Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Ψυχική ανθεκτικότητα εφήβου (σχέσεις εφήβων – γονέων)

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Το Κέντρο Πρόληψης Καρδίτσας πραγματοποίησε εχθές 24/5/2022 ομιλία στο 2ου Γυμνάσιο Καρδίτσας, με θέμα: «Ψυχική ανθεκτικότητα εφήβου – σχέσεις εφήβων και γονέων».

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ομιλητής ήταν το στέλεχος του Κέντρου και Ψυχολόγος κ. Δημήτρης Παρλαβάντζας,. Στην ομιλία παραβρέθηκαν γονείς μαθητών του 2ου γυμνασίου. Μετά από την ομιλία ακολούθησε συζήτηση για θέματα που αφορούν τους γονείς και το ρόλο τους.

Η ομιλία εντάσσεται στην παρέμβαση που έλαβε χώρα στο σχολείο και αφορούσε τη δημιουργία τριών βιωματικών εργαστηρίων για μαθητές της τρίτης γυμνασίου με στόχο την υποστήριξη των εφήβων στη δύσκολη αναπτυξιακή φάση της ζωής τους.

Επιπρόσθετα σημαντικό μέλημα της παρέμβασης ήταν και η ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας τωνπροσφέρει στους έφηβους χρήσιμα εφόδια ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστούν αποδοτικότερα ζητήματα που αφορούν την επεξεργασία και την εμβάθυνση θεμάτων  επικοινωνίας, σχέσεων, συναισθημάτων, επιθετικότητας, ταυτότητας, αυτοεκτίμησης.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης οι έφηβοι μαθητές είχαν  την ευκαιρία:

– Να μοιραστούν και να ανταλλάξουν τις εμπειρίες και τα συναισθήματά τους σε θέματα όπως η φιλία, η σχέση με τους γονείς, η σχέση με το άλλο φύλο, η εικόνα για τον εαυτό τους, τα πράγματα που τους δυσκολεύουν.

– Να προβληματιστούν και να εμβαθύνουν στις αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον σε επικίνδυνες συμπεριφορές.

– Να ασκηθούν σε τρόπους που θα τους βοηθήσουν να προστατέψουν τον εαυτό τους από βλαπτικές συμπεριφορές, όπως τρόπους να διαχειρίζονται και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να σκέφτονται κριτικά και να λύνουν τα προβλήματά τους, να διεκδικούν στις σχέσεις με τους άλλους.

Έτσι ο έφηβος ενισχυμένος ψυχολογικά μπορεί να είναι σε θέση να αποτελέσει ο ίδιος σημαντικό μηχανισμό στήριξης του εαυτού του, γεγονός που συμβάλλει στην σύναψη εποικοδομητικών σχέσεων τόσο με τους συνομήλικου του, τους οικείους του αλλά κοα με τους καθηγητές του.

Συντονιστής της παρέμβασης ήταν ο κ. Παρλαβάντζας Δημήτρης, Κλινικός /  Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος, επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης ν. Καρδίτσας.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ2 λεπτά ago

Νεκρή γυναίκα στην Κω: Εξοργισμένοι οι συγγενείς της 63χρονης που πέθανε σε καρότσα αγροτικού – «Χάθηκε πολύτιμος χρόνος»

OIKONOMIA11 λεπτά ago

Χρέη στην Εφορία: Στο ηλεκτρονικό σφυρί κατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, αποθήκες και παρκινγκ

ΚΟΣΜΟΣ14 λεπτά ago

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Παντσίρ

LIFESTYLE20 λεπτά ago

Σήμερα ξεναγεί επισκέπτες με απώλεια όρασης στον κόσμο της φωτογράφου Nelly’s

ΕΛΛΑΔΑ26 λεπτά ago

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη – Δείτε σε ποιες περιοχές

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ29 λεπτά ago

Στο “τιμόνι” του Παλαιού Φαλήρου ο Βαμβακάρης

ΚΟΣΜΟΣ32 λεπτά ago

Ντόναλντ Τραμπ: Στόχος ερευνών για την διαχείριση απόρρητων εγγράφων

LIFESTYLE38 λεπτά ago

Η Μίλι Μπόμπι Μπράουν γιόρτασε τον αρραβώνα της με crop top και μίνι φούστα

ΕΛΛΑΔΑ44 λεπτά ago

Πανελλαδικές 2023: Σε μαθήματα προσανατολισμού εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

ΚΟΣΜΟΣ50 λεπτά ago

Τουρκία: Πρόστιμα σε αντιπολιτευόμενους τηλεοπτικούς σταθμούς – Τι καταγγέλλουν οι δημοσιογραφικές ενώσεις

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη με το μήνυμα του γιου του 49χρονου Βολιώτη που «έσβησε» έξω από το βετζινάδικο του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

«Έσβησε» μπροστά στην αντλία γνωστός 49χρονος πρατηριούχος στη Νέα Ιωνία Βόλου

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago

«Ο γιος μου έπαθε σοκ, αηδίασε»: Οργισμένη η μητέρα του 12χρονου που έλαβε άσεμνο βίντεο από ιερέα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Θλίψη για τον 67χρονο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΛΑΓΕΡΑ από Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Βόλος- Πέθανε ο Γιάννης Ξυνογαλάς

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Έχω κάνει σεξ με 3.800 γυναίκες, έρχονταν στο σπίτι 20-20

LIFESTYLE3 ημέρες ago

Άκρως αποκαλυπτική η Ματίνα Παγώνη: «Θα σας πω κάτι που δεν το ξέρει κανείς»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Ευχάριστες μουσικές Βραδιές με Saxophone στο Restaurant Carnayo της Σκιάθου Ανταπόκριση :Γιάννης Αποστολίδης

LIFESTYLE3 ημέρες ago

«Η ζωή δεν είναι εύκολη για κανέναν»: Η Δέσποινα Βανδή δηλώνει προδομένη και καθηλώνει με την εξομολόγησή της

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Θρίλερ δίχως τέλος με το θάνατο της 68χρονης στην Καβάλα – Τι αποκάλυψε ο αδελφός της

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή