για μία μεγάλη παρέμβαση, στον πολύ ευαίσθητο τομέα της ύδρευσης και σε εποχές που το νερό είναι υπεροπολύτιμο για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Και έκλεισε λέγοντας: “Η ΔΕΥΑΠ εκσυγχρονίζεται, το δίκτυο αποκτά μεγάλη αξιοπιστία, οι βλάβες και οι καθυστερήσεις αποκατάστασης θα μειωθούν στο ελάχιστο, ο δημότης θα πληρώνει αυτό που καταναλώνει. Είναι ένα βήμα προς τα εμπρός. Συνιστά βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας. Το σχεδιάσαμε, το προετοιμάσαμε και τώρα θα γίνει πράξη. Ακολουθούν και άλλα ανάλογα βήματα γιατί θέλουμε τον Δήμο Παλαμά πρωταγωνιστή και των εξελίξεων”.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

loading...
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη 27/9

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία έως την Τετάρτη 27/9

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

«Έρχεται κακοκαιρία που θα θυμίζει Daniel» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

VIDEO6 ημέρες ago

Αυτοψία του Αχιλλέα Μπέου στην λίμνη Κάρλα-Ανήσυχος με την κατάσταση που επικρατεί &την δυσφορία-Ρεπορτάζ: Γιάννης Αποστολίδης

ΒΟΛΟΣ6 ημέρες ago

Παρέμβαση της διοίκησης του ΕΦΚΑ για τον 26χρονο ΑΜΕΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Λιμεναρχείο Βόλου: Στην ανατολική Μαγνησία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής την Τρίτη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

«Επιβεβαιώνεται ότι το νερό που παρέχεται από το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση» ανακοίνωσε ο Φώτης Σερέτης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Βόλος: Αναζητείται για να φυλακιστεί μια 38χρονη γυναίκα μετά από καταδικαστική απόφαση σε βάρος της

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Κατάλληλο για κάθε χρήση το νερό του Βόλου – Ποιοι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Εκτελούσε εργασίες και υπέστη καρδιακή ανακοπή στη Δράκεια

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή